Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Tłumacz Google

TA USŁUGA MOŻE ZAWIERAĆ TŁUMACZENIA OBSŁUGIWANE PRZEZ GOOGLE. GOOGLE NIE UDZIELA ŻADNYCH GWARANCJI DOTYCZĄCYCH TŁUMACZEŃ, WYRAŻONYCH ANI DOROZUMIANYCH, W TYM GWARANCJI WIERNOŚCI I RZETELNOŚCI TŁUMACZENIA, ANI DOROZUMIANYCH GWARANCJI PRZYDATNOŚCI DO SPRZEDAŻY, PRZYDATNOŚCI DO OKREŚLONEGO CELU I NIENARUSZANIA PRAW.

Przewodniki użytkownika firmy Nikon Corporation (dalej zwana „Nikon”) zostały przetłumaczone dla wygody użytkownika z użyciem oprogramowania do tłumaczenia opartego o Tłumacza Google. W rozsądnym zakresie podjęto starania na rzecz zapewnienia wiernego tłumaczenia, jednakże należy pamiętać, że żadne tłumaczenie automatyczne nie jest bezbłędne ani nie jest przeznaczone do zastępowania pracy tłumaczy. Tłumaczenia są dostarczane w postaci usługi na rzecz użytkowników przewodników użytkownika Nikon i są oferowane „w stanie takim, w jakim są”. Nie udziela się żadnych gwarancji wyrażonych ani dorozumianych w zakresie wierności, rzetelności lub poprawności tłumaczeń z języka angielskiego na jakikolwiek inny język. Niektóre treści (jak obrazy, filmy, filmy w formacie Flash Video itp.) mogą nie zostać przetłumaczone dokładnie z uwagi na ograniczenia oprogramowania do tłumaczenia.

Tekstem oficjalnym jest angielskojęzyczna wersja przewodników użytkownika. Wszelkie rozbieżności lub różnice powstałe w wyniku tłumaczenia i obecne w tłumaczeniu nie są wiążące i nie wywołują skutków prawnych dla celów zgodności z przepisami lub egzekwowania prawa. W razie pytań dotyczących zgodności z prawdą informacji zawartych w przetłumaczonych przewodnikach użytkownika należy skorzystać z angielskojęzycznych wersji przewodników, które są wersjami oficjalnymi.

Połącz z komputerem

Przycisk G U F menu sieciowe

Połącz się z komputerami za pomocą bezprzewodowej sieci LAN.

Ustawienia sieci

Dodaj profile sieciowe aparat . Za pomocą tej opcji można również wybrać jeden z istniejących profili sieciowych.

Utwórz profil

Utwórz nowe profile sieciowe ( 0 Bezpośrednie połączenie bezprzewodowe z komputerem (tryb punktu dostępu Wi-Fi ) , Łączenie się z istniejącą siecią za pomocą bezprzewodowej sieci LAN (tryb stacji Wi-Fi ) ).

  • Jeśli istnieje już więcej niż jeden profil, możesz nacisnąć J , aby wybrać profil i połączyć się z wybraną siecią.
  • Aby edytować istniejący profil, zaznacz go i naciśnij 2 .
Opcja Opis
[ Ogólny ]
  • [ Nazwa profilu ]: Zmień nazwę profilu.
  • [ Ochrona hasłem ]: Wybierz opcję [ Włącz ], aby wymagać podania hasła przed zmianą profilu. Aby zmienić hasło, zaznacz opcję [ Włącz ] i naciśnij przycisk 2 .
[ Bezprzewodowy ]

Wyświetl ustawienia połączenia dla połączeń z sieciami bezprzewodowymi.

  • Tryb stacji Wi-Fi : Dostosuj ustawienia połączenia z siecią za pomocą routera.

    • [ SSID ]: Wprowadź SSID sieci.
    • [ Kanał ]: Wybrany automatycznie.
    • [ Uwierzytelnianie/szyfrowanie ]: Wybierz typ szyfrowania używany w sieci bezprzewodowej.
    • [ Hasło ]: Wprowadź hasło sieciowe.
  • Tryb punktu dostępowego Wi-Fi : Dostosuj ustawienia bezpośredniego połączenia bezprzewodowego z aparat .

    • [ SSID ]: Wybierz SSID aparat .
    • [ Kanał ]: Wybierz [ Automatycznie ] lub [ Ręcznie ].
    • [ Uwierzytelnianie/szyfrowanie ]: Wybierz typ szyfrowania używany w sieci bezprzewodowej.
    • [ Hasło ]: Wybierz hasło aparat .
[ TCP/IP ]

Dostosuj ustawienia TCP/IP dla profili sieciowych trybu stacji Wi-Fi . Wymagany jest adres IP.

  • Jeżeli w polu [ Pobierz automatycznie ] wybrano opcję [ ON ], adres IP i maska podsieci zostaną pobrane za pośrednictwem serwera DHCP lub automatycznego adresowania IP.
  • Wybierz [ OFF ], aby ręcznie wprowadzić adres IP ([ Adres ]) i maskę podsieci ([ Maska ]).

Kopiuj na kartę/z karty

Skopiuj utworzone profile sieciowe na karty pamięci, aby udostępnić je innym aparatom.

Opcja Opis
[ Kopiuj profil z karty ]

Skopiuj profile z katalogu głównego karty pamięci do listy profili aparat .

  • Nie można kopiować otwartych profili sieciowych.
[ Kopiuj profil na kartę ]

Kopiuj profile z aparat na kartę pamięci. Zaznacz profil i naciśnij J , aby skopiować go na kartę pamięci.

  • Profili chronionych hasłem nie można kopiować.

Zakończ bieżące połączenie

Zakończ połączenie z bieżącą siecią.

Typ połączenia

Wybierz tryb pracy, który będzie używany, gdy aparat jest podłączona do sieci.

Opcja Opis
[ Przesyłanie zdjęć ] Prześlij zdjęcia do komputera zaraz po ich zrobieniu lub prześlij istniejące zdjęcia z karty pamięci aparat .
[ Sterowanie aparatem ] Za pomocą oprogramowania NX Tether możesz zdalnie sterować aparat i robić zdjęcia za pomocą komputera.

Opcje

Dostosuj ustawienia przesyłania.

Automatyczne wysyłanie

Wybierz [ ON ], aby oznaczać nowe zdjęcia do przesłania zaraz po ich zrobieniu.

  • Przesyłanie rozpocznie się dopiero po zapisaniu zdjęcia na karcie pamięci. Upewnij się, że karta pamięci jest włożona do aparat .
  • Filmy nie są przesyłane automatycznie. Należy je przesyłać z poziomu ekranu odtwarzania ( 0 Wybieranie zdjęć do przesłania ).

Usuń po wysłaniu

Wybierz opcję [ ON ], aby automatycznie usuwać zdjęcia z karty pamięci aparat po zakończeniu przesyłania.

  • Pliki oznaczone do przesłania przed wybraniem opcji [ ON ] nie zostaną usunięte.
  • Usuwanie może zostać wstrzymane podczas niektórych operacji aparat .

Prześlij pliki RAW + JPEG jako

Podczas przesyłania zdjęć w formacie RAW + JPEG wybierz, czy chcesz przesłać zarówno pliki NEF ( RAW ), jak i JPEG , czy tylko kopię w formacie NEF ( RAW ) lub JPEG .

Prześlij pliki RAW + HEIF jako

Podczas przesyłania zdjęć w formacie RAW + HEIF wybierz, czy chcesz przesłać zarówno pliki NEF ( RAW ), jak i HEIF , czy tylko kopię w formacie NEF ( RAW ) lub HEIF .

Prześlij pliki video RAW jako

Podczas przesyłania filmów nagranych przy użyciu opcji [ N-RAW 12-bitowy (NEV) ] wybranej dla [ Typ pliku video ] w menu nagrywania wideo wybierz, czy chcesz przesłać zarówno plik RAW i MP4 , czy tylko kopię w formacie MP4 .

Prześlij folder

Oznacz wszystkie zdjęcia w wybranym folderze do przesłania. Oznaczenie zostanie zastosowane do wszystkich zdjęć, niezależnie od tego, czy zostały już przesłane.

  • Filmy nie będą oznaczane do przesłania. Zamiast tego należy je przesłać z poziomu ekranu odtwarzania.

Cofnąć wybór ze wszystkich?

Usuń oznaczenie „przesyłanie” ze wszystkich zdjęć. Przesyłanie zdjęć z ikoną „przesyłanie” zostanie natychmiast przerwane.