Ápolási szoba

Ne dobd el

Ne ejtse le a fényképezőgépet vagy az objektívet, és ne tegye ki ütésnek. A termék meghibásodhat, ha erős ütéseknek vagy rázkódásnak van kitéve.

Tartsd szárazon

Tartsa szárazon a fényképezőgépet. A fényképezőgép belsejében lévő víz okozta belső mechanizmus rozsdásodása nemcsak drága, de helyrehozhatatlan károkat is okozhat.

Kerülje a hirtelen hőmérséklet-változásokat

Ha a fényképezőgépet meleg helyiségből hidegbe viszi, vagy fordítva, akkor káros páralecsapódást okozhat a kamera belsejében és kívül. Helyezze a fényképezőgépet zárt tasakba vagy műanyag tokba, mielőtt átvenné a hőmérsékleti határon. A fényképezőgép kivehető a táskából vagy a tokból, amint ideje beállítani az új hőmérsékletet.

Tartson távol az erős mágneses terektől

A statikus töltések vagy az olyan berendezések által létrehozott mágneses mezők, mint például a rádióadók, zavarhatják a monitort, megrongálhatják a memóriakártyán tárolt adatokat, vagy befolyásolhatják a termék belső áramkörét.

Ne hagyja a lencsét a nap felé mutatva

Ne hagyja hosszabb ideig a lencsét a napra vagy más erős fényforrásra mutatva. Az intenzív fény károsíthatja a képérzékelőt, fakulást vagy „beégést” okozhat. A fényképezőgéppel készített fényképek fehér elmosódást mutathatnak.

Lézerek és egyéb fényes fényforrások

Ne irányítsa a lézert vagy más rendkívül fényes fényforrást az objektív felé, mert ez károsíthatja a fényképezőgép képérzékelőjét.

Tisztítás

A fényképezőgép házának tisztításakor fúvó segítségével távolítsa el a port és a szöget, majd óvatosan törölje le puha, száraz ruhával. Miután a fényképezőgépet a tengerparton vagy a tengerparton használta, törölje le a homokot vagy sót enyhén friss vízbe nedvesített ruhával, majd alaposan szárítsa meg a fényképezőgépet. Ritka esetekben a statikus elektromosság miatt az LCD-kijelző kigyulladhat vagy elsötétülhet; ez nem jelenti a meghibásodást. A kijelző hamarosan normalizálódik.

Az objektív és a kereső tisztítása

Ezek az üvegelemek könnyen megsérülhetnek: fújja le a port és a szöget. Ha aeroszolos fúvót használ, tartsa a kannát függőlegesen, hogy megakadályozza az üvegelemeket károsító folyadék kibocsátását. Az ujjlenyomatok és egyéb foltok eltávolításához vigye fel egy kis mennyiségű lencsetisztítót egy puha ruhára, és óvatosan törölje le.

Ne érintse meg a képérzékelőt

Semmilyen körülmények között ne gyakoroljon nyomást a képérzékelőre, ne piszkálja tisztítószerszámokkal, és ne tegye ki a ventilátor erőteljes légáramának. Ezek a műveletek megkarcolhatják vagy más módon károsíthatják az érzékelőt.

A képérzékelő tisztítása

A képérzékelő tisztításáról lásd: „Képérzékelő tisztítása” ( Képérzékelő tisztítása ) és „Kézi tisztítása” ( Kézi tisztítása ).

A lencsekapcsolatok

Tartsa tisztán az objektív érintkezőit. Ne érintse meg őket ujjaival.

Tárolja jól szellőző helyen

A penész és a penész megelőzése érdekében a fényképezőgépet száraz, jól szellőző helyen tárolja. Ne tárolja a fényképezőgépet benzin vagy kámforlepke golyók mellett, olyan berendezések mellett, amelyek erős elektromágnesességet produkálnak, vagy ahol rendkívül magas hőmérsékletnek van kitéve, például fűtőberendezés közelében vagy zárt járműben egy forró napon. Ezen óvintézkedések be nem tartása a termék meghibásodásához vezethet.

Hosszú távú tárolás

Például az akkumulátorfolyadék szivárgása által okozott károk elkerülése érdekében vegye ki az akkumulátort, ha a terméket hosszabb ideig nem használja. Tárolja a fényképezőgépet műanyag zacskóban, amely szárítószert tartalmaz. A bőr fényképezőgép házát azonban ne tárolja műanyag zacskóban, mert ez károsíthatja az anyagot. Az akkumulátort hűvös, száraz helyen tárolja. Vegye figyelembe, hogy a szárítószer fokozatosan elveszíti nedvszívó képességét, ezért rendszeres időközönként cserélni kell. A penészesedés és a penész megelőzése érdekében havonta legalább egyszer vegye ki a fényképezőgépet a tárolóból, helyezze be az akkumulátort, és néhányszor engedje el a redőnyt.

Az áramforrás eltávolítása vagy leválasztása előtt kapcsolja ki a terméket

Az áramforrás eltávolítása vagy leválasztása bekapcsolt kamera esetén károsíthatja a terméket. Különösen ügyelni kell arra, hogy a képek rögzítése vagy törlése közben ne távolítsa el vagy húzza ki az áramforrást.

Monitor / kereső
 • A monitorok (a keresővel együtt) rendkívül nagy pontossággal készülnek; a pixelek legalább 99,99% -a hatékony, legfeljebb 0,01% hiányzik vagy hibás. Ezért bár ezek a kijelzők tartalmazhatnak pixeleket, amelyek mindig világítanak (fehér, piros, kék vagy zöld) vagy mindig ki vannak kapcsolva (fekete), ez nem hiba. A készülékkel rögzített képeket ez nem érinti. Megértését kérjük.

 • A monitoron lévő képeket nehéz meglátni erős fényben.

 • Ne gyakoroljon nyomást a monitorra. A monitor meghibásodhat vagy károsodhat. A monitoron lévő por vagy szösz egy fúvóval eltávolítható. A foltok eltávolíthatók úgy, hogy a monitort puha ruhával vagy puha ruhával enyhén megtörlik. Ha a monitor elromlik, ügyelni kell az üvegtörés okozta sérülések elkerülésére. Vigyázzon, hogy a monitor folyadékkristálya ne érje a bőrt, ne kerüljön a szemébe vagy a szájába.

 • Ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalja, miközben felvételeket készít a keresőben, hagyja abba a használatát, amíg állapota javul:

  • hányinger, szemfájdalom, szemfáradtság,

  • szédülés, fejfájás, a nyak vagy a váll merevsége,

  • a kéz és a szem koordinációjának gyengesége vagy elvesztése, vagy

  • mozgásszervi betegség.

 • Sorozatfelvétel közben a kijelző gyorsan be- és kikapcsolhat. A villódzó kijelző figyelése rossz közérzetet okozhat. Addig folytassa a felhasználást, amíg az állapota nem javul.

Fényes fények és háttérvilágítású témák

A vonalak formájában megjelenő zaj ritka esetekben olyan képeken jelenhet meg, amelyek erős fényeket vagy háttérvilágítású tárgyakat tartalmaznak.

Az akkumulátor kezelése

A használatra vonatkozó óvintézkedések
 • Helytelen kezelés esetén az elemek felszakadhatnak vagy szivároghatnak, ami a termék korrodálódását okozhatja. Az akkumulátorok kezelésénél tartsa be a következő óvintézkedéseket:

  • Az akkumulátor cseréje előtt kapcsolja ki a terméket.

  • Az elemek hosszabb használat után forrók lehetnek.

  • Tartsa tisztán az akkumulátor pólusait.

  • Csak ebben a berendezésben használható akkumulátorokat használjon.

  • Ne zárja rövidre és ne szerelje szét az elemeket, ne tegye ki őket lángnak vagy túlzott hőnek.

  • Helyezze vissza a sorkapocs fedelét, ha az akkumulátor nincs behelyezve a fényképezőgépbe vagy a töltőbe.

 • Ha az akkumulátor forró, például közvetlenül használat után, várjon, amíg lehűl, mielőtt töltene. Az akkumulátor feltöltésének megkísérlése magas hőmérsékleten rontja az akkumulátor teljesítményét, és előfordulhat, hogy az akkumulátor csak részben töltődik vagy töltődik fel.

 • Ha az akkumulátort egy ideig nem használja, helyezze be a fényképezőgépbe, és futtassa kifelé, mielőtt kivenné a fényképezőgépből tárolás céljából. Az akkumulátort hűvös, száraz helyen kell tárolni, környezeti hőmérséklete 15 ° C és 25 ° C (59 ° F és 77 ° F) között van. Kerülje a forró vagy rendkívül hideg helyeket.

 • Az akkumulátorokat a használat után hat hónapon belül fel kell tölteni. Hosszú ideig tartó használaton kívül töltse fel az akkumulátort, és a fényképezőgéppel félévente egyszer futtassa le, mielőtt hűvös helyre adja vissza tárolásra.

 • Vegye ki az akkumulátort a fényképezőgépből vagy a töltőből, ha nem használja. A fényképezőgép és a töltő percenként is töltődik, ha kikapcsolt állapotban van, és lehúzhatja az akkumulátort arra a pontra, hogy az már nem működik.

 • Ne használja az akkumulátort 0 ° C (32 ° F) alatti vagy 40 ° C (104 ° F) hőmérsékleten. Ennek az óvintézkedésnek a be nem tartása károsíthatja az akkumulátort vagy károsíthatja annak teljesítményét. Töltse az akkumulátort beltérben, 5 ° C – 35 ° C (41 ° F – 95 ° F) környezeti hőmérsékleten. Az akkumulátor nem töltődik, ha hőmérséklete 0 ° C (32 ° F) alatt vagy 60 ° C (140 ° F) felett van.

 • Csökkenhet a kapacitás, és a töltési idő megnő az akkumulátor hőmérsékletén 0 ° C (32 ° F) és 15 ° C (59 ° F), valamint 45 ° C (113 ° F) és 60 ° C (140 ° F) között.

 • Az elemek kapacitása alacsony környezeti hőmérsékleten általában csökken. Még a kb. 5 ° C (41 ° F) hőmérsékleten feltöltött friss akkumulátorok is átmenetileg „0” -ról 1-re növekedhetnek a beállítási menü [ Akkumulátor info ] kor kijelzőjén, de a kijelző normál állapotba kerül, amint az akkumulátor körülbelül 20 ° C (68 ° F) vagy annál magasabb hőmérsékleten töltötték fel.

 • Az akkumulátor kapacitása alacsony hőmérsékleten csökken. A kapacitás változását a hőmérséklet tükrözi a fényképezőgép akkumulátorszintjének kijelzőjén. Ennek eredményeként az akkumulátor kijelzőjén csökkenhet a kapacitás, amikor a hőmérséklet csökken, még akkor is, ha az akkumulátor teljesen fel van töltve.

 • Az elemek használat után forrók lehetnek. Vegye figyelembe a kellő óvatosságot, amikor kiveszi az elemeket a fényképezőgépből.

Használat előtt töltse fel az elemeket

Használat előtt töltse fel az akkumulátort. A mellékelt akkumulátor szállításkor nincs teljesen feltöltve.

Kész tartalék akkumulátorok

Fényképezés előtt készítsen elő egy tartalék akkumulátort, és tartsa teljesen feltöltve. Tartózkodási helyétől függően nehéz lehet rövid időn belül új elemeket vásárolni.

A teljesen feltöltött tartalék akkumulátorokat hideg napokon készen kell tartani

A részben feltöltött akkumulátorok hideg napokon nem biztos, hogy működnek. Hideg időben töltse fel az egyik akkumulátort használat előtt, és tartson egy meleg helyen, szükség esetén cserére készen. Miután felmelegedett, egy hideg akkumulátor helyreállíthatja a töltés egy részét.

Az akkumulátor töltöttségi szintje
 • A fényképezőgép ismételt be- vagy kikapcsolása, amikor az akkumulátor teljesen lemerült, lerövidíti az akkumulátor élettartamát. A teljesen lemerült elemeket használat előtt fel kell tölteni.

 • A teljesen feltöltött akkumulátor szobahőmérsékleten történő használatának időtartama jelentős csökkenése azt jelzi, hogy cserére szorul. Vásároljon új, újratölthető akkumulátort.

Ne kísérelje meg teljesen feltöltött akkumulátorok töltését

Az akkumulátor töltésének teljes feltöltése után történő folytatása ronthatja az akkumulátor teljesítményét.

Használt elemek újrahasznosítása

Az újratölthető elemeket a helyi előírásoknak megfelelően újrahasznosíthatja, és először a szalagokat szigetelje szalaggal.

A töltő használata

 • Töltés közben ne mozgassa a töltőt, és ne érjen az akkumulátorhoz; Ennek az óvintézkedésnek az elmulasztása nagyon ritka esetekben azt eredményezheti, hogy a töltő akkor teljes, ha az akkumulátor csak részben van feltöltve. Vegye ki és helyezze vissza az akkumulátort az újratöltés megkezdéséhez.

 • Ne zárja rövidre a töltő csatlakozóit. Ennek az elővigyázatosságnak az elmulasztása túlmelegedést és a töltő károsodását okozhatja.

 • Húzza ki a töltőt, ha nem használja.

 • Az MH ‑ 25a készüléket csak kompatibilis akkumulátorokkal használja.

 • Ne használjon olyan töltőt, amelynek sérülése miatt a belső tér szabadon marad, vagy szokatlan hangot ad ki használat közben.

 • A terméken található szimbólumok a következőket jelentik:
  m AC, p DC, q II. osztályú berendezés (a termék felépítése kettős szigetelésű)

A töltő hálózati adapter használata

 • Töltés közben ne mozgassa a fényképezőgépet, és ne érjen az akkumulátorhoz. Ennek az óvintézkedésnek az elmulasztása nagyon ritkán azt eredményezheti, hogy a fényképezőgép azt mutatja, hogy a töltés befejeződött, ha az akkumulátor csak részben van feltöltve. Húzza ki és csatlakoztassa újra az adaptert az újratöltés megkezdéséhez.

 • Ne zárja rövidre az adapter kivezetéseit. Ennek az elővigyázatosságnak az elmulasztása túlmelegedést és a töltő károsodását okozhatja.

 • Húzza ki az adaptert, ha nem használja.

 • Ne használjon olyan adaptereket, amelyek sérülései miatt a belső tér szabadon marad, vagy szokatlan hangot ad ki használat közben.

 • A terméken található szimbólumok a következőket jelentik:
  m AC, p DC, q II. osztályú berendezés (a termék felépítése kettős szigetelésű)