Izberite hitrost sinhronizacije bliskavice.

Možnost

Opis

[ 1/200 s (samodejni FP) ]

Samodejna hitra sinhronizacija FP je omogočena z združljivimi bliskavicami, največja hitrost sinhronizacije za druge bliskavice pa je nastavljena na 1/200 s.

  • Ko fotoaparat prikaže hitrost zaklopa 1/200 s v načinu P ali A , se aktivira samodejna hitra sinhronizacija FP, če je dejanska hitrost zaklopa krajša od 1/200 s. Če bliskavica podpira samodejno hitro sinhronizacijo FP, lahko fotoaparat izbere hitrost zaklopa do 1/8000 s.

  • V načinih S in M lahko uporabnik izbere hitrost zaklopa do 1/8000 s pri uporabi bliskavic , ki podpirajo samodejno hitro sinhronizacijo FP.

[ 1/200 s ]

Hitrost sinhronizacije bliskavice je nastavljena na izbrano vrednost, ki je lahko od 1/200 do 1/60 s .

[ 1/160 s ]

[ 1/125 s ]

[ 1/100 s ]

[ 1/80 s ]

[ 1/60 s ]

Fiksiranje hitrosti zaklopa na omejitev hitrosti sinhronizacije bliskavice

V načinih S in M lahko hitrost zaklopa popravite na vrednost, izbrano za nastavitev po meri e1 [ Hitrost sinhronizacije bliskavice ], tako da izberete naslednji čas zaklopa po najpočasnejšem možnem času zaklopa (30 s ali % ). X (indikator sinhronizacije bliskavice) bo prikazan v iskalu in na nadzorni plošči skupaj s hitrostjo sinhronizacije bliskavice.

Samodejna sinhronizacija visoke hitrosti FP
  • Samodejna hitra sinhronizacija FP omogoča uporabo bliskavice pri najvišji hitrosti zaklopa, ki jo podpira fotoaparat. Ko je izbrana možnost [ 1/200 s (Auto FP) ], fotoaparat samodejno omogoči samodejno hitro sinhronizacijo FP pri hitrostih zaklopa, večjih od hitrosti sinhronizacije bliskavice. To omogoča izbiro največje zaslonke za zmanjšano globinsko ostrino, tudi ko je motiv osvetljen od zadaj pri močni sončni svetlobi.

  • Prikaz informacij o bliskavici prikazuje »FP«, ko je izbrano samodejno [ 1/200 s (Auto FP) ].

A Nastavitve po meri: Natančna nastavitev fotoaparata

a: Samodejno ostrenje01

b: Merjenje/Osvetlitev

c: Časovniki/zaklepanje AE

d: Snemanje/prikaz

e: Kadriranje/Bliskavica

f: Kontrole

g: Film