Om de rol van de geheugenkaart in sleuf 2 te kiezen wanneer er twee geheugenkaarten zijn geplaatst, drukt u op de G knop en selecteert u [ Rol gespeeld door kaart in sleuf 2 ] in het foto-opnamemenu.

Optie

Beschrijving

P

[ Overloop ]

De kaart in sleuf 2 wordt alleen gebruikt als de kaart in sleuf 1 vol is.

Q

[ Back-up ]

Elke foto wordt twee keer opgenomen, één keer op de kaart in sleuf 1 en nogmaals op de kaart in sleuf 2.

R

[ RAW-sleuf 1 - JPEG-sleuf 2 ]

  • De NEF (RAW)-kopieën van foto's die zijn gemaakt met de instellingen van NEF (RAW) + JPEG worden alleen opgeslagen op de kaart in sleuf 1, de JPEG-kopieën alleen op de kaart in sleuf 2.

  • Foto's die met andere instellingen voor beeldkwaliteit zijn gemaakt, worden twee keer met dezelfde instelling opgenomen, één keer op de kaart in sleuf 1 en nogmaals op de kaart in sleuf 2.

[RAW-sleuf 1 - JPEG-sleuf 2]
  • Als [ Aan ] is geselecteerd voor [ Meervoudige belichting ] > [ Individuele beelden opslaan (NEF) ] in het foto-opnamemenu, of als [ Aan ] is geselecteerd voor [ HDR (hoog dynamisch bereik) ] > [ Individuele beelden opslaan (NEF) ] in het foto-opnamemenu, worden onbewerkte kopieën van de afzonderlijke NEF (RAW)-foto's waaruit elke meervoudige belichting of HDR-afbeelding bestaat, samen met de JPEG-composiet op beide geheugenkaarten opgeslagen, ongeacht de optie die is geselecteerd voor beeldkwaliteit.

  • Als [ Aan ] is geselecteerd voor persoonlijke instelling d8 [ Origineel opslaan (EFFECTEN) ], worden onverwerkte NEF (RAW)-kopieën van foto's gemaakt in de f , d , e , k , l en m opgeslagen op beide geheugenkaarten samen met de uiteindelijke JPEG-foto, ongeacht de optie die is geselecteerd voor beeldkwaliteit.

[ Back-up ] en [ RAW-sleuf 1 - JPEG-sleuf 2 ]
  • Het bedieningspaneel en de zoeker tonen het aantal resterende opnamen op de kaart met de minste beschikbare ruimte.

  • De ontspanknop wordt uitgeschakeld wanneer een van beide kaarten vol is.

Films opnemen

Als er twee geheugenkaarten in de camera zijn geplaatst, kan de sleuf die wordt gebruikt om films op te nemen worden geselecteerd met behulp van het item [ Destination ] in het filmopnamemenu.

Kopieën verwijderen

Wanneer u beelden verwijdert die zijn opgenomen met [ Backup ] of [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ], heeft u de keuze om beide kopieën te wissen of alleen de kopie op de kaart in de huidige sleuf.

  • Als u O ( Q ) drukt wanneer een foto die met een van deze opties is gemaakt, is gemarkeerd, wordt een bevestigingsbericht weergegeven.

  • Om alleen de kopie op de kaart in de huidige sleuf te verwijderen, markeert u [ Geselecteerde afbeelding ] en drukt u O ( Q ). De kopie op de resterende kaart wordt niet verwijderd.

  • Om beide exemplaren te verwijderen, markeert u [ Zelfde afbeeldingen op w en x ] en drukt u op O ( Q ).