Ezt a terméket az Egyesült Államok Exportigazgatási Szabályzata (EAR) ellenőrzi. Az Egyesült Államok kormányának engedélye nem szükséges az alábbiakon kívüli országokba történő kivitelhez, amelyek az írás során embargót vagy különleges ellenőrzést alkalmaznak: Kuba, Irán, Észak-Korea, Szudán és Szíria (a lista változhat).

Egyes országokban vagy régiókban tilos a vezeték nélküli eszközök használata. Mielőtt a termék vezeték nélküli szolgáltatásait a vásárlás országán kívül használná, forduljon a Nikon hivatalos szervizképviseletéhez.

A készülék Bluetooth-adója a 2,4 GHz-es sávban működik.

Értesítés az Egyesült Államokban és Kanadában élő ügyfelek számára

Ez az eszköz megfelel az FCC szabályzatának, valamint az Innovation, Science and Economic Development Canada licencmentes RSS-jének 15. részének. A működésre a következő két feltétel vonatkozik: (1) ez az eszköz nem okozhat káros interferenciát, és (2) ennek az eszköznek el kell fogadnia minden fogadott interferenciát, beleértve azokat is, amelyek nem kívánt működést okozhatnak.

FCC FIGYELEM

Az FCC előírja, hogy a felhasználót értesíteni kell arról, hogy az eszköz bármilyen olyan módosítása vagy módosítása, amelyet a Nikon Corporation nem kifejezetten jóváhagyott, érvénytelenítheti a felhasználó jogát a berendezés üzemeltetésére.

Az FCC 15.407 (c) követelményének való megfelelés

Az adatátvitelt mindig egy szoftver kezdeményezi, amelyet a MAC-on keresztül továbbítanak a digitális és analóg alapsávon, végül pedig az RF chip felé. Számos speciális csomagot kezdeményez a MAC. A digitális alapsávú rész csak így kapcsolja be az RF adót, amelyet aztán kikapcsol a csomag végén. Ezért az adó csak akkor lesz bekapcsolva, amikor az egyik fent említett csomagot továbbítják. Más szavakkal, ez az eszköz automatikusan megszakítja az adást, ha az adásra vonatkozó információ hiányzik vagy működési hiba lép fel.

Frekvenciatűrés: ± 20 ppm

FCC rádiófrekvenciás interferencia nyilatkozat

Megjegyzés: Ezt a berendezést tesztelték, és megállapították, hogy megfelel az B. osztályú digitális eszközökre vonatkozó határértékeknek az FCC szabályok 15. része alapján. Ezeket a határértékeket úgy tervezték, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak a káros interferenciák ellen lakóhelyiségekben. Ez a berendezés rádiófrekvenciás energiát generál, használ és sugározhat, és ha nem az utasításoknak megfelelően telepítik és használják, káros interferenciát okozhat a rádiókommunikációban. Nincs azonban garancia arra, hogy interferencia nem fordul elő egy adott telepítésnél. Ha ez a berendezés káros interferenciát okoz a rádió vagy televízió vételében, amelyet a berendezés ki- és bekapcsolásával lehet meghatározni, a felhasználót arra ösztönzik, hogy próbálja meg kijavítani az interferenciát az alábbi intézkedések egyikével vagy többével:

 • Helyezze át vagy helyezze át a vevőantennát.

 • Növelje a készülék és a vevő közötti távolságot.

 • Csatlakoztassa a berendezést egy olyan áramkör aljzatához, amely eltér a vevőkészülék áramkörétől.

 • Kérjen segítséget a forgalmazótól vagy egy tapasztalt rádió- / TV-technikustól.

Együttes elhelyezés

Ezt az adóegységet nem szabad más antennával vagy adóval együtt elhelyezni vagy működtetni.

Nikon Inc., 1300 Walt Whitman Road, Melville, New York 11747-3064, USA

Telefon: 631-547-4200

FCC / ISED RF sugárterhelési nyilatkozat

A rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok nem mutatják, hogy bármilyen egészségügyi probléma társulna az alacsony fogyasztású vezeték nélküli eszközök használatával. Nincs azonban bizonyíték arra, hogy ezek az alacsony fogyasztású vezeték nélküli eszközök teljesen biztonságosak lennének. Alacsony teljesítményű A vezeték nélküli eszközök használat közben alacsony szintű rádiófrekvenciás energiát (RF) bocsátanak ki a mikrohullámú tartományban. Míg a magas rádiófrekvenciás hatások egészségre gyakorolhatnak hatást (a szövetek melegítésével), az alacsony szintű rádiófrekvenciás sugárzás, amely nem okoz fűtési hatást, nem okoz ismert káros egészségügyi hatásokat. Az alacsony szintű rádiófrekvenciás sugárterhelések sok tanulmánya nem talált biológiai hatást. Egyes tanulmányok szerint bizonyos biológiai hatások előfordulhatnak, de ezeket a megállapításokat további kutatások nem erősítették meg. Ezt a terméket tesztelték, és megállapították, hogy megfelel az FCC / ISED sugárterhelési határértékeknek, amelyek egy nem ellenőrzött környezetre vonatkoznak, és megfelel az FCC rádiófrekvenciás (RF) sugárterhelési irányelveknek és az ISED rádiófrekvenciás (RF) expozíciós szabályainak RSS-102. Kérjük, tekintse át az FCC webhelyére feltöltött SAR-tesztjelentést.

Az RSS-247 2. kiadásnak való megfelelés §6.4

Az adatátvitelt mindig egy szoftver kezdeményezi, amelyet a MAC-on keresztül továbbítanak a digitális és analóg alapsávon, végül pedig az RF chip felé. Számos speciális csomagot kezdeményez a MAC. A digitális alapsávú rész csak így kapcsolja be az RF adót, amelyet aztán kikapcsol a csomag végén. Ezért az adó csak akkor lesz bekapcsolva, amikor az egyik fent említett csomagot továbbítják. Más szavakkal, ez az eszköz automatikusan megszakítja az adást, ha az adásra vonatkozó információ hiányzik vagy működési hiba lép fel.

Értesítés a kanadai ügyfelek számára

Csak beltéri használatra (5150-5350MHz).

Értesítés a rádióberendezésekről szóló irányelvnek megfelelő európai és országbeli ügyfelek számára

A Nikon Corporation kijelenti, hogy a Z 7II és Z 6II típusú rádióberendezések megfelelnek a 2014/53 / EU irányelvnek.

Az EU-megfelelőségi nyilatkozatok teljes szövege a következő internetes címeken érhető el:

7II-től :
https://imaging.nikon.com/support/pdf/DoC_N1932.pdf

6II. SZÁM :
https://imaging.nikon.com/support/pdf/DoC_N1929.pdf

Wi-Fi

 • Működési frekvencia:

  • 2412–2462 MHz (11. csatorna; Afrika, Ázsia, Bolívia és Óceánia)

  • 2412–2462 MHz (11. csatorna) és 5180–5825 MHz (USA, Kanada, Mexikó)

  • 2412–2462 MHz (11. csatorna) és 5180–5805 MHz (más amerikai országokban)

  • 2412–2462 MHz (11. csatorna) és 5745–5805 MHz (Georgia)

  • 2412–2462 MHz (11. csatorna) és 5180–5320 MHz (más európai országok)

 • Maximális kimeneti teljesítmény (EIRP):

  • 2,4 GHz-es sáv: 5,2 dBm

  • 5 GHz-es sáv: 5,3 dBm (Georgia)

  • 5 GHz-es sáv: 8,3 dBm (más országokban)

Bluetooth

 • Működési frekvencia:

  • Bluetooth: 2402–2480 MHz

  • Alacsony Bluetooth-energia: 2402–2480 MHz

 • Maximális kimeneti teljesítmény (EIRP):

  • Bluetooth: –0,3 dBm

  • Alacsony Bluetooth-energia: –1,8 dBm

Értesítés a szingapúri ügyfelek számára

Ez az eszköz megfelel a rádiófrekvenciás előírásoknak. Az eszközön nem rögzített tanúsító címkék tartalma az alábbiakban található.

Értesítés a thaiföldi ügyfelek számára
Biztonság

Bár a termék egyik előnye, hogy lehetővé teszi mások számára, hogy szabadon csatlakozzanak a vezeték nélküli adatcseréhez a hatósugarán belül bárhol, a következők történhetnek, ha a biztonság nincs engedélyezve:

 • Adatlopás: A rosszindulatú harmadik felek elfoghatják a vezeték nélküli átviteleket, hogy ellophassák a felhasználói azonosítókat, a jelszavakat és más személyes információkat.

 • Jogosulatlan hozzáférés: A jogosulatlan felhasználók hozzáférhetnek a hálózathoz, megváltoztathatják az adatokat, vagy más rosszindulatú műveleteket hajthatnak végre. Vegye figyelembe, hogy a vezeték nélküli hálózatok kialakítása miatt a speciális támadások engedélyezhetik az illetéktelen hozzáférést akkor is, ha a biztonság engedélyezett.

 • Nem védett hálózatok: A nyílt hálózatokhoz való csatlakozás jogosulatlan hozzáférést eredményezhet. Csak biztonságos hálózatokat használjon.

Megfelelőségi jelölés

Azokat a szabványokat, amelyeknek a kamera megfelel, a beállítási menü [Megfelelőségi jelölés] opciójával lehet megtekinteni.

Tanúsítványok