Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Tłumacz Google

TA USŁUGA MOŻE ZAWIERAĆ TŁUMACZENIA OBSŁUGIWANE PRZEZ GOOGLE. GOOGLE NIE UDZIELA ŻADNYCH GWARANCJI DOTYCZĄCYCH TŁUMACZEŃ, WYRAŻONYCH ANI DOROZUMIANYCH, W TYM GWARANCJI WIERNOŚCI I RZETELNOŚCI TŁUMACZENIA, ANI DOROZUMIANYCH GWARANCJI PRZYDATNOŚCI DO SPRZEDAŻY, PRZYDATNOŚCI DO OKREŚLONEGO CELU I NIENARUSZANIA PRAW.

Przewodniki użytkownika firmy Nikon Corporation (dalej zwana „Nikon”) zostały przetłumaczone dla wygody użytkownika z użyciem oprogramowania do tłumaczenia opartego o Tłumacza Google. W rozsądnym zakresie podjęto starania na rzecz zapewnienia wiernego tłumaczenia, jednakże należy pamiętać, że żadne tłumaczenie automatyczne nie jest bezbłędne ani nie jest przeznaczone do zastępowania pracy tłumaczy. Tłumaczenia są dostarczane w postaci usługi na rzecz użytkowników przewodników użytkownika Nikon i są oferowane „w stanie takim, w jakim są”. Nie udziela się żadnych gwarancji wyrażonych ani dorozumianych w zakresie wierności, rzetelności lub poprawności tłumaczeń z języka angielskiego na jakikolwiek inny język. Niektóre treści (jak obrazy, filmy, filmy w formacie Flash Video itp.) mogą nie zostać przetłumaczone dokładnie z uwagi na ograniczenia oprogramowania do tłumaczenia.

Tekstem oficjalnym jest angielskojęzyczna wersja przewodników użytkownika. Wszelkie rozbieżności lub różnice powstałe w wyniku tłumaczenia i obecne w tłumaczeniu nie są wiążące i nie wywołują skutków prawnych dla celów zgodności z przepisami lub egzekwowania prawa. W razie pytań dotyczących zgodności z prawdą informacji zawartych w przetłumaczonych przewodnikach użytkownika należy skorzystać z angielskojęzycznych wersji przewodników, które są wersjami oficjalnymi.

Przesyłanie zdjęć na serwer FTP

Zdjęcia wykonane aparat można wybrać do przesłania na serwer FTP podczas odtwarzania. Można je również przesyłać automatycznie w momencie ich wykonania.

Uwaga: tryb punktu dostępowego Wi-Fi

Przed nawiązaniem połączenia wybierz profil hosta i włącz Wi-Fi aparat .

Wybieranie zdjęć do przesłania

  1. Naciśnij przycisk K w aparat i wybierz widok pełnoekranowy lub miniatur.

  2. Wybierz zdjęcie i naciśnij przycisk i .

  3. Zaznacz [ Wybierz do przesłania (FTP) ] lub [ Wybierz, aby priorytetowo przesyłać (FTP) ] i naciśnij J

    • Po wybraniu opcji [ Wybierz do przesłania (FTP) ] pojawi się biała ikona „prześlij”, a zdjęcia zostaną przesłane w określonej kolejności. Zdjęcia z tym oznaczeniem zostaną dodane na koniec kolejki przesyłania i nie rozpoczną przesyłania, dopóki wszystkie pozostałe zdjęcia nie zostaną przesłane.
    • Po wybraniu opcji [ Wybierz, aby priorytetowo przesyłać (FTP) ] zostanie wyświetlona biała ikona „priorytetowego przesłania”, a zdjęcia wybrane do priorytetowego przesłania zaczną być przesyłane natychmiast, nawet jeśli zdjęcia oznaczone do przesłania znajdują się już w kolejce przesyłania.
    • Przesyłanie rozpocznie się po nawiązaniu połączenia.
    • Aby przesłać dodatkowe zdjęcia, powtórz kroki 2–3.

Usuwanie oznaczenia przesyłania

  • Powtórz kroki 2–3, aby usunąć oznaczenie przesłania z wybranych zdjęć.
  • Aby usunąć oznaczenie przesłania ze wszystkich zdjęć, wybierz opcję [ Połącz z serwerem FTP ] w menu sieciowym i wybierz [ Opcje ] > [ Cofnąć wybór ze wszystkich? ].

Filtrowanie zdjęć do przesłania

Pozycja [ Odtwarzanie z filtrem ] w menu odtwarzania i umożliwia wyświetlanie tylko zdjęć spełniających wybrane kryteria ( 0 Odtwarzanie filtrowane ). Następnie wszystkie zdjęcia można wybrać do przesłania, zaznaczając opcję [ Wybierz wsz. do przesł. (FTP) ] w menu i i naciskając przycisk J

Przesyłanie zdjęć w miarę ich robienia

Aby przesyłać nowe zdjęcia zaraz po ich zrobieniu, wybierz opcję [ Połącz z serwerem FTP ] w menu sieciowym i wybierz opcję [ ON ] w pozycji [ Opcje ] > [ Automatyczne wysyłanie ].

  • Przesyłanie rozpocznie się dopiero po zapisaniu zdjęcia na karcie pamięci. Upewnij się, że karta pamięci jest włożona do aparat .
  • Filmy nie są przesyłane automatycznie. Należy je przesłać ręcznie z poziomu ekranu odtwarzania.

Ikona przesyłania

Status przesyłania jest oznaczony ikoną przesyłania.

s (biały): Priorytetowe przesyłanie
Ta ikona pojawia się na zdjęciach wybranych za pomocą opcji [ Wybierz, aby priorytetowo przesyłać (FTP) ]. Zdjęcia oznaczone tą ikoną zostaną przesłane przed zdjęciami oznaczonymi jako W („prześlij”).
W (biały): Prześlij
Ta ikona pojawia się na zdjęciach o następującym statusie przesyłania. Zdjęcia będą wysyłane w kolejności, w jakiej zostały zrobione lub wybrane do przesłania.
  • Oznaczono do automatycznego przesłania,
  • Wybrano za pomocą [ Wybierz do przesłania (FTP) ] lub
  • Filtrowano za pomocą opcji „zaznacz wszystko do przesłania”.
X (zielony): przesyłanie
Trwa przesyłanie.
Y (niebieski): Przesłano
Przesyłanie zakończone.

Wyświetlacz stanu przesyłania [ Połącz z serwerem FTP ]

Na wyświetlaczu [ Połącz z serwerem FTP ] pojawi się następujący komunikat:

  1. Stan :

    Status połączenia z hostem. Nazwa profilu jest wyświetlana na zielono po nawiązaniu połączenia.

    Podczas przesyłania plików na wyświetlaczu stanu wyświetla się komunikat „Trwa przesyłanie” poprzedzony nazwą przesyłanego pliku. Wyświetlane są również błędy i kody błędów ( 0 kodów błędów wyświetlanych podczas łączenia się z FTP przez bezprzewodową sieć LAN ).

  2. Siła sygnału : Siła sygnału bezprzewodowego.
  3. Pasmo : Podczas połączenia bezprzewodowego w trybie stacji Wi-Fi wyświetlane jest pasmo częstotliwości radiowej połączonej sieci SSID . W trybie punktu dostępowego Wi-Fi wyświetlane jest pasmo częstotliwości radiowej wysyłane przez aparat .
  4. Zdjęcia/pozostały czas : Liczba pozostałych zdjęć i czas potrzebny na ich wysłanie. Pozostały czas jest jedynie szacunkowy.

Utrata sygnału

Transmisja bezprzewodowa może zostać przerwana w przypadku utraty sygnału. Przesyłanie zdjęć oznaczonych jako przesłane można wznowić, wyłączając aparat i włączając go ponownie po ponownym nawiązaniu sygnału.

Uwaga: Podczas przesyłania

Nie wyjmuj i nie wkładaj karty pamięci podczas przesyłania.

Notatki głosowe

Notatki głosowe zostaną dołączone po przesłaniu powiązanych zdjęć. Nie można ich jednak przesłać osobno.

Wyłączanie aparatu

aparat zapisuje oznaczenie transferu po wyłączeniu i wznawia przesyłanie po ponownym włączeniu.

Uwaga: przesyłanie chronionych zdjęć przez FTP

Kopie na serwerze FTP nie będą chronione, nawet jeśli oryginały będą. Oznaczenia można dodawać za pomocą ocen ( 0 ocen zdjęć ).