Az alválasztóval válassza ki a fókuszpontot. Az alválasztó közepe az expozíció és az élesség rögzítésére is használható.

Fókuszpont kiválasztása

Az alválasztóval kiválasztható a fókuszpont, ha az [ Automatikus terület AF ], [ Automatikus terület AF (emberek) ] és [ Automatikus terület AF (állatok) ] opciót választja az AF területhez. mód ( AF-Area Mode ).

Exposure Lock

 • Az expozíció rögzítésével újrakomponálhatja a felvételeket olyan téma mérése után, amely nem lesz a kiválasztott fókuszmezőben a végső kompozícióban.

 • Az expozíció rögzítése különösen hatékony pontszerű és középre súlyozott fénymérés esetén.

Fókuszzár

 • A fókuszzár segítségével rögzítse az aktuális téma fókuszát, amikor az AF-C van kiválasztva fókusz üzemmódra.

 • A fókuszzár használatakor válasszon egy AF terület módot, amely nem az [ Auto-area AF ], az [ Auto-area AF (emberek) ] és az [ Auto-area AF (állatok) ] beállítás.

A fókusz és az expozíció rögzítése

 1. Helyezze a témát a kiválasztott fókuszpontba, és félig nyomja le az exponáló gombot a fókusz és az expozíció beállításához.

 2. Nyomja meg az alválasztó közepét.
  • A fókusz és az expozíció rögzül, miközben megnyomja az alválasztó közepét. Az expozíció akkor sem változik, ha az összetételt megváltoztatják.

  • A monitorokban egy AE-L ikon jelenik meg.

 3. Tartsa lenyomva az alválasztó közepét, komponálja újra a fényképet, és készítsen felvételt.

  Ne változtassa meg a fényképezőgép és a téma közötti távolságot. Ha a tárgy távolsága megváltozik, oldja fel a zárat, és fókuszáljon újra az új távolságra.

Fókusz rögzítése, ha az AF-S van kiválasztva a fókusz módhoz

A fókusz rögzül, amíg az exponálógomb félig lenyomva van. A fókuszt az alválasztó közepének megnyomásával is rögzítheti.

Az expozíció rögzítése az exponálógombbal

Ha a [ Be (fél megnyomás) ] lehetőséget választja a c1 egyéni beállításhoz [ Exponáló gomb AE-L ], akkor az expozíció rögzül, miközben az exponáló gombot félig lenyomja.

Több felvétel készítése ugyanazon fókusztávolságon
 • Ha az alválasztó közepének megnyomásával rögzítette a fókuszt, akkor a fókusz rögzítve marad a felvételek között, ha az alválasztó közepét nyomva tartja.

 • A fókusz akkor is rögzített marad, ha az exponáló gombot félig lenyomva tartja a felvételek között.