A fényképezőgéppel a következő Nikon szoftver használható:

Számítógépes program

A Nikon számítógépes szoftver a Nikon letöltőközpontból érhető el. Ellenőrizze a verziót és a rendszerkövetelményeket, és feltétlenül töltse le a legújabb verziót.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Camera Control Pro 2 (megvásárolható): vezérelheti a fényképezőgépet távolról a számítógépről, és mentheti a fényképeket közvetlenül a számítógép merevlemezére.

 • NX Tether : Használja lekötött fotózáshoz, ha a fényképezőgép számítógéphez csatlakozik. Az expozíció, a fehéregyensúly és a fényképezőgép egyéb beállításai a számítógép képernyőjén lévő vezérlők segítségével távolról is beállíthatók.

 • NX Stúdió * : Nikon digitális fényképezőgépekkel készített fényképek és videók megtekintése és szerkesztése. Az NX Studio a Nikon egyedi NEF/NRW (RAW) formátumú fájlok finomhangolására és JPEG vagy TIFF (NEF/RAW feldolgozás) konvertálására használható. Nemcsak a NEF/NRW (RAW) képeket támogatja, hanem a Nikon digitális fényképezőgépekkel készített JPEG és TIFF fényképeket is olyan feladatokhoz, mint a tónusgörbék szerkesztése, valamint a fényerő és a kontraszt javítása.

  • A meglévő felhasználóknak feltétlenül a legújabb verziót kell letölteniük, mivel előfordulhat, hogy a korábbi verziók nem tudják letölteni a képeket a fényképezőgépről vagy megnyitni a NEF (RAW) képeket.

 • Wireless Transmitter Utility : A Wireless Transmitter Utility szükséges, ha a fényképezőgépet hálózathoz kívánja csatlakoztatni. Párosítsa a fényképezőgépet a számítógéppel, és töltse le a képeket Wi-Fi-n keresztül.

 • Webcam Utility : A Webcam Utility segítségével a fényképezőgépet webkameraként használhatja, ha az USB-n keresztül csatlakozik a számítógéphez. A kamera „Webcam Utility” néven jelenik meg a webkonferencia-alkalmazásokban. A „Webcam Utility” kiválasztásával a kamera webkamerává alakul. A kompatibilis fényképezőgépekkel, a rendszerkövetelményekkel és a Webcam Utility használatával, valamint a használat során betartandó óvintézkedésekkel kapcsolatos információkért tekintse meg a Nikon letöltőközpont Webcam Utility oldalát.

Okostelefonos (táblagépes) alkalmazások

Okostelefonos (táblagépes) alkalmazások elérhetők az Apple App Store® és a Google Play™ áruházból. Az alkalmazásainkkal kapcsolatos legfrissebb információkért látogasson el a Nikon webhelyére.

 • SnapBridge : Töltsön le fényképeket és videókat a fényképezőgépről az okoseszközére vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

 • NX MobileAir (alkalmazáson belüli vásárlást kínál): Importáljon képeket az okoseszközéhez USB-n keresztül csatlakoztatott kameráról, és töltse fel őket vezeték nélkül egy FTP-kiszolgálóra.

  • A támogatott funkciók és operációs rendszerek országonként és régiónként eltérőek.