Használat előtt töltse fel a mellékelt EN-EL15c akkumulátort.

Az akkumulátor és a töltő

Olvassa el és kövesse a „Az Ön biztonsága érdekében” ( az Ön biztonsága érdekében ) és a „A fényképezőgép és az akkumulátor gondozása: Figyelmeztetések” (A fényképezőgép és az akkumulátor gondozása: Figyelmeztetések ) című részben található figyelmeztetéseket és figyelmeztetéseket.

Az akkumulátortöltő

Országtól vagy régiótól függően a töltőhez hálózati fali adapter vagy tápkábel tartozik.

 • Hálózati hálózati adapter : Miután behelyezte a hálózati adaptert a töltő hálózati csatlakozóaljzatába ( q ), csúsztassa el a hálózati adapter reteszét az ábra szerint ( w ), és forgassa az adaptert 90 ° -kal a helyére történő rögzítéshez ( e ).

 • Tápkábel : Miután csatlakoztatta a tápkábelt a dugóval a bemutatott irányban, helyezze be az akkumulátort és dugja be a kábelt.

 • A kimerült akkumulátor kb. 2 óra 35 perc alatt teljesen feltöltődik.

  Akkumulátor töltése (villog)

  Töltés befejezve (folyamatos)

Ha a CHARGE lámpa gyorsan villog

Ha a CHARGE lámpa gyorsan villog (másodpercenként 8-szor):

 • Akkumulátor töltési hiba történt : Húzza ki a töltőt, húzza ki és helyezze vissza az akkumulátort.

 • A környezeti hőmérséklet túl meleg vagy túl hideg : Az akkumulátortöltőt a megadott hőmérsékleti tartományon belül használja (0–40 ° C / + 32–104 ° F).

Ha a probléma továbbra is fennáll, húzza ki a töltőt a konnektorból, és fejezze be a töltést. Az akkumulátort és a töltőt vigye el a Nikon hivatalos szervizképviseletéhez.

Hálózati adapterek töltése

Ha akkumulátort helyez a fényképezőgépbe, az opcionális EH-7P töltő hálózati adapter használható az akkumulátor feltöltésére vagy a fényképezőgép áramellátására.

 • Az EN-EL15a vagy EN-EL15 akkumulátorokat nem lehet tölteni hálózati töltővel. Használjon helyette MH-25a akkumulátortöltőt.

 • Ha a [ menüben] az [Enable ] lehetőséget választja az [ USB power supply ] elemhez, akkor a töltő hálózati adapter használható a fényképezőgép áramellátására. Az akkumulátorok nem töltődnek, ha a fényképezőgépet külső forrás táplálja. További információ: „Energiaellátás versus„ Töltés ”” ( „Energiaellátás” versus „Töltés” ).

 1. Helyezze be az EN-EL15c kamerát ( az elem behelyezése ).
 2. Miután meggyőződött arról, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva, csatlakoztassa a töltő hálózati adaptert ( q ) és dugja be az adaptert.

  A dugót a behelyezés és eltávolítás közben tartsa egyenesen.

  Töltés

  • Az akkumulátor töltődik, amíg a fényképezőgép ki van kapcsolva.

  • A fényképezőgép töltőlámpája ( w ) sárga színnel világít, miközben a töltés folyamatban van. A lámpa kikapcsol, ha a töltés befejeződött.

  • A kimerült akkumulátor kb. 2 óra 45 perc alatt teljesen feltöltődik.

  Teljesítményszállítás

  A kamera bekapcsolt állapotban áramot vesz az adapterről.

 3. Ha a töltés befejeződött, vagy ha a fényképezőgép áramellátásához már nincs szükség, húzza ki a hálózati adaptert.

A töltő hálózati adapter

Ha az akkumulátort nem lehet tölteni a töltő hálózati adapterrel, például azért, mert az akkumulátor nem kompatibilis, vagy a kamera hőmérséklete megemelkedik, a töltésjelző lámpa körülbelül 30 másodpercig gyorsan villog, majd kialszik. Ha a töltőlámpa nem világít, és nem figyelte meg az akkumulátor töltését, kapcsolja be a fényképezőgépet és ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét.

Számítógép USB tápellátása és az akkumulátor töltése
 • A számítógépek csak akkor biztosítják az áramot, hogy a fényképezőgépet táplálják vagy feltöltsék az akkumulátort, ha UC-E25 USB-kábellel (külön kapható) csatlakoznak. A mellékelt USB-kábel nem használható erre a célra.

 • A típustól és a termék specifikációjától függően egyes számítógépek nem szolgáltatnak áramot a fényképezőgép áramellátásához vagy az akkumulátor feltöltéséhez.