Odak Modu Seçme

Otomatik netlemeyi seçmek için netleme modu seçiciyi AF'ye veya manuel netlemeyi seçmek için M'ye çevirin.

Vizör çekimi sırasında kamera 51 netleme noktası kullanarak netleme yapar.

Otomatik Odaklama Modu

Otomatik odaklama modunda kameranın nasıl odaklanacağını seçin.

Vizör Fotoğrafçılığı

Seçenek

Tanım

AF‑A

[ AF modu otomatik geçiş ]

Fotoğraf makinesi, sabit konuların fotoğrafını çekerken AF-S'yi , hareket halindeki konuların fotoğrafını çekerken ise AF-C'yi kullanır.

AF‑S

[ Tek AF ]

Sabit konular için. Deklanşöre yarım basıldığında netleme kilitlenir. Varsayılan ayarlarda, deklanşör yalnızca odakta göstergesi ( I ) görüntülendiğinde ( odaklanma önceliği ) serbest bırakılabilir.

AF‑C

[ Sürekli AF ]

Hareketli konular için. Deklanşöre yarım basıldığında fotoğraf makinesi sürekli netleme yapar; Konu hareket ederse kamera, konuya olan son mesafeyi tahmin etmek ve odağı gerektiği gibi ayarlamak için tahminli odak takibini devreye alır. Varsayılan ayarlarda, nesne odakta olsa da olmasa da deklanşör serbest bırakılabilir ( bırakma önceliği ).

Tahminli Odak Takibi

AF modu için AF-C seçilirse veya AF-A seçilirse ve fotoğraf makinesi AF-C kullanarak çekim yapıyorsa, deklanşör basılıyken konu fotoğraf makinesine doğru veya fotoğraf makinesinden uzaklaşırsa fotoğraf makinesi tahminli netleme izlemeyi başlatır. yarısına kadar basıldığında veya AF‑ON düğmesine basıldığında. Bu, kameranın deklanşör bırakıldığında konunun nerede olacağını tahmin etmeye çalışırken odağı takip etmesine olanak tanır.

Canlı Görüntü Fotoğrafçılığı

Seçenek

Tanım

AF‑A

[ AF modu otomatik geçiş ]

Fotoğraf makinesi, konu sabitken otomatik olarak AF-S'yi , konu hareket halindeyken ise AF-C'yi seçer.

  • Bu seçenek yalnızca fotoğraf çekimi sırasında kullanılabilir.

AF‑S

[ Tek AF ]

Sabit konular için. Odaklanmak için deklanşöre yarım basın. Kamera odaklanabiliyorsa odak noktası kırmızıdan yeşile dönecektir; deklanşöre yarım basıldığında netleme kilitlenir. Kamera odaklanamazsa odak noktası kırmızı renkte yanıp söner.

  • Varsayılan ayarlarda, deklanşör yalnızca kamera odaklanabiliyorsa (odaklanma önceliği) serbest bırakılabilir.

AF‑C

[ Sürekli AF ]

Hareketli konular için. Deklanşöre yarım basıldığında fotoğraf makinesi sürekli netleme yapar; nesne hareket ederse kamera nesneye olan son mesafeyi tahmin edecek ve odağı gerektiği gibi ayarlayacaktır.

  • Varsayılan ayarlarda, nesne odakta olsa da olmasa da deklanşör serbest bırakılabilir (bırakma önceliği).

AF-F

[ Tam zamanlı AF ]

Fotoğraf makinesi, konunun hareketine veya kompozisyondaki değişikliklere yanıt olarak odağı sürekli olarak ayarlar. Deklanşöre yarım basıldığında netleme noktası kırmızıdan yeşile dönecek ve netleme kilitlenecektir.

  • Bu seçenek yalnızca çekim sırasında kullanılabilir.

Otomatik Odaklama Modunun Seçilmesi

Otomatik netleme modunu seçmek için AF modu düğmesini basılı tutun ve ana ayar kadranını çevirin.

  • Vizör çekimi sırasında seçilen AF modu kontrol panelinde ve vizörde görüntülenir.

  • Canlı görüntü çekimi ve film çekimi sırasında seçilen AF modu ekranda görüntülenir.

AF Alanı Modu

Kameranın otomatik netleme için netleme noktasını nasıl seçeceğini seçin.

Vizör Fotoğrafçılığı

Seçenek

Tanım

[ Tek noktalı AF ]

Netleme noktasını seçin ( Odak Noktası Seçimi ); fotoğraf makinesi yalnızca seçilen netleme noktasındaki konuya netleme yapacaktır. Sabit nesnelerle kullanın.

[ Dinamik alan AF (9 nokta) ]/[ Dinamik alan AF (21 nokta) ]/ [ Dinamik alan AF (51 nokta) ]

Odak noktasını seçin. AF‑A ve AF‑C netleme modlarında, konu seçilen noktadan kısa süreliğine ayrılırsa fotoğraf makinesi çevredeki netleme noktalarından gelen bilgilere göre netleme yapacaktır. Netleme noktalarının sayısı seçilen moda göre değişir:

  • [ Dinamik alan AF (9 nokta) ]: Fotoğrafı oluşturmak için ne zaman zaman olduğunu veya tahmin edilebileceği gibi hareket eden konuların (örneğin, koşucular veya pistteki yarış arabaları) fotoğrafını çekerken seçin.

  • [ Dinamik alan AF (21 nokta) ]: Tahmin edilemeyecek şekilde hareket eden konuların fotoğrafını çekerken seçin (örneğin futbol maçındaki oyuncular).

  • [ Dinamik alan AF (51 nokta) ]: Hızlı hareket eden ve vizörde kolayca çerçevelenemeyen konuların (örneğin kuşlar) fotoğrafını çekerken seçin.

[ 3D izleme ]

Odak noktasını seçin. AF‑A ve AF‑C netleme modlarında deklanşöre yarım basıldığında, fotoğraf makinesi seçilen noktadan ayrılan nesneleri takip etmek ve gerektiği gibi yeni noktalar seçmek için 51 netleme noktasının tamamını kullanır.

  • Düzensiz bir şekilde bir yandan diğer yana hareket eden nesnelerle (örneğin tenis oyuncuları) hızlı bir şekilde resim oluşturmak için kullanın.

  • Konu vizörden ayrılırsa parmağınızı deklanşörden çekin ve konuyu seçilen netleme noktasında olacak şekilde fotoğrafı yeniden oluşturun.

[ Grup alanı AF ]

Kamera, kullanıcı tarafından seçilen bir grup netleme noktasını kullanarak netleme yaparak, kameranın ana konu yerine arka plana odaklanma riskini azaltır.

  • [ Tek noktalı AF ] seçeneği kullanılarak çerçevelenmesi zor olan hareketli konuların anlık fotoğrafları veya fotoğrafları için kullanın.

  • Yüz algılama etkinleştirildi. Kamera algılanan yüzlere öncelik verir.

[ Otomatik alan AF ]

Fotoğraf makinesi konuyu otomatik olarak algılar ve netleme noktasını seçer.

  • Bir yüz algılanırsa, fotoğraf makinesi portre konusuna öncelik verecektir (yüz algılamalı AF). Bu, konunuz hareket halinde olsa bile kompozisyona ve yüz ifadelerine konsantre olmanızı sağlar ( Yüz/Göz Algılama AF ).

  • Portreler, anlık fotoğraflar ve diğer anlık fotoğraflar için odak noktasını kendiniz seçmeye zamanınızın olmadığı durumlarda kullanın.

  • Otomatik netleme modu için AF-S seçildiğinde, fotoğraf makinesi netleme yaptıktan sonra aktif netleme noktaları kısa süreliğine vurgulanır. AF-C seçildiğinde veya AF-A seçildiğinde ve fotoğraflar AF-C kullanılarak çekildiğinde, yalnızca ana netleme noktası görüntülenir.

AF Alanı Modu

AF alanı modu kontrol panelinde ve vizörde gösterilir.

AF alanı modu

Kontrol Paneli

Vizör

Vizör netleme noktası ekranı (seçim sırasında)

[ Tek noktalı AF ]

[ Dinamik alan AF (9 nokta) ] *

[ Dinamik alan AF (21 nokta) ] *

[ Dinamik alan AF (51 nokta) ] *

[ 3D izleme ]

[ Grup alanı AF ]

[ Otomatik alan AF ]

  • Vizörde yalnızca aktif netleme noktası görüntülenir. Kalan netleme noktaları, netleme işlemine yardımcı olacak bilgiler sağlar.

3D İzleme

AF alanı modu için [ 3D izleme ] seçildiğinde, fotoğraf makinesi, deklanşöre yarım basıldığı anda netleme noktasını çevreleyen alandaki renkleri kaydeder. Sonuç olarak 3D izleme, arka plan rengine benzer veya çerçevenin çok küçük bir alanını kaplayan nesnelerde istenilen sonuçları vermeyebilir.

Hızlı Netleme Noktası Seçimi

Daha hızlı netleme noktası seçimi için, mevcut netleme noktalarının yalnızca dörtte birini kullanmak amacıyla Özel Ayar a6 [ Kullanılan netleme noktaları ] için [ Her diğer nokta ] öğesini seçin.

AF‑S/AF‑I Tele Dönüştürücüler

AF‑S/AF‑I tele dönüştürücü kullanıldığında AF alanı modu için [ 3D izleme ] veya [ Otomatik alan AF ] seçilirse, f/'den daha yavaş birleştirilmiş diyafram açıklıklarında [ Tek noktalı AF ] otomatik olarak seçilecektir. 5.6.

Canlı Görüntü Fotoğrafçılığı

Seçenek

Tanım

3

[ AF'nin yerini tespit edin ]

Binalar, stüdyo içi ürün fotoğrafçılığı veya yakın çekimler gibi statik konuların yer aldığı çekimler için önerilir. [ Tek noktalı AF ] için çerçevedeki netleme noktasından daha küçük seçilen bir noktaya nokta atışı netleme yapmak için kullanın. Bu seçenek yalnızca fotoğraf sırasında AF modu için AF‑S seçildiğinde kullanılabilir. Odaklanma, [ Tek noktalı AF ] ile olduğundan daha yavaş olabilir.

d

[ Tek noktalı AF ]

Kamera kullanıcı tarafından seçilen bir noktaya odaklanır. Sabit nesnelerle kullanın.

f

[ Geniş alan AF (S) ]

[ Tek noktalı AF ] seçeneğinde ise, fotoğraf makinesinin daha geniş bir alana netleme yapması dışında, [ Geniş alan AF (L) ] için netleme alanları, [ Geniş alan AF (S) ] için olanlardan daha büyüktür. [ Tek noktalı AF ] kullanılarak çerçevelenmesi zor olan hareketli konuların anlık görüntüleri veya fotoğrafları için veya film kaydı sırasında, kaydırmalı veya eğmeli çekimler yaparken veya hareketli nesneleri filme alırken düzgün odaklama için kullanın. Seçilen netleme alanı, fotoğraf makinesinden farklı mesafelerdeki nesneleri içeriyorsa, fotoğraf makinesi, önceliği en yakındaki konuya atayacaktır.

g

[ Geniş alan AF (L) ]

e

[ Dinamik alan AF ]

Kamera kullanıcı tarafından seçilen bir noktaya odaklanır. Konu seçilen noktayı kısa süreliğine terk ederse, kamera çevredeki netleme noktalarından gelen bilgilere göre netleme yapacaktır.

  • [ Tek noktalı AF ] kullanılarak çerçevelenmesi zor olan sporcuların ve diğer aktif konuların fotoğrafları için kullanın.

  • Bu seçenek yalnızca fotoğraf sırasında otomatik netleme modu için AF‑A veya AF‑C seçildiğinde kullanılabilir.

h

[ Otomatik alan AF ]

Fotoğraf makinesi konuyu otomatik olarak algılar ve netleme alanını seçer.

  • Odak noktasını kendiniz seçmek için zamanınızın olmadığı durumlarda, portreler veya anlık fotoğraflar ve diğer anlık fotoğraflar için kullanın.

  • Canlı görüntü çekimi sırasında bir portre konusu algılanırsa, konunun yüzünün çevresinde netleme noktasını gösteren sarı bir kenarlık görünecektir. Fotoğraf makinesi nesnenin gözlerini algılarsa bunun yerine gözün çevresinde amber rengi bir kenar görünecektir (yüz/göz algılama AF). Bu, aktif portre konularını fotoğraflarken kompozisyona ve konunuzun ifadesine odaklanmanızı sağlar ( Yüz/Göz Algılama AF ).

  • Konu takibi ( Konu İzleme AF ) J düğmesine basılarak etkinleştirilebilir.

Canlı Görünümde Otomatik Odaklamayı Kullanma
  • Aşağıdaki durumlarda kamera odaklanamayabilir:

    • Konu çerçevenin uzun kenarına paralel çizgiler içeriyor

    • Konu kontrasttan yoksun

    • Netleme noktasındaki konu keskin kontrast oluşturan parlaklığa sahip alanlar içeriyor

    • Odak noktası, gece spot aydınlatmasını veya bir neon tabelayı veya parlaklığı değişen başka bir ışık kaynağını içerir

    • Floresan, cıva buharlı, sodyum buharlı veya benzeri aydınlatma altında titreme veya şeritlenme görünüyor

    • Çapraz (yıldız) filtre veya başka bir özel filtre kullanılır

    • Konu netleme noktasından daha küçük görünüyor

    • Konuya düzenli geometrik desenler hakimdir (örneğin panjurlar veya bir gökdelendeki bir sıra pencere)

    • Konu hareketleniyor

  • Kamera odaklanırken ekran aydınlanabilir veya kararabilir.

  • Fotoğraf makinesi odaklanamadığında bazen odak noktası yeşil renkte görüntülenebilir.

  • AF‑S veya AF‑P lens kullanın. Diğer lensler veya tele dönüştürücülerle istenilen sonuçlar elde edilemeyebilir.

s : Merkez Odak Noktası

[ Otomatik alan AF ] dışındaki tüm AF alanı modlarında, çerçevenin ortasındayken netleme noktasında bir nokta görünür.

Hızlı Netleme Noktası Seçimi

Daha hızlı netleme noktası seçimi için, mevcut netleme noktalarının yalnızca dörtte birini kullanmak üzere Özel Ayar a6 [ Kullanılan netleme noktaları ] için [ Her diğer nokta ] seçeneğini seçin ([ Kesin AF ] ve [ Geniş alan AF ( için mevcut nokta sayısı) L) ] değişmez).

AF Alanı Modunun Seçilmesi

AF alanı modunu seçmek için AF modu düğmesini basılı tutun ve alt-ayar kadranını çevirin.

  • Vizör çekimi sırasında seçilen AF alanı modu kontrol panelinde ve vizörde görüntülenir.

  • Canlı görüntü çekimi ve film çekimi sırasında seçilen AF alanı modu ekranda görüntülenir.

Yüz/Göz Tanıma AF

AF alanı modu için [ Otomatik alan AF ] seçildiğinde, fotoğraf makinesinin insan portre konularının yüzlerini algılamasına olanak tanıyan yüz algılamalı AF'yi etkinleştirme seçeneğine sahip olursunuz. Fotoğraf makinesinin hem yüzleri hem de gözleri algıladığı yüz/göz algılama AF, canlı görüntü çekimi sırasında kullanılabilir. Yüz ve göz algılama AF, Özel Ayar a5 [ Otomatik alan AF yüz/göz algılama ] kullanılarak yapılandırılabilir.

Vizör Fotoğrafçılığı

  • [ Yüz ve göz algılama açık ] veya [ Yüz algılama açık ] seçilirse, fotoğraf makinesi algıladığı portre konularının yüzlerine odak önceliği atayacaktır.

  • Konu, yüzü algılandıktan sonra başka tarafa bakarsa, netleme noktası onun hareketini takip edecek şekilde hareket edecektir.

  • İzleme sırasında J düğmesine basarak odaklama için kullanılan yüze yakınlaştırma yapabilirsiniz.

Canlı Görüntü Fotoğrafçılığı

  • [ Yüz ve göz algılama açık ] seçilirse ve bir portre konusu algılanırsa, konunun yüzünün çevresinde odak noktasını gösteren sarı bir kenarlık görünecektir. Canlı görüntü çekimi sırasında fotoğraf makinesi konunun gözlerini algılarsa, bunun yerine gözlerden birinin veya diğerinin çevresinde kenarlık görüntülenecektir.

  • [ Yüz algılama açık ] seçildiğinde algılanan yüzler benzer şekilde sarı renkli bir kenarlıkla gösterilir.

  • AF modu için AF‑S seçilirse veya AF-A seçilirse ve fotoğraf makinesi AF-S kullanarak çekim yapıyorsa, fotoğraf makinesi netleme yaptığında netleme noktası yeşile döner.

  • Birden fazla portre konusu veya birden fazla göz algılanırsa netleme noktasında e ve f simgeleri görünecek ve 4 veya 2 tuşuna basarak netleme noktasını farklı bir yüz veya göz üzerine konumlandırabileceksiniz.

  • Konu, yüzü algılandıktan sonra başka tarafa bakarsa, netleme noktası onun hareketini takip edecek şekilde hareket edecektir.

  • Oynatma sırasında J tuşuna basarak odaklama için kullanılan yüze veya göze yakınlaştırma yapabilirsiniz.

Yüz/Göz Tanıma AF
  • Film kaydı sırasında göz algılama kullanılamaz.

  • Aşağıdaki durumlarda göz ve yüz algılama beklendiği gibi çalışmayabilir:

    • konunun yüzü çerçevenin çok büyük veya çok küçük bir bölümünü kaplıyor,

    • konunun yüzü çok parlak veya çok zayıf aydınlatılıyor,

    • kişi gözlük veya güneş gözlüğü takıyorsa,

    • deneğin yüzü veya gözleri saç veya başka nesneler tarafından kapatılmışsa veya

    • Çekim sırasında konu aşırı hareket ediyor.

Konu İzleme AF

Canlı görüntü sırasında AF alanı modu için [ Otomatik alan AF ] seçilirse, odak izlemeyi etkinleştirmek için J düğmesine basabilirsiniz. Odak noktası hedefleme retikülüne dönüşecek; retikülü hedefin üzerine konumlandırın ve AF-ON düğmesine basın veya izlemeyi başlatmak için tekrar J düğmesine basın. Netleme noktası seçilen konuyu çerçeve içinde hareket ettikçe izleyecektir. İzlemeyi sonlandırmak için üçüncü kez J tuşuna basın. Konu izleme modundan çıkmak için W ( Y ) düğmesine basın.

Konu Takibi

Nesneler hızlı hareket ediyorsa, çerçeveyi terk ediyorsa veya başka nesneler tarafından engelleniyorsa, boyutları, renkleri veya parlaklıkları gözle görülür biçimde değişiyorsa ya da çok küçük, çok büyük, çok parlak, çok karanlık veya benzeri durumlarda, fotoğraf makinesi nesneleri izleyemeyebilir. arka plana renk veya parlaklık.

Odak Noktası Seçimi

AF alanı modu için [ Otomatik alan AF ] seçildiği durumlar dışında, netleme noktası manuel olarak seçilebilir ve böylece fotoğrafların, çerçevenin hemen hemen her yerinde konumlandırılmış konu ile oluşturulmasına olanak sağlanır.

  1. Odak seçici kilidini açın.

    Netleme seçme kilidini I konumuna çevirin.

  2. Bekleme zamanlayıcısı açıkken netleme noktasını seçmek için çoklu seçiciyi kullanın.

    • Vizör çekimi sırasında 51 netleme noktası arasından seçim yapabilirsiniz.

    • Canlı görüntü sırasında netleme noktası çerçevenin herhangi bir yerine konumlandırılabilir.

    • Merkez netleme noktası J düğmesine basılarak seçilebilir.

    • Çoklu seçiciye basıldığında seçilen netleme noktasının değişmesini önlemek için netleme seçici kilidi, seçim sonrasında kilitli ( L ) konuma döndürülebilir.

Odak Kilidi

Nihai kompozisyonda konunuz seçilen netleme noktasında değilse veya fotoğraf makinesi seçilen konuya netleme yapamıyorsa, çekimi yeniden oluşturmadan önce netlemeyi istenen mesafeye kilitlemek için A düğmesine basın ( Odak Kilidi ).

Otomatik Odaklama ile İyi Sonuçlar Alma

Fotoğraf makinesi aşağıda listelenen koşullar altında odaklanamayabilir; bu durumda deklanşör devre dışı bırakılabilir veya resimler odak dışı olabilir; ikincisi, fotoğraf makinesinin odakta göstergesini ( I ) görüntülemesinin bir sonucudur - veya, canlı görüntüde, konu odakta olmadığında odak noktası yeşil renkte görüntülenir. Aynı mesafedeki başka bir nesneye odaklanmak için manuel olarak odaklanın veya odaklama kilidini kullanın.

  • Konunun özelliği olmayan bir duvarın önünde fotoğraflanması veya arka planın konu ile aynı renkte olması durumunda olabileceği gibi, konu ile arka plan arasında çok az kontrast vardır.

  • Odak noktası, konunun bir kafes içinde olması durumunda olabileceği gibi, kameradan farklı mesafelerdeki nesneleri içerir.

  • Konuya bir gökdelendeki pencere sıraları gibi düzenli geometrik desenler hakimdir.

  • Odak noktası, nesnenin yarısı gölgede kaldığında olabileceği gibi, keskin kontrast oluşturan parlaklığa sahip alanlar içerir.

  • Arka plandaki nesneler ana konudan daha büyük görünür; nesnenin arkasındaki çerçevede bir bina varsa bu durum söz konusu olabilir.

  • Konu bir çiçek tarlası olduğunda olabileceği gibi pek çok ince ayrıntıyı içeriyor.

Manuel odaklanma

Otomatik netlemeyi desteklemeyen objektifler (AF olmayan NIKKOR objektifler) için veya otomatik netleme istenen sonuçları vermediğinde manuel netleme kullanılabilir.

  • AF lensleri : Lens netleme modu anahtarını (varsa) ve kamera netleme modu seçiciyi M olarak ayarlayın.

  • Manuel odaklı lensler : Manuel olarak odaklanın.

Manuel olarak odaklanmak için, mercek odaklama halkasını, vizördeki net mat alanda görüntülenen görüntü odakta olana kadar ayarlayın.

AF Lensler

AF lenslerini, lens netleme modu anahtarı M olarak ve fotoğraf makinesi netleme modu seçicisi AF olarak ayarlıyken kullanmayın. Bu önlemin alınmaması fotoğraf makinesine veya lense zarar verebilir. Bu, fotoğraf makinesi netleme modu seçicisini M olarak ayarlamadan M modunda kullanılabilen AF‑S ve AF‑P objektifler için geçerli değildir.

Elektronik Uzaklık Ölçer

Vizör ve ekrandaki netleme göstergeleri ( I ), seçilen netleme noktasındaki konunun netlemede olup olmadığını doğrulamak için kullanılabilir.

  • Odaklanma göstergeleri ( I ), konu odakta olduğunda görüntülenir.

    Odak göstergesi

    Durum

    (sabit durmak)

    Konu odakta.

    (sabit durmak)

    Odak noktası nesnenin önündedir.

    (sabit durmak)

    Odak noktası konunun arkasındadır.

    (sabit durmak)

    Kamera odaklanamıyor.

  • "Otomatik Odaklama ile İyi Sonuçlar Alma" ( Otomatik Odaklama ile İyi Sonuçlar Alma ) bölümünde listelenen konularda, nesne odakta olmadığında bazen odak içi göstergesinin ( I ) görüntülenebileceğini unutmayın. Çekimden önce vizörde netlemeyi onaylayın. Canlı görüntü sırasında lens aracılığıyla görüntüyü yakınlaştırarak odağı kontrol edebilirsiniz.

  • Odaklanma sorunu yaşıyorsanız tripod kullanmanız önerilir.

AF‑P Lensler

Manuel netleme modunda bir AF‑P lens kullanıldığında, netleme halkasının mevcut durumda döndürülmeye devam edildiği konusunda uyarmak için vizörde netleme göstergesi yanıp söner (veya canlı görüntüde netleme noktası ekranda yanıp söner). yön konuyu odağa getirmeyecektir.

Odak Düzlemi İşareti ve Flanş-Arka Mesafesi

Odak mesafesi, kamera gövdesi üzerindeki odak düzlemi işaretinden ( E ) ölçülür ve bu, odak düzleminin kamera içindeki konumunu ( q ) gösterir. Manuel odaklama veya makro fotoğrafçılık için nesnenize olan mesafeyi ölçerken bu işareti kullanın. Odak düzlemi ile mercek montaj flanşı arasındaki mesafe "arka flanş mesafesi" ( w ) olarak bilinir. Bu fotoğraf makinesinde flanş arkası mesafesi 46,5 mm'dir (1,83 inç).

Odaklanma Zirvesi

Odak zirvelendirme Özel Ayar d11 [ Vurguları zirveye çıkarma ] kullanılarak etkinleştirilirse, netlemedeki nesneler, canlı görüntü sırasında netleme manuel olarak ayarlandığında görünen renkli ana hatlarla gösterilecektir. Kameranın ana hatları tespit edememesi durumunda zirveye çıkan vurguların görüntülenemeyebileceğini unutmayın; bu durumda ekrandaki mercek aracılığıyla görüntüyü yakınlaştırarak netleme kontrol edilebilir.