1. Helyezzen vakut a fényképezőgép kiegészítő cipőjére.

    A részleteket lásd az egységhez mellékelt kézikönyvben.

  2. Kapcsolja be a fényképezőgépet és a vakut.

    A vaku elkezd töltődni; a vaku készenlétének jelzője ( c ) megjelenik a fényképezés kijelzőjén, amikor a töltés befejeződik.

  3. Válassza ki a vaku vezérlési módját (Vaku vezérlési mód ) és a vaku módját ( Vaku módok ).

  4. Állítsa be a záridőt és a rekeszt.

  5. Képet készít.

Zár sebesség

A zársebesség a következőképpen állítható be, ha opcionális vakuegységet használ:

Mód

Zár sebesség

b

A fényképezőgép automatikusan állítja (1/200 s- 1/60 s)

P , A

A fényképezőgép automatikusan állítja (1/200 s- 1/60 s) *

S

1/200 s-30 s

M

1/200 s-30 s, bulb, időzített

  • A zársebesség akár 30 másodpercig is beállítható, ha a vakus módhoz lassú szinkron, lassú hátsó függöny szinkron vagy lassú szinkron vörösszem-csökkentéssel van kiválasztva.

Harmadik fél Flash egységei

A fényképezőgép nem használható olyan vakuegységekkel, amelyek 250 V feletti feszültséget adnának a fényképezőgép X érintkezőire vagy rövidzárlati érintkezőire a tartozékcipőn. Az ilyen vakuegységek használata nem csak a fényképezőgép normál működését zavarhatja, hanem károsíthatja a fényképezőgép és / vagy a vaku szinkron áramköreit is.

i-TTL vakuvezérlés

Ha a Nikon Creative Lighting System-et támogató opcionális vakuegységet csatlakoztatja és TTL-re állítja, a fényképezőgép a monitor elővillanásait használja a kiegyensúlyozott vagy normál „i-TTL vakuvaku” vaku vezérléséhez. Az i-TTL vakuvezérlés nem használható olyan vakuegységekkel, amelyek nem támogatják a Nikon Creative Lighting System rendszert. A kamera a következő típusú i-TTL vakuvezérlést támogatja:

Flash vezérlés

Leírás

i-TTL kiegyensúlyozott vaku

A fényképezőgép az „i-TTL kiegyensúlyozott vaku” vakuvezérléssel biztosítja a fő egyensúly és a környezeti háttérvilágítás közötti természetes egyensúlyt. Az exponáló gomb lenyomása után és közvetlenül a fő vaku előtt a vaku a monitor elővillanásainak sorozatát bocsátja ki, amelyek segítségével a fényképezőgép optimalizálja a vakuteljesítményt a fő téma és a környezeti háttérvilágítás közötti egyensúly érdekében.

Normál i-TTL vaku

A vakuteljesítmény úgy van beállítva, hogy a keret világítását normál szintre hozza; a háttér fényerejét nem veszik figyelembe. Olyan felvételekhez ajánlott, amelyekben a fő témát hangsúlyozzák a háttér részleteinek rovására, vagy ha expozíciókompenzációt alkalmaznak.

  • A szokásos i-TTL vaku automatikusan aktiválódik, ha a [ Pontmérés ] lehetőséget választja.