Korkean kontrastin kohteiden kanssa käytetty High Dynamic Range (HDR) säilyttää yksityiskohdat kirkkaissa ja varjoissa yhdistämällä kaksi eri valotuksilla otettua kuvaa. HDR on tehokkain, kun sitä käytetään matriisimittauksen kanssa (pistemittauksella tai keskipainotetulla mittauksella, automaattinen valotusero vastaa noin 2 EV:tä). Sitä ei voi yhdistää joihinkin kameran ominaisuuksiin, mukaan lukien NEF (RAW) tai NEF (RAW)+-kuvanlaatuasetukset, salamavalokuvaus, haarukointi, monivalotus, Bulb and Time suljinajat tai intervalliajastin tai ajastettu tallennus.

Ensimmäinen valotus (tummempi)

+

Toinen valotus (kirkkaampi)

Yhdistetty HDR-kuva

Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä:

 • HDR-tila: Valitse On (sarja) (ottaa sarjan HDR valokuvia, joka päättyy, kun on valittu Pois), On (yhden kuvan) (ottaa yksi HDR valokuvan) ja Off (exit ottamatta ylimääräisiä HDR valokuvia).
 • Valotusero : Valitse valotuksen ero kahden HDR-valokuvaksi yhdistetyn kuvan välillä. Valitse suuremmat arvot suurikontrastisille kohteille tai valitse Automaattinen, jos haluat antaa kameran säätää valotuseroa näkymän mukaan.
 • Tasoitus : Valitse, kuinka paljon haluat tasoittaa kunkin HDR-kuvan muodostavien kuvien välisiä rajoja.
 • Tallenna yksittäisiä kuvia (NEF) : Valitse Päällä, jos haluat tallentaa kaikki yksittäiset kuvat, joita on käytetty HDR-kuvan luomiseen. Valokuvat tallennetaan NEF (RAW) -tiedostoina riippumatta valokuvausvalikon kuvanlaadun asetuksista.

HDR-kuvien ottaminen

Ota HDR-kuvia noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Valitse HDR (suuri dynaaminen alue) .

  Korosta HDR (suuri dynaaminen alue) valokuvausvalikossa ja paina 2 .

 2. Valitse tila.

  Korosta HDR-tila ja paina 2 .

  Korosta jokin seuraavista ja paina J .

  • Voit ottaa sarjan HDR-valokuvia valitsemalla 0 Päällä (sarja) . HDR-kuvaus jatkuu, kunnes valitset HDR-tilaksi Off .
  • Ota yksi HDR-valokuva valitsemalla Päällä (yksi valokuva) . Normaali kuvaus jatkuu automaattisesti, kun olet luonut yhden HDR-kuvan.
  • Poistu luomatta lisää HDR-kuvia valitsemalla Pois .

  Jos Päällä (sarja) tai Päällä (yksi valokuva) on valittuna, näytölle tulee kuvake.

 3. Valitse valotusero.

  Voit valita valotuksen eron kahden kuvan välillä korostamalla Exposure differential ja painamalla 2 .

  Korosta vaihtoehto ja paina J . Valitse korkeampi arvo korkeakontrastisille kohteille, mutta huomaa, että vaadittua suuremman arvon valitseminen ei välttämättä tuota haluttuja tuloksia. jos Auto on valittuna, kamera säätää valotuksen automaattisesti tilanteen mukaan.

 4. Valitse tasoitusmäärä.

  Voit valita, kuinka paljon kahden kuvan välisiä rajoja tasoitetaan korostamalla Smoothing ja painamalla 2 .

  Korosta vaihtoehto ja paina J . Suuremmat arvot tuottavat tasaisemman yhdistelmäkuvan. Epätasainen varjostus saattaa näkyä joissakin kohteissa.

 5. Valitse, säilytetäänkö yksittäiset valotukset.

  Voit valita, tallennetaanko yksittäiset NEF (RAW) -kuvat, jotka muodostavat HDR-valokuvan, korostamalla Tallenna yksittäiset kuvat (NEF) ja painamalla 2 , valitse sitten 1 tai 3 ja valitse painamalla J

 6. Rajaa valokuva, tarkenna ja kuvaa.

  Kamera ottaa kaksi valotusta, kun laukaisin painetaan kokonaan alas. Riippumatta siitä, mikä asetus on tällä hetkellä valittuna laukaisutilalle, vain yksi valokuva otetaan joka kerta, kun laukaisinta painetaan.

  Jos On (sarja) on valittuna, HDR sammuu vain, kun Off on valittu HDR-tilaksi. jos Päällä (yksi valokuva) on valittuna, HDR sammuu automaattisesti valokuvan ottamisen jälkeen.

HDR-valokuvien kehystys

Kuvan reunat leikataan pois. Haluttuja tuloksia ei ehkä saavuteta, jos kamera tai kohde liikkuu kuvauksen aikana. Jalustan käyttö on suositeltavaa. Kohtauksesta riippuen kirkkaiden kohteiden ympärillä voi näkyä varjoja tai tummien kohteiden ympärillä voi näkyä haloja; tätä vaikutusta voidaan vähentää säätämällä tasoituksen määrää.