Különféle kiegészítők állnak rendelkezésre Nikon fényképezőgépéhez.

Kompatibilis kiegészítők
 • A rendelkezésre állás országonként és régiónként változhat.

 • A legfrissebb információkat lásd weboldalunkon vagy brosúrákban.

Áramforrások
 • EN-EL15c újratölthető lítium-akkumulátor : Az EN-EL15c akkumulátorok használhatók a Nikon Z 7II / Z 6II digitális fényképezőgépekkel.

  • EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15 akkumulátorok is használhatók. Ne feledje azonban, hogy egyetlen feltöltéssel kevesebb kép készíthető, mint az EN-EL15c ( Battery Endurance ) használatával.

 • MH ‑ 25a akkumulátortöltő : Az MH ‑ 25a használható az EN ‑ EL15c akkumulátorok újratöltésére.

 • MB-N11 akkumulátor / MB-N10 akkumulátor : Akkumulátorok Nikon tükör nélküli fényképezőgépekhez. A fényképezőgéphez rögzítve mindkettő legfeljebb két EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátort használhat áramforrásként.

  • Az MB-N11 rendelkezik exponálógombbal, a fő- és az alparancstárcsákkal, a választókapcsolóval, valamint az Fn és az AF-ON gombokkal, amelyek akkor használhatók, ha a fényképezőgépet álló („magas”) tájolású képek készítéséhez forgatják.

  • EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15 akkumulátorok használhatók az EN-EL15c helyett. Az egyetlen feltöltéssel készíthető képek száma (azaz az akkumulátor élettartama) azonban csökken az EN-EL15c-hez ( Battery Endurance ) képest.

  • Az akkumulátor töltőcsatlakozójához csatlakoztatott EH-7P váltóáramú adapter használható a csomagba helyezett elemek töltésére. Ha MB-N11-hez csatlakozik, a kamerát is táplálja.

  • Az akkumulátor csatlakoztatásáról és eltávolításáról, valamint annak használatára és gondozására vonatkozó információk az MB-N10-hez mellékelt kézikönyvben vagy az MB-N11 esetében az „Opcionális MB-N11 akkumulátor-csomagok” részben találhatók ( opcionális). MB-N11 akkumulátorcsomagok ).

 • EH-7P töltő hálózati adapter : Az EH-7P használható a fényképezőgépbe helyezett akkumulátorok töltésére.

  • Az akkumulátor nem töltődik, amíg a kamera be van kapcsolva.

  • Nem használható EN-EL15a / EN-EL15 akkumulátorok töltésére.

  • A töltő hálózati adapter használható a fényképezőgép áramellátására; Ehhez válassza a [ menüben] az [Enable ] lehetőséget az [ USB power supply ] elemnél. További információ: „USB tápellátás” ( USB tápellátás ).

 • EP-5B tápcsatlakozó, EH-5d / EH-5c / EH-5b hálózati adapter : A fényképezőgép hosszabb ideig történő áramellátásához használjon hálózati adaptereket.

Szűrők
 • Semleges színű (NC) szűrők használhatók az objektív védelmére.

 • A szűrők szellemképet okozhatnak, ha a témát erős fény ellen keretezik, vagy ha a keretben erős fényforrás van. A szűrők eltávolíthatók, ha szellemkép jelenik meg.

 • Előfordulhat, hogy a mátrixmérés nem eredményezi a kívánt eredményt olyan szűrőknél, amelyek expozíciós tényezői (szűrőtényezői) 1 × (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C ‑ PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400) felett vannak. (A2, A12, B2, B8, B12); javasoljuk, hogy válassza a [Középre súlyozott fénymérés ] lehetőséget. A részleteket lásd a szűrő kézikönyvében.

 • A speciális effektusok fényképezésére szánt szűrők megzavarhatják az autofókuszt vagy az élességállást ( I ).

Távoli vezetékek

MC-DC2 távkábel (hossza 1 m / 3 ft 4 hüvelyk): Ha a fényképezőgép tartozék termináljához csatlakozik, az MC-DC2 használható a redőny távoli kioldására.

USB kábelek
 • UC ‑ E24 USB-kábel : USB-kábel C típusú csatlakozóval a fényképezőgéphez és A típusú csatlakozóval az USB-eszközhöz.

 • UC ‑ E25 USB-kábel : USB-kábel két C típusú csatlakozóval.

HDMI kábelek

HC ‑ E1 HDMI-kábel : HDMI-kábel C típusú csatlakozóval a fényképezőgéphez és A típusú csatlakozóval HDMI eszközökhöz.

Forró cipő adapterek

AS-15 szinkronterminál-adapter : Szerelje fel az AS-15-et a fényképezőgép-cipőre, hogy szinkronterminálon keresztül csatlakoztassa a stúdió villanófényeit vagy más vakut.

Kiegészítő cipőhuzatok

BS ‑ 1 kiegészítő cipőfedél : fedél, amely megvédi a kiegészítő cipőt, ha nincs vaku.

Test sapkák

BF-N1 testvédősapka : A testvédő sapka megakadályozza a por bejutását a fényképezőgépbe, ha nincs lencse.

A kereső okulár tartozékai

DK-29 gumi szemkagyló : A fényképezőgép keresőjéhez illeszthető gumi szemhéja. A DK-29 megkönnyíti a keresőben lévő kép láthatóságát, megakadályozva a szem fáradását.

Eltávolítás

Cserélje ki

Flash egységek
 • SB-5000, SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-500, SB-400, SB-300 és SB-R200 vaku : Ezek az egységek a kamerára szerelhetők vakufényképezéshez. Egyesek a vezeték nélküli távvezérlést is támogatják a fényképezőgépen kívüli vakuval való fényképezéshez több vakuval.

 • SU-800 vezeték nélküli vaku parancsnoka : Vezeték nélküli parancsnok az SB-5000, SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-500 és SB-R200 vakuegységekhez. A vakuegységek legfeljebb három csoportra oszthatók a vaku távvezérléséhez. Maga az SU-800 nincs vakuval felszerelve.

Mount adapterek

FTZ II/FTZ rögzítési adapter rögzítő adapter: Adapter, amely lehetővé teszi a NIKKOR F rögzítésű lencsék használatát a cserélhető Z rögzítésű lencséket támogató digitális fényképezőgépekkel.

 • A rögzítőadapterek csatlakoztatásával, eltávolításával, karbantartásával és használatával kapcsolatos információkért tekintse meg a termék dokumentációját.

  • Frissítse a rögzítőadapter firmware-ének legújabb verzióját, ha a rendszer kéri az adapter csatlakoztatása után. A firmware-frissítésekkel kapcsolatos információk az Ön országában vagy régiójában található Nikon webhelyén találhatók.

Mikrofonok
 • ME ‑ 1 sztereó mikrofon : Csatlakoztassa az ME ‑ 1 készüléket a kamera mikrofoncsatlakozójához a sztereó hang rögzítéséhez. A külső mikrofon használata csökkenti a felszerelés zajának, például a filmfelvétel során keletkező hangoknak az esélyét is, amikor az élességállítás az autofókusszal történik.

 • ME-W1 vezeték nélküli mikrofon : vezeték nélküli Bluetooth mikrofon. Használja az ME ‑ W1 kamerán kívüli felvételeket.

Vezeték nélküli adók

WT-7 vezeték nélküli adó : A WT-7 segítségével képeket tölthet fel vezeték nélküli hálózaton keresztül, vagy a Camera Control Pro 2 rendszert futtató számítógépről vezérelheti a kamerát (külön megvásárolható). Képeket távolról is készíthet és böngészhet számítógépről vagy intelligens eszközről.

 • Szüksége van egy vezeték nélküli hálózatra és néhány alapvető hálózati ismeretre. Ügyeljen arra, hogy frissítse a vezeték nélküli adó szoftvert a legújabb verzióra.

Vezeték nélküli távirányítók
 • WR-R11b, WR-R10 és WR-T10 vezeték nélküli távirányítók

  • Ha egy WR-R11b/WR-R10 vezeték nélküli távirányító van csatlakoztatva a tartozékterminálhoz, a kamera vezeték nélkül vezérelhető egy WR-T10 vezeték nélküli távirányítóval.

  • A WR-R11b/WR-R10 vezeték nélküli távirányítók rádióvezérlésű vakuk vezérlésére is használhatók.

  • Egynél több kamerát magában foglaló szinkronizált kiadáshoz több kamera is készen áll, párosított WR-R11b/WR-R10 egységekkel.

  • A WR-R11b/WR-R10 csatlakoztatásakor ügyeljen arra, hogy a tartozékcsatlakozó és az USB- és HDMI-csatlakozók fedele teljesen nyitva legyen.

 • WR-1 vezeték nélküli távirányító : A WR-1 egységek WR-R11b/WR-R10 vagy WR-T10 vezeték nélküli távirányítókkal vagy más WR-1 távirányítókkal használhatók, és a WR-1 egységek adóként vagy vevőként működnek. Ha egy WR-R11b/WR-R10 vagy egy vevőként konfigurált WR-1 csatlakozik a fényképezőgép tartozékok csatlakozójához, egy másik, adóként konfigurált WR-1 használható képek készítésére és a fényképezőgép beállításainak távoli módosítására.

  • Ha vezeték nélküli távirányítót használ a WR-R10-hez, győződjön meg arról, hogy a WR-R10 és WR-1 firmware-e a legújabb verzióra lett frissítve (WR-R10 firmware 3.0 vagy újabb verzió és WR-1 firmware verzió 1.0.1). vagy későbbi). A firmware-frissítésekkel kapcsolatos információkért látogasson el az Ön területére vonatkozó Nikon webhelyre. A WR-R10 firmware-ének 2.0 előtti verzióról 3.0 vagy újabb verzióra történő frissítése során forduljon a Nikon hivatalos szervizképviselőjéhez.

A HDMI / USB kábel klipje

A véletlenszerű szétkapcsolás elkerülése érdekében csatlakoztassa a mellékelt kapcsot USB-kábelekhez vagy opcionális HDMI-kábelekhez az ábra szerint (vegye figyelembe, hogy a kapcs nem biztos, hogy megfelel minden harmadik fél HDMI-kábelének).

 • Az ábrák az USB kábelt mutatják. Vezesse át a HDMI kábeleket a másik csatornán.

 • Tartsa a monitort tárolási helyzetben, amikor kábeltartót használ.

 • Helyezze a HDMI / USB kábelcsatlakozó vetületét a fényképezőgép megfelelő bemélyedésébe, mielőtt a kábelt bedugná.

USB kábel

HDMI kábel és USB kábel egyidejűleg

A kiegészítő cipőfedél felhelyezése és eltávolítása

A fedél az ábra szerint csúszik a cipőbe. A fedél levételéhez tartsa erősen a fényképezőgépet, hüvelykujjával nyomja le a fedelet, és csúsztassa el a jelzett irányba.

Opcionális MB-N11 akkumulátorcsomagok

Az MB-N11 részei: Nevek és funkciók

Az MB-N11 egyes részeinek neve és funkciója az alábbiakban található.

1

Érintkezősapka

Védi az MB-N11 táp- / jelérintkezőit.

2

Jel kapcsolatok

-

3

Tápellátási kapcsolatok

-

4

Többválasztó függőleges fényképezéshez

Az f9 egyéni beállítás [ MB-N11 gombok hozzárendelése ] segítségével kiválasztott szerepet hajtja végre.

5.

AF-ON gomb függőleges fényképezéshez

Az f9 vagy g7 egyéni beállítás [ MB-N11 gombok hozzárendelése ] segítségével kiválasztott szerepet hajtja végre.

6.

Fő vezérlőtárcsa függőleges felvételhez

Ugyanazt a szerepet tölti be, mint a fényképezőgép megfelelő vezérlője.

7

Tartókamrás retesz

Lásd: „Elemek behelyezése az MB-N11-be” ( Akkumulátorok behelyezése az MB-N11-be ) és „Ha a tartó-rekesz fedele leválik” ( Ha a tartó-rekesz fedele leválik ).

8.

Tartókamrás fedél

9.

Töltő csatlakozó fedele

Opcionális EH-7P töltő hálózati adapter csatlakoztatásakor használható.

10.

Töltő csatlakozó

11.

LED lámpa (× 2)

Világít, amíg az akkumulátorok töltődnek.

12.

Szerelőcsavar

Az MB-N11 fényképezőgéphez történő csatlakoztatásakor használatos.

13.

Rögzítő kerék

14

Elemtartó kamra

Ahol be van helyezve az elemtartó.

15

Elemtartó retesz

A behelyezés után rögzíti az elemtartót a helyén.

16.

Tápcsatlakozó fedele

Opcionális EP-5B tápcsatlakozókkal használható.

17.

Állvány foglalata

-

18.

Az elemtartó rekesz fedele

Tartja a fényképezőgép elemtartójának fedelét, miközben az eltávolításra kerül a fényképezőgépből.

19.

Alparancs tárcsa a függőleges fényképezéshez

Ugyanazt a szerepet tölti be, mint a fényképezőgép megfelelő vezérlője.

20

Kormányrögzítő

A véletlenszerű működés megakadályozása érdekében az MB-N11 kezelőszerveit reteszeli.

 • A vezérlőzár nem hálózati kapcsoló. A fényképezőgép be- és kikapcsolásához használja a fényképezőgép főkapcsolóját.

21

Redőny függőleges felvételhez

Ugyanazt a szerepet tölti be, mint a fényképezőgép megfelelő vezérlője.

22.

Fn gomb a függőleges fényképezéshez

Az f9 vagy g7 egyéni beállítás [ MB-N11 gombok hozzárendelése ] segítségével kiválasztott szerepet hajtja végre.

23

Akkumulátorkamra A

Egy EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátort tartalmaz.

24.

Akkumulátor-csatlakozók (× 2)

Lásd: „Az elemek behelyezése az MB-N11-be” ( Az elemek behelyezése az MB-N11-be ).

25

B elem elem

Egy EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátort tartalmaz.

26.

Az elemtartó tápcsatlakozói

Lásd: „Az elemek behelyezése az MB-N11-be” ( Az elemek behelyezése az MB-N11-be )

27.

Akkumulátor retesze

A behelyezés után az akkumulátort az A kamrában rögzíti.

28.

Akkumulátor tartó

Lásd: „Az elemek behelyezése az MB-N11-be” ( Az elemek behelyezése az MB-N11-be ).

Az MB-N11 csatlakoztatása

Az MB-N11 csatlakoztatása előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet. A nem kívánt működés megakadályozása érdekében a csatolás közben hagyja az MB-N11 vezérlőzárját L (lezárt) helyzetben, amíg a folyamat befejeződik.

 1. Távolítsa el az érintkezősapkát az akkumulátorról.

  Az érintkezősapkát tartsa biztonságos helyen.

 2. Távolítsa el az elemtartó rekesz fedelét a kamera aljáról, és helyezze az MB-N11 elemtartó rekesz fedelének tartójába.

  Ha elemet helyez a fényképezőgépbe, vegye ki.

 3. Csatlakoztassa az MB-N11-et a fényképezőgéphez.

  Forgassa el a rögzítő kereket az F LOCK nyíl által jelzett irányba az akkumulátor rögzítéséhez.

Az MB-N11 eltávolítása

Az MB-N11 eltávolításához kapcsolja ki a fényképezőgépet, majd lazítsa meg a rögzítő kereket a nyíllal ellentétes irányba forgatva. Az MB-N11 eltávolítása után távolítsa el az elemtartó rekesz fedelét az elemtartó rekesz fedelének tartójából, majd helyezze vissza a fényképezőgépre.

 • Ne felejtse el visszahelyezni az MB-N11 érintkezősapkáját, amikor az akkumulátort nem használja.

Az elemek behelyezése az MB-N11-be

Az MB-N11 legfeljebb két ENEL15c újratölthető Li-ion akkumulátorral használható. Az elemek behelyezése előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet. Az elemek cseréje közben a nem szándékos működés megelőzése érdekében az MB-N11 vezérlőzárát L (zárva) helyzetben kell hagynia, amíg a csere befejeződik.

 1. Tartsa nyomva a tartó kamra reteszét, csúsztassa a tartó kamra fedelét a jelzett irányba, majd hajtsa fel a fedelet.

 2. Nyomja meg az elemtartó reteszét a jelzett irányba, és vegye ki az elemtartót.

 3. Helyezze az elemeket az elemtartóba.

  Helyezze be az elemeket az ábra szerint. Az akkumulátor retesze a helyére kattan, amikor az A kamrában lévő elem teljesen be van helyezve.

 4. Először helyezze be az elemtartó kivezetéseit.

  Az elemtartó alsó részével nyomja le az elemtartó reteszét, csúsztassa az elemtartót először a kamra kivezetéseibe. A retesz visszacsattan a helyére, amikor a tartó teljesen be van helyezve.

 5. Zárja le a tartó kamra fedelét, majd nyomja meg és csúsztassa a jelzett irányba.

Az elemek eltávolítása

Távolítsa el a tartót, majd vegye ki az elemeket az ábra szerint.

Az elem cseréje az A kamrában
 • Az A kamrában lévő elem cserélhető az elemtartó eltávolítása nélkül. Csúsztassa az akkumulátort a kamrába, és álljon meg, amikor a retesz a helyére kattan.

 • Az elem eltávolítható a retesz megnyomásával az ábra szerint, és az akkumulátor kicsúsztatásával a tartóból.

Az elemek cseréje felvétel közben

Két elem behelyezésekor az A kamrában cserélheti ki az elemet a fényképezőgép kikapcsolása nélkül. Ez hasznos lehet, ha a fényképezőgépet hosszabb ideig folyamatosan használja. Ügyeljen arra, hogy az elemek cseréje közben ne nyomja meg az elemtartó reteszét, és ne vegye ki az elemtartót.

Akkumulátor rendelés
 • Ha csak egy elemet használ, akkor az bármelyik kamrába behelyezhető.

 • Két elem behelyezésekor először az A kamrában lévő elem kerül felhasználásra. A fényképezőgép a B kamrában lévő akkumulátorra vált, ha az A kamra lemerült.

Az akkumulátorok töltése hálózati töltővel

Az MB-N11-be behelyezett akkumulátorok külön megvásárolható EH-7P hálózati adapterekkel tölthetők.

 1. Csatlakoztasson egy EH-7P hálózati adaptert az MB-N11 töltőcsatlakozójához.

  • Kapcsolja ki a kamerát. Az akkumulátorok nem töltődnek, amíg a kamera be van kapcsolva.

  • Az akkumulátorokat akkor is feltöltheti az MB-N11, ha a csomagot eltávolítják a fényképezőgépből. A folytatás előtt feltétlenül csatlakoztassa az érintkezősapkát az MB-N11-hez.

 2. Csatlakoztassa a töltő hálózati adaptert egy háztartási konnektorhoz.

  • Az elemek töltődnek, amíg a fényképezőgép ki van kapcsolva.

  • A töltés közben világítani kezd az akkumulátor LED-lámpája. A LED lámpa kialszik, amikor a töltés befejeződött.

  • Két teljesen lemerült akkumulátor töltéséhez szükséges idő körülbelül 5 óra 30 perc.

  • Két elem behelyezése esetén a B kamrában lévő akkumulátor töltődik fel először.

  • Az EH-7P alakja az értékesítés országától vagy régiójától függően változik.

 3. Ha a töltés befejeződött, húzza ki a töltő hálózati adapterét, és válassza le az MB-N11-ről.

Az akkumulátorok töltése
 • Az EH-7P nem tölti az akkumulátorokat, ha a fényképezőgép USB-portjához csatlakozik, miközben az MB-N11 csatlakoztatva van. Csatlakoztassa az EH-7P-t az MB-N11 töltőcsatlakozójához.

 • Az EH-7P csak EN-EL15c és EN-EL15b akkumulátorok töltésére használható. Az EN-EL15a és EN-EL15 akkumulátorok nem tölthetők az EH-7P használatával. Használjon helyette MH-25a akkumulátortöltőt.

 • Ha az akkumulátort nem lehet tölteni a töltő hálózati adapterrel, például azért, mert az akkumulátor nem kompatibilis vagy az akkumulátor hőmérséklete megemelkedik, a LED-lámpa 30 másodpercig gyorsan villog, majd kikapcsol.

Töltő hálózati adapter használata áramforrásként

Az opcionális EH-7P töltő váltóáramú adapterek képesek táplálni a kamerát, miközben az MB-N11 töltőcsatlakozójához csatlakozik.

Tápegység
 • A töltő váltóáramú tápegység csak akkor látja el a fényképezőgép áramellátását, ha az A vagy a B vagy az egyik kamrába vagy mindkét kamrába akkumulátort helyeznek be. elemeket helyeztek be.

 • Az akkumulátor nem töltődik, ha a fényképezőgépet külső áramforrás táplálja. További információ: „Energiaellátás versus„ Töltés ”” ( „Energiaellátás” versus „Töltés” ).

 1. Csatlakoztasson egy EH-7P hálózati adaptert az MB-N11 töltõcsatlakozójához.

  A folytatás előtt kapcsolja ki a kamerát.

 2. Csatlakoztassa a töltő hálózati adaptert egy háztartási konnektorhoz.

  Az EH-7P alakja az értékesítés országától vagy régiójától függően változik.

 3. A fényképezőgép áramellátásának megkezdéséhez kapcsolja be a fényképezőgépet, és a telepítő menüben válassza az [Enable ] lehetőséget az [ USB power supply] elemhez.

 4. A fényképezőgép áramellátásának megszüntetéséhez húzza ki a töltő hálózati adaptert, és húzza ki az MB-N11-ből.

Opcionális hálózati adapter és tápcsatlakozó használata

Az opcionális EH-5d hálózati adapter és az EP-5B tápcsatlakozó egyenletes áramellátást biztosít, ha a fényképezőgépet hosszabb ideig be kell kapcsolni. Ha az adaptert az MB-N11 készülékkel használja, helyezze be az EP-5B-t az A kamrába, mielőtt az EH-5d-hez csatlakoztatná.

 • EH-5c vagy EH-5b használható az EH-5d helyett.

 • Az EP ‑ 5B csak az A kamrába illeszthető be.

 • Az EP-5B csatlakoztatása után nyissa ki az MB-N11 tápcsatlakozójának fedelét, helyezze a tápcsatlakozó kábelét úgy, hogy az áthaladjon a tápcsatlakozó nyílásán, majd csukja be a tartó kamra fedelét.

 • Nincs szükség akkumulátor behelyezésére a B kamrába. A B kamrába helyezett elemeket nem használják, amíg a fényképezőgépet hálózati adapter és tápcsatlakozó táplálja.

 • Ha az EP-5B készüléket behelyezik, miközben az akkumulátort behelyezik a B kamrába, az akkumulátor nem töltődik fel, és az EP-5B nem látja el áramellátással a fényképezőgépet, ha töltő hálózati adaptert csatlakoztat.

Az akkumulátorok szintjének ellenőrzése az MB-N11-ben

Amikor az MB-N11 csatlakoztatva van, a fényképezőgépet jelenleg tápláló akkumulátor töltöttségi szintje látható a fényképezés kijelzőjén és a kezelőpanelen, miközben a kamera be van kapcsolva (Az akkumulátor töltöttségi szintje ).

 • A jelenleg használt akkumulátort tartalmazó kamrát egy ikon jelzi az akkumulátor töltöttségi szintje mellett a fényképezés kijelzőjén.

 • További információk, beleértve az akkumulátor élettartamát és a pontos akkumulátor töltöttségi szintjét, megtekinthetők a telepítési menü [Battery info] elemével.

A használatra vonatkozó óvintézkedések

Vegye figyelembe a következő óvintézkedéseket az MB-N11 használatakor.

 • A táp- / jelérintkezők fémtárgyakkal történő megérintése rövidzárlatot okozhat; helyezze vissza az érintkezõsapkát az akkumulátor tárolása vagy szállítása elõtt.

 • A fényképezőgép memóriakártyájának hozzáférési lámpája kigyulladhat, ha az MB ‑ N11-et a fényképezőgéphez rögzítik vagy eltávolítják.

 • Ha a fényképezőgépet mind az MB-N11, mind az opcionális FTZ rögzítő adapterrel együtt használja, csatlakoztassa az állványokat az objektív vagy az MB-N11 állványtartójához, ne az FTZ állványtartójához.

  Lencse

  MB-N11

  FTZ

 • Az MB-N11 nincs bekapcsolva. A fényképezőgép be- és kikapcsolásához használja a fényképezőgép főkapcsolóját.

Kamera figyelmeztető üzenetek

Ha a fényképezőgép az alábbi üzenetek egyikét jeleníti meg, hajtsa végre az alább leírt lépéseket.

 • Ha a fényképezőgép megjeleníti az [ Exponálás kikapcsolva. Töltse fel az akkumulátort. ], helyezzen be egy tartalék elemet. Folytatás előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet, ha a kérdéses akkumulátort a B kamrába helyezi, vagy ha csak egy elem van a tartóban és az A kamrában van.

 • Ha a fényképezőgép a [ Hiba. A visszaállításhoz nyomja meg az exponáló gombot. ], nyomja meg az exponáló gombot. Ha a probléma továbbra is fennáll vagy gyakran ismétlődik, forduljon a Nikon által hivatalos szervizképviselethez.

Ha a tartó-kamra fedele leválik

Annak érdekében, hogy megvédje a tartó kamra burkolatát a sérüléstől, leválhat, ha nyitott erő hatására kifejtjük. A tartó-kamra fedele az ábra szerint visszahelyezhető.

 • Mielőtt visszahelyezi a tartó kamra fedelét, csúsztassa el a fedelet úgy, hogy a csukló látható legyen.

Specifikációk

Áramforrás

Akár két EN-EL15c újratölthető Li-ion akkumulátor *

 • EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15 akkumulátorok is használhatók, de vegye figyelembe, hogy a készíthető képek száma vagy az egyetlen feltöltéssel rögzíthető filmfelvételek hossza (az akkumulátor élettartama) kisebb, mint az EN-EL15c.

Töltési idő

Kb. 5 óra 30 perc

 • Két EN-EL15c akkumulátor töltéséhez szükséges idő EH-7P töltő hálózati adapterrel. Feltételezi, hogy a környezeti hőmérséklet 25 ° C (77 ° F), és hogy az elemek lemerültek.

 • Az EN-EL15a és EN-EL15 akkumulátorok nem tölthetők az EH-7P használatával. Használjon kompatibilis akkumulátortöltőt.

Töltő csatlakozó

C típusú USB. Csak az EH-7P töltő hálózati adapter csatlakoztatására használható, képek feltöltésére vagy más célokra nem használható.

Üzemi hőmérséklet

0 ° C – 40 ° C (+32 ° F – 104 ° F)

Méretek (szélesség × magasság × mélység)

Kb. 138,5 × 113,5 × 76 mm / 5,5 × 4,5 × 3 hüvelyk, kivetítés nélkül

Súly

 • Kb. 455 g / 1 lb 0,1 oz (két EN-EL15c akkumulátorral)

 • Kb. 295 g / 10,5 oz (elemek nélkül)

 • A Nikon fenntartja a jogot, hogy a jelen kézikönyvben leírt termék megjelenését, specifikációit és teljesítményét bármikor, előzetes értesítés nélkül megváltoztassa.

Alacsony környezeti hőmérséklet

Előfordulhat, hogy a fényképezőgép alacsony hőmérsékleten (kb. 10 ° C / 50 ° F vagy alacsonyabb hőmérsékleten) nem működik, ha részben feltöltött akkumulátorok működtetik. Hideg időben töltse fel az egyik elemet használat előtt, az újabbakat pedig tartsa meleg helyen, szükség esetén cserére készen. Miután felmelegedtek, a hideg akkumulátorok helyreállíthatják a töltés egy részét.

Az akkumulátor tartóssága akkumulátorral

Az opcionális akkumulátorcsomag két teljesen feltöltött EN-EL15c akkumulátorral történő csatlakoztatása hozzávetőlegesen 1,9-szeresére növeli a felvehető képek számát és a rögzíthető filmfelvételek hosszát (az akkumulátor élettartama), csak a fényképezőgéppel felvehető mennyiséghez.

Tápcsatlakozó és hálózati adapter csatlakoztatása

Az opcionális tápcsatlakozó és hálózati adapter csatlakoztatása előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet.

 1. Nyissa ki az elemkamra ( q ) és a tápcsatlakozó ( w ) fedelét.
 2. Helyezze be az EP-5B tápcsatlakozót.
  • Ügyeljen arra, hogy a csatlakozót a megfelelő helyzetben helyezze be.

  • A narancssárga akkumulátorretesz egyik oldalára nyomva tartásával csúsztassa a csatlakozót az elemtartóba, amíg a retesz a helyére nem rögzíti a csatlakozót.

 3. Csukja be az elemtartó rekesz fedelét.

  Helyezze a tápcsatlakozó kábelét úgy, hogy áthaladjon a tápcsatlakozó nyílásán, és zárja le az elemtartó rekesz fedelét.

 4. Csatlakoztassa az EH-5d / EH-5c / EH-5b hálózati adaptert az EP-5B tápcsatlakozóhoz.

  • Csatlakoztassa a váltóáramú adapter tápkábelét a váltóáramú adapter AC aljzatához ( e ).

  • Dugja be az egyenáramú csatlakozót a DC IN csatlakozóba ( r ).

  • A P ikon akkor jelenik meg, amikor a fényképezőgépet a váltakozó áramú adapter és a tápcsatlakozó táplálja.