Tallenna kahdesta kymmeneen NEF (RAW) -valotusta yhdeksi valokuvaksi. Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä:

 • Päällekkäisvalotus tila: Valitse On (sarja) (ottaa sarjan päällekkäisvalotuksia, joka päättyy, kun on valittu Pois), On (yhden kuvan) (ottaa yksi päällekkäisvalotuksen) tai Pois (poistu luomatta uusia päällekkäisvalotuksia).
 • Kuvien määrä : Valitse valotusmäärä, joka yhdistetään yhdeksi valokuvaksi.
 • Peittokuvatila : Valitse alla olevista vaihtoehdoista.

  • Lisää : Valotut ovat päällekkäin ilman muutoksia; vahvistusta ei säädetä.
  • Keskiarvo : Ennen kuin valotukset asetetaan päällekkäin, kunkin vahvistus jaetaan valotusten kokonaismäärällä (kunkin valotuksen vahvistus on asetettu 1/2:ksi kahdelle valotukselle, 1/3 3:lle valotukselle jne.).
  • Vaalenna : Kamera vertaa kunkin valotuksen pikseleitä ja käyttää vain kirkkainta.

   +

  • Tummenna : Kamera vertaa kunkin valotuksen pikseleitä ja käyttää vain tummempia.

   +

 • Säilytä kaikki valotukset : Valitse Päällä, jos haluat tallentaa yksittäiset kuvat, jotka muodostavat jokaisen monivalotuksen, tai Off, jos haluat hylätä yksittäiset kuvat ja tallentaa vain monivalotuksen.
 • Peittokuvaus : Jos Päällä on valittuna, aikaisemmat valotukset näkyvät objektiivin läpi kuvauksen aikana.
 • Valitse ensimmäinen valotus (NEF) : Valitse ensimmäinen valotus muistikortilla olevista NEF (RAW) -kuvista.

Moninkertaisen valotuksen luominen

Kuvaa monivalotus noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Valitse Monivalotus .

  Korosta Monivalotus valokuvausvalikossa ja paina 2 .

 2. Valitse tila.

  Korosta Monivalotustila ja paina 2 , valitse sitten 1 tai 3 ja valitse painamalla J

  Jos Päällä (sarja) tai Päällä (yksi valokuva) on valittuna, näytölle tulee kuvake.

 3. Valitse laukausten määrä.

  Korosta Laukausten määrä ja paina 2 . Paina 1 tai 3 valitaksesi valotusmäärän, joka yhdistetään yhdeksi valokuvaksi ja paina J .

 4. Valitse peittotila.

  Korosta Overlay mode ja paina 2 , paina sitten 1 tai 3 valitaksesi haluamasi tilan ja paina J valitaksesi.

 5. Valitse, säilytetäänkö yksittäiset valotukset.

  Jos haluat valita, säilytetäänkö vai poistetaanko yksittäiset kuvat, jotka muodostavat monivalotuksen, korosta Säilytä kaikki valotukset ja paina 2 , valitse sitten 1 tai 3 ja valitse painamalla J

 6. Valitse, haluatko nähdä edistymisen näytössä.

  Jos haluat valita, näytetäänkö aiemmat valotukset objektiivin läpi kuvauksen edetessä, korosta Overlay-kuvaus ja paina 2 , valitse sitten 1 tai 3 ja valitse painamalla J

 7. Valitse ensimmäinen valotus.

  Valitse ensimmäinen valotus olemassa olevista NEF (RAW) -kuvista korostamalla Valitse ensimmäinen valotus (NEF) ja painamalla 2 . Korosta haluttu kuva monivalitsimella ja valitse se painamalla J (jos haluat nähdä korostetun kuvan koko näytöllä, kosketa ja pidä painettuna X painiketta).

 8. Rajaa valokuva, tarkenna ja kuvaa.

  Jatka kuvaamista, kunnes kaikki valotukset on otettu ja lopullinen valokuva on tallennettu (jos valitsit olemassa olevan NEF (RAW) -kuvan ensimmäiseksi valotukseksi vaiheessa 7, kuvaus alkaa toisesta valotuksesta). Jos Päällä (yksi valokuva) valittiin vaiheessa 2, usean valotuksen kuvaus päättyy, kun valokuva on tallennettu; muuten voit jatkaa useiden valotusten ottamista, kunnes monivalotuskuvaus on kytketty pois päältä.

Vapautustila

Jatkuvassa kuvaustilassa kamera tallentaa kaikki valotukset yhdellä sarjalla. Jos Päällä (sarja) on valittuna, uusi monivalotus alkaa jokaisen edellisen monivalotuksen päättyessä; jos Päällä (yksi valokuva) on valittuna, monivalotuskuvaus päättyy, kun ensimmäinen monivalotus on tallennettu. Itselaukaisintilassa kamera tallentaa automaattisesti vaiheessa 3 valitun valotusmäärän riippumatta vaihtoehdosta, joka on valittu kohdassa Mukautettu asetus c2 ( Itselaukaisin ) > Kuvien määrä ; kuvien välistä aikaväliä ohjaa kuitenkin mukautettu asetus c2 ( Itselaukaisin ) > Kuvien välinen aika . Muissa kuvaustiloissa yksi valokuva otetaan joka kerta, kun laukaisinta painetaan; jatka kuvaamista, kunnes kaikki valotukset on tallennettu.

Kuvanlaatu

Useat valotukset, jotka on otettu kuvanlaaduksi valitulla NEF (RAW) -vaihtoehdolla, tallennetaan hienossa JPEG-muodossa.

i valikko

Alla lueteltuja vaihtoehtoja voi käyttää usean valotuksen kuvauksen aikana painamalla K painiketta ja sen jälkeen i painiketta. Korosta kohteita ja paina J valitaksesi.

 • Näytä edistyminen : Näytä esikatselu, joka on luotu nykyiseen pisteeseen tallennettujen valotusten perusteella.
 • Ota viimeisin valotus uudelleen : Ota uusin valotus uudelleen.
 • Tallenna ja poistu : Luo monivalotus nykyiseen pisteeseen otetuista valotuksista.
 • Hylkää ja poistu : Poistu tallentamatta monivalotusta. Jos Säilytä kaikki valotukset -kohdassa on valittu Päällä, yksittäiset valotukset säilytetään.

Monivalotus

Kuvaaminen voi myös päättyä, jos kameran asetuksia muutetaan ennen kuin valotus on valmis. Usean valotuksen valokuvien kuvausasetukset ja valokuvatiedot ovat ensimmäisen valotuksen asetukset.

Älä poista tai vaihda muistikorttia toistuvan valotuksen tallennuksen aikana.

Kohina (satunnaisesti sijoitetut kirkkaat pikselit, sumu tai viivat) voi vaikuttaa useisiin valotuksiin.

Muut asetukset

Kun monivalotusta kuvataan, muistikortteja ei voi alustaa ja jotkin valikon kohdat näkyvät harmaina eikä niitä voi muuttaa.

Useiden altistusten lopettaminen

Jos haluat lopettaa monivalotuksen ennen kuin määritetty määrä valotuksia on otettu, valitse Usean valotuksen tilaksi Off tai paina K painiketta ja sen jälkeen i painiketta ja valitse joko Tallenna ja poistu tai Hylkää ja poistu . Jos kuvaus päättyy tai valitset Tallenna ja poistu ennen kuin määritetty määrä valotuksia on otettu, siihen asti tallennetuista valotuksista luodaan monivalotus. Jos Keskimääräinen on valittu peitteen tilassa, vahvistus voidaan säätää vastaamaan kuvien määrä todella tallennettu. Huomaa, että kuvaus päättyy automaattisesti, jos valmiustilan ajastin umpeutuu.

Valmiustilan ajastin

Valikoita ja toistoa voidaan käyttää valotusten välillä, mutta huomaa, että jos mitään toimintoja ei suoriteta noin 40 sekuntiin toiston aikana tai 90 sekuntiin, kun valikot ovat näkyvissä, kuvaus päättyy ja siihen asti tallennetuista valotuksista luodaan monivalotus. Seuraavan valotuksen tallentamiseen käytettävissä olevaa aikaa voidaan pidentää valitsemalla pidemmät ajat mukautetussa asetuksessa c3 ( virrankatkaisuviive ) > Toisto ja valikot .