Kun Päällä on valittuna, kamera ajastaa valokuvia vähentääkseen juovia, ali- tai ylivalotuksen alueita tai (jatkossa otetuissa valokuvissa) epätasaista väriä, joka johtuu tällaisten valonlähteiden, kuten loistelamppujen tai elohopeahöyrylamppujen, välkkymisestä. (huomaa, että kuvataajuus voi laskea, kun välkkymisen vähennys on käytössä, ja että kuvataajuus voi hidastua tai muuttua epävakaaksi sarjakuvauksen aikana).

"Flicker Reduction Shooting" Photo Shooting Menu -valikossa

Värinän vähentäminen voi havaita välkyntä taajuudella 100 ja 120 Hz (liittyy vastaavasti 50 ja 60 Hz AC-virtalähteisiin). Välkyntää ei ehkä havaita tai haluttuja tuloksia ei ehkä saavuteta tummalla taustalla, kirkkailla valonlähteillä tai koristeellisilla valaistusnäytöillä ja muulla ei-standardivalaistuksella. Valonlähteestä riippuen saattaa olla pieni viive ennen kuin suljin laukeaa. Haluttuja tuloksia ei ehkä saavuteta, jos virtalähteen taajuus muuttuu kuvauksen aikana.

Välkynnän tunnistus ei vaikuta, kun jatkuva H (pidennetty) on valittuna vapautustilaksi tai äänetön valokuvaus, HDR tai valotusviivetila on käytössä.