A kamera csatlakoztatható tévékhez, felvevőkhöz és más, HDMI csatlakozóval ellátott eszközökhöz. Használja az opcionális HDMI kábelt ( HDMI kábelek ) vagy egy harmadik féltől származó C típusú HDMI kábelt. Ezeket az elemeket külön kell megvásárolni. A HDMI-kábel csatlakoztatása vagy kihúzása előtt mindig kapcsolja ki a fényképezőgépet.

1

HDMI csatlakozó a kamerához való csatlakozáshoz

2

HDMI csatlakozó külső eszközhöz való csatlakozáshoz *

 • Válasszon olyan kábelt, amelynek csatlakozója megegyezik a HDMI-eszköz csatlakozójával.

Tévék

 • Miután a TV-készüléket a HDMI bemeneti csatornára hangolta, kapcsolja be a fényképezőgépet, és nyomja meg a K gombot a képek megtekintéséhez a televízió képernyőjén.

 • Az audio lejátszás hangerejét a TV kezelőszervei segítségével állíthatjuk be. A kamera vezérlői nem használhatók.

 • Ha a fényképezőgépet a SnapBridge alkalmazást futtató intelligens eszközzel párosítják, akkor az eszköz segítségével a lejátszás távolról vezérelhető, miközben a kamera TV-hez csatlakozik. A részletekért lásd a SnapBridge alkalmazás online súgóját.

Rögzítők

A kamera videofelvételt készíthet közvetlenül a csatlakoztatott HDMI felvevőkre. A beállítási menü [HDMI ] elemével módosíthatja a HDMI kimenet beállításait. Néhány felvevő elkezdi és leállítja a felvételt a kamera vezérlésére reagálva.

Kimeneti felbontás

Válassza ki a HDMI-eszközre kimenő képek formátumát. Ha az [ Auto ] lehetőséget választja, a kamera automatikusan kiválasztja a megfelelő formátumot.

Fejlett

Állítsa be a HDMI-eszközhöz való csatlakozás beállításait.

választási lehetőség

Leírás

[ Kimeneti tartomány ]

Az RGB videojel bemeneti tartománya a HDMI-eszköztől függ. A legtöbb helyzetben az [Auto ] opciót javasoljuk, amely megfelel a HDMI-eszköz kimeneti tartományának. Ha a kamera nem tudja meghatározni a HDMI eszköz megfelelő RGB videojel kimeneti tartományát, a következő lehetőségek közül választhat:

 • [ Korlátozott tartomány ]: Azoknál az eszközöknél, amelyek RGB videojel bemeneti tartománya 16 és 235 között van. Válassza ezt az opciót, ha az árnyékok részletességének elvesztését észleli.

 • [ Teljes tartomány ]: Olyan eszközök esetében, amelyek RGB videojel bemeneti tartománya 0 és 255 között van. Válassza ezt a lehetőséget, ha azt észleli, hogy az árnyékok „kimosódtak” vagy túl világosak.

[ Külső felvételvezérlés ]

Ha a [ Be ] lehetőséget választja, akkor a kamera kezelőszervei használhatók a felvétel megkezdésére és leállítására, amikor a fényképezőgépet HDMI-n keresztül egy külső gyártmányú felvevőhöz csatlakoztatják, amely támogatja az Atomos Open Protocol protokollt.

 • A külső felvételvezérlés elérhető az Atomos SHOGUN, NINJA és SUMO sorozatú Monitor felvevőkkel. Az eszköz jellemzőivel és működésével kapcsolatos további információkért vegye fel a kapcsolatot a gyártóval, vagy olvassa el a felvevő dokumentációját.

 • A fényképezőgép kijelzője automatikusan kikapcsol, amikor a c3 Egyéni beállítás [ Kikapcsolási késleltetés ]> [ Készenléti időzítő ] számára kiválasztott idő lejár, és ezzel véget ér a HDMI kimenet. Ha filmeket rögzít külső eszközre, válassza a [ Készenléti időzítő ] lehetőséget, majd a [ Nincs korlátozás ] lehetőséget, vagy a várható felvételi időnél hosszabb időt.

 • Ha a [Be ] lehetőséget választja, egy ikon jelenik meg a fényképezőgép monitorán A jelenik meg, filmfelvétel közben B A felvétel során ellenőrizze a felvevő és a felvevő kijelzőjét, hogy a felvételeket a készülékre menti-e.

 • Ne feledje, hogy a [ Be ] kiválasztása megzavarhatja a készülék kimenetét.

[ Kimeneti adatok mélysége ]

Válasszon egy kis mélységet a HDMI kimenethez.

[ N-Log / HDR (HLG) kimeneti opciók ]

Tartsa meg a részleteket kiemelve és árnyékban, és kerülje a túltelített színeket filmfelvétel közben. Az [ N-Log ] olyan felvételek számára készült, amelyek az utómunkálatok során szín szerinti osztályozásra kerülnek. A [ HDR (HLG) ] segítségével felvételeket lehet HLG formátumban rögzíteni olyan alkalmazásokhoz, mint a HDR műsorszórás.

 • A kiválasztott opciók megjelennek a fényképezés kijelzőjén.

 • A felvételeket közvetlenül a külső eszközre rögzítik. Nem menthető a fényképezőgép memóriakártyájára.

 • Ez az opció csak akkor érhető el, ha a [Kimeneti adatok mélysége ] értékre a [10 bit ] van kiválasztva.

 • A filmfelvétel menü [ISO érzékenység beállításai ]> [ Maximális érzékenység ] és [ ISO érzékenység (M mód) ] elemei számára elérhető minimális értékek ISO 1600, illetve ISO 800; a maximum mindkettő esetében ISO 25600 (Z 7II) vagy 51200 (Z 6II).

[ Segítség megtekintése ]

Válassza a [ Be ] lehetőséget az [ N-Log ] vagy [ HDR (HLG) ] beállítással rögzített videofelvételek élő előnézetéhez az [N-Log / HDR (HLG) kimeneti opcióknál ], de vegye figyelembe, hogy az előnézet színei egyszerűbbek a fokozott kontraszt érdekében. Ez nincs hatással a ténylegesen rögzített felvételekre.

Nincs HDMI kimenet

A HDMI kimenet nem érhető el, ha:

 • 1920 × 1080 120p, 1920 × 1080 100p vagy 1920 × 1080 lassított felvétel van kiválasztva a képmérethez / képsebességhez, vagy

 • a kamera film üzemmódban van, és csatlakoztatva van a Camera Control Pro 2 rendszert futtató számítógéphez

[10 Bit] kiválasztva a [Output Data Depth] számára
 • A HDMI jel csak 10 bites mélységben kerül kimenetre az ezt az opciót támogató HDMI felvevők számára.

 • A monitor módhoz választott opciótól függetlenül a kijelző átvált a kamera monitorára, és a kereső kikapcsol.

 • Ha a film képméretéhez 3840 × 2160 van kiválasztva:

  • a filmeket nem rögzíti a fényképezőgépbe helyezett memóriakártyákra, és

  • a látószög DX formátumban történő felvételkor a Z 7II-vel körülbelül 90% -ra csökken. A Z 6II látószöge formátumtól függetlenül körülbelül 90% -ra csökken.

 • A kamera monitorának jelzői kis felbontásban jelennek meg.

 • Fotók nem kerülnek rögzítésre, ha az exponálógomb teljesen lenyomva van.

 • Az elektronikus rezgéscsökkentés ki van kapcsolva.

 • Képméret / képsebesség beállítások 3840 × 2160; 60p vagy 3840 × 2160; Az 50p nem érhető el a HDMI-n keresztüli felvételek készítéséhez. Ha 3840 × 2160; 60p vagy 3840 × 2160; Az 50p-t a felvétel megkezdése előtt választották ki, a felvétel 3840 × 2160-as méretben jelenik meg; 30p vagy 3840 × 2160; 25p, ill.

3840 × 2160; 60p / 50p

Külső felvevők 3840 × 2160 felbontású felvétele; 60p vagy 3840 × 2160; A képmérethez / képsebességhez kiválasztott 50p nem kerül kiadásra 60 vagy 50 képkocka / mp sebességgel. A fényképezőgép automatikusan kiválasztja az [ 1080p (progresszív) ] beállítást a [ HDMI ]> [ Kimeneti felbontás ] menüpontnál a beállítási menüben, még akkor is, ha a felhasználó által utoljára választott opció [ 2160p (progresszív) ].

HLG kimenet

Optimális színvisszaadás csak akkor érhető el, ha a tárolóeszköz, a számítógép, a monitor, az operációs rendszer, a szoftver és más berendezések támogatják a HDR-t (HLG). Ha olyan jel érkezik a csatlakoztatott eszközről, amely jelzi, hogy támogatja a HDR (HLG) funkciót, a kamera egy „gamma: HLG” azonosítóval válaszol.

Zoomolás
 • A képernyőn történő nagyítás mozi módban automatikusan azt eredményezi, hogy a fényképezőgép a [ HDMI ]> [ Kimeneti felbontás ] menüpontban az [1080p (progresszív) ] lehetőséget választja a beállítási menüben, még akkor is, ha a felhasználó utoljára választotta az opciót [ 2160p (progresszív) ]. .

 • A kijelző zoomja nem lesz elérhető filmfelvétel közben, ha az összes alábbi feltétel teljesül:

  • A HDMI kimenet engedélyezve van, ha a [ Kimeneti adatok mélysége ] értékre van választva a [10 bit ],

  • 3840 × 2160 van kiválasztva keretmérethez, vagy [ N-Log ] vagy [ HDR (HLG) ] kiválasztva az [ N-Log / HDR (HLG) kimeneti opciókhoz ], és

  • a felvételt külső felvevőre rögzítik.