A Z 7II/Z 6II „C” firmware 1.30-as verzióról 1.40-re történő frissítése hozzáférést biztosít az alább leírt szolgáltatásokhoz.

Új lehetőségek az egyéni beállításokhoz f2 „Egyéni vezérlők”: „Fókuszpozíció mentése” és „Fókuszpozíció visszahívása”

A [ Fókuszpozíció mentése ] és a [ Fókuszpozíció visszahívása ] hozzáadásra került az f2 egyéni beállítás [ Egyéni vezérlők ] kameravezérlőihez rendelhető szerepekhez. Rendelje hozzá a [ Save fókusz pozíciót ] az [ Objektív Fn gomb ] és a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] elemhez az [ Objektív Fn2 gomb ] értékhez, hogy elmentse és gyorsan visszaállítsa az objektív aktuális fókuszpozícióját ezekkel a vezérlőkkel („memória visszahívása”). Ez akkor lehet hasznos, ha gyakran visszatér rögzített fókusztávolságú témákhoz.

 • A memória előhívása csak akkor érhető el, ha a fényképezőgépre Fn és Fn2 gombokkal ellátott autofókuszos Z-bajonett objektív van felszerelve. Ha az objektív nem rendelkezik Fn2 gombbal, a fényképezőgép akkor sem tudja elmenteni a fókuszpozíciót, ha a [ Save focus position ] az objektív Fn gombjához van rendelve.

 • Fókuszpozíciók menthetők és előhívhatók fénykép és videó módban is.

 • A fókuszpozíciók bármilyen fókuszmódban menthetők.

 • A tárolt fókuszpozíció visszaáll az objektív levételekor.

Memória visszahívása

 1. Válassza a [ Fókuszpozíció mentése ] lehetőséget az f2 egyéni beállítás [ Egyéni kezelőszervek ] > [ Lencse Fn gombja ] beállításához.
 2. Válassza a [ Fókuszpozíció előhívása ] lehetőséget az f2 egyéni beállítás [ Egyéni vezérlők ] > [ Lencse Fn2 gombja ] beállításához.
 3. Fókuszáljon a kívánt témára a fényképezési kijelzőn, és tartsa lenyomva az objektív Fn gombját.

  A ikon jelenik meg a felvételi képernyőn, ha a művelet sikeres volt.

 4. Nyomja meg az objektív Fn2 gombját.
  • A mentett fókuszpozíció visszaáll.

  • Az objektív Fn2 gombjának nyomva tartása aktiválja a kézi élességállítást, és a fényképezőgép nem állítja be újra az élességet, ha a kioldógombot félig lenyomja, miközben lenyomja a vezérlőt.

Figyelmeztetések: Memória visszahívása
 • A fényképezési információk megjelenítése közben a fókuszpozíciók nem menthetők.

 • A környezeti hőmérséklet változásai azt eredményezhetik, hogy a fókusz a mentési pozíciótól eltérő pozícióba kerül vissza.

 • A korábban elmentett fókuszpozíciók általában megváltoznak, ha előhívják az objektív gyújtótávolságának zoommal történő beállítása után. Ha az objektív gyújtótávolságának beállítása után visszahív egy mentett fókuszpozíciót, a fényképezőgép négy rövid hangjelzést ad, feltéve, hogy a beállítás menü [ Beep options ] > [ Beep be/off ] menüpontjában a [ Off ]-tól eltérő opció van kiválasztva. .

Hangjelzés
 • Ha a beállítás menüben a [ Beep options ] > [ Beep on/off ] menüpontban nem [ Ki ] van kiválasztva, a fényképezőgép két rövid hangjelzést ad, amikor egy fókuszpozíciót ment vagy előhívott fénykép módban.

 • Hangjelzés nem hallható néma fényképezés, videó módban, vagy ha a [ Ki ] van kiválasztva a [ Hangjelzés beállításai ] > [ Hangjelzés be/ki ].

Új egyéni beállítás: f9 „Fókuszgyűrű forgási tartománya”

A [ Fókuszgyűrű elforgatási tartománya ] elem hozzáadásra került az Egyéni beállítások menühöz az f9 pozícióban. Válassza ki, milyen messzire kell elforgatni a Z-bajonett objektívek fókusz- vagy vezérlőgyűrűit, hogy a minimális fókusztávolságtól a végtelenig menjen.

választási lehetőség

Leírás

[ Nem lineáris ]

A fókusztávolság nagy mértékben változik, ha a gyűrűt gyorsan forgatják, és kis mértékben, ha a gyűrűt lassan forgatják, függetlenül attól, hogy a gyűrű milyen messzire van elforgatva.

[ 90° ]

Válassza ki, milyen messzire kell elforgatni a gyűrűt, hogy a minimális fókusztávolságtól a végtelenig menjen. Ha például a [ 90° ] van kiválasztva, akkor a minimális távolságról a végtelenbe állíthatja a fókuszt, csak 90°-kal kell elforgatni a gyűrűt. A nagyobb értékek finomabb beállításokat tesznek lehetővé.

[ 120° ]

[ 150° ]

[ 180° ]

[ 210° ]

[ 240° ]

[ 270° ]

[ 300° ]

[ 330° ]

[ 360° ]

[ 540° ]

[ 720° ]

[ Max. ]

A minimális fókusztávolságról a végtelenbe való fókuszáláshoz a gyűrűt a jelenlegi objektívbeállítások mellett megengedett maximális távolságra kell elforgatni.

 • Ha az objektív nem támogatja az elforgatási tartomány kiválasztását, a [ Fókuszgyűrű elforgatási tartománya ] értéke [ Non-linear ] lesz rögzítve.

Új egyéni beállítás: f10 „Fókusz/vezérlőgyűrű szerepek váltása”

Egy [ Switch fókusz/control ring roles ] elem hozzáadásra került az Egyéni beállítások menühöz az f10 pozícióban. Ha a [ Be ] van kiválasztva, a fókuszgyűrű az aktuálisan a vezérlőgyűrűhöz rendelt szerepet tölti be.

 • A vezérlőgyűrű által végrehajtott funkció az f2 vagy g2 egyéni beállítás [ Egyéni vezérlők ] segítségével választható ki.

 • Ez az opció csak a kompatibilis objektívekre vonatkozik.

Távirányító (ML-L7) opciók

Egy [ Wireless remote (ML-L7) options ] elem hozzáadásra került a beállítási menühöz. Ha Bluetooth-on keresztül párosítja a fényképezőgépet, az opcionális ML-L7 távirányítók segítségével távolról is vezérelheti a fényképezőgépet állóképek, filmfelvételek és hasonlók közben.

Kapcsolat létrehozása

Az ML-L7 távirányítót használat előtt párosítani kell a fényképezőgéppel.

 • A kamera egyszerre csak egy távirányítóval párosítható. Ha egymás után több távirányítóval párosítja, a kamera csak arra a távirányítóra reagál, amellyel utoljára volt párosítva.

 • A jelen dokumentumon kívül meg kell tekintenie az ML-L7 távirányító dokumentációját is.

Párosítás

 1. A beállítás menüben lépjen a [ Vezeték nélküli távirányító (ML-L7) opciók ] pontra, jelölje ki a [ Vezeték nélküli távirányító mentése ] lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.
  • A kamera párosítási módba lép.

  • Az intelligens eszközzel vagy számítógéppel meglévő kapcsolat megszűnik.

 2. Tartsa lenyomva a távirányító bekapcsológombját több mint három másodpercig.
  • A kamera és a távirányító megkezdi a párosítást. A párosítás során a távirányítón lévő állapotjelző LED körülbelül másodpercenként kétszer felvillan.

  • A párosítás befejeztével kapcsolat jön létre a kamera és a távirányító között.

  • L és Z jelenik meg a fényképezési képernyőn.

  • Ha megjelenik egy üzenet, miszerint a párosítás sikertelen, ismételje meg a párosítási folyamatot az 1. lépéstől.

Csatlakozás párosított távirányítóhoz

 1. A beállítás menüben lépjen a [ Vezeték nélküli távirányító (ML-L7) opcióira ], és válassza az [ Engedélyezés ] lehetőséget a [ Vezeték nélküli távoli kapcsolat ] beállításnál.
 2. Nyomja meg a távirányító bekapcsológombját.

  A kamera és a távirányító automatikusan csatlakozik.

A Beállítás menü „Wireless Remote (ML-L7) Options” eleme

A beállítás menü [ Wireless remote (ML-L7) options ] eleme a következő lehetőségeket tartalmazza:

 • [ Vezeték nélküli távoli kapcsolat ] : Válassza az [ Engedélyezés ] lehetőséget, hogy csatlakozzon ahhoz a távirányítóhoz, amellyel a fényképezőgépet legutóbb párosították. A kapcsolat bontásához válassza a [ Letiltás ] lehetőséget.

 • [ Vezeték nélküli távirányító mentése ] : Párosítsa a kamerát egy távirányítóval. További információkért lásd a „Párosítás” részt a „Kapcsolat létrehozása” című részben ( Kapcsolat létrehozása ).

 • [ Vezeték nélküli távirányító törlése ] : A párosítás befejezése a fényképezőgép és a távirányító között.

 • [ Fn1 gomb hozzárendelése ]/[ Fn2 gomb hozzárendelése ] : Válassza ki a távirányító Fn1 és Fn2 gombjaihoz rendelt szerepköröket.

választási lehetőség

Leírás

[ Ugyanúgy, mint a fényképezőgép K gombja ]

A gomb ugyanazt a funkciót látja el, mint a fényképezőgép K gombja.

[ Ugyanúgy, mint a fényképezőgép G gombja ]

A gomb ugyanazt a funkciót látja el, mint a fényképezőgép G gombja.

[ Ugyanaz, mint a kamera i gombja ]

A gomb ugyanazt a funkciót látja el, mint a kamera i gombja.

[ Nincs ]

A gomb megnyomásának nincs hatása.

Az ML-L7 távirányító részei: nevek és funkciók

1

"-" gombot

Ugyanazt a funkciót hajtja végre, mint a fényképezőgép W ( Q ) gombja.

2

„+” gombot

Ugyanazt a funkciót látja el, mint a kamera X gombja.

3

Filmfelvétel gomb

Nyomja meg egyszer a filmfelvétel elindításához, és ismételten a leállításhoz.

4

Bekapcsológomb

 • Nyomja meg a gombot a távirányító bekapcsolásához.

  • A távirányító automatikusan csatlakozik ahhoz a kamerához, amellyel éppen párosítva van, feltéve, hogy a közelben van.

  • Ha több mint három másodpercig lenyomva tartja a gombot, a távirányító párosítási módba lép.

 • A bekapcsoló gomb megnyomásával, miközben a távirányító be van kapcsolva, a távirányító kikapcsol, majd az állapotjelző LED kialszik.

5

Állapot LED

Az állapotjelző LED színe és viselkedése a távirányító és a fényképezés állapotát jelzi. További információkért lásd: „A távirányító állapotjelző LED-je (Z 7II/Z 6II)” ( A távirányító állapotjelző LED-je (Z 7II/Z 6II) ).

6

Kioldó gomb

Nyomja meg a gombot a zár kioldásához.

 • A távirányító kioldó gombját nem lehet félig lenyomni.

 • A távirányító kioldó gombját nem lehet lenyomva tartani sorozatfotózáshoz.

 • A „Bulb” zársebesség melletti fényképek készítésének eljárása ugyanaz, mint az „Idő” esetében.

7

Többszörös választó

Ugyanazt a funkciót hajtja végre, mint a kamera választógombja.

8

J (kiválasztás) gomb

Ugyanazt a funkciót hajtja végre, mint a fényképezőgép J gombja.

9

Fn1 (1. funkció)/Fn2 (2. funkció) gombok

Hajtsa végre a beállítás menüben hozzárendelt szerepköröket a [ Vezeték nélküli távirányító (ML-L7) opciói ] > [ Fn1 gomb hozzárendelése ] és [ Fn2 gomb hozzárendelése ] használatával.

 • Alapértelmezés szerint a távirányító Fn1 és Fn2 gombjai ugyanazokat a funkciókat látják el, mint a fényképezőgép K és G gombjai.

A távirányító állapotjelző LED-je (Z 7II/Z 6II)

Szín

Viselkedés

Állapot

Zöld

Körülbelül másodpercenként egyszer villog

Párosított kamera keresése.

Zöld

Gyorsan villog (körülbelül másodpercenként kétszer)

Párosítás.

Zöld

Körülbelül három másodpercenként egyszer villog

Csatlakoztatva a kamerához.

narancssárga

Egyszer felvillan

Elindult a fotózás.

narancssárga

Kétszer villog

Az „Izzó” vagy „Idő” fotózás véget ért.

Piros

Egyszer felvillan

Elindult a filmfelvétel.

Piros

Kétszer villog

A filmfelvétel véget ért.

A fókusz beállítása a fényképezőgépről

Ha a [ Fókusz ] van kiválasztva az a2 egyéni beállításnál [ AF-S priority selection ] AF-S élességállítási módban, a fókusz rögzítődik, ha félig lenyomja a fényképezőgép kioldó gombját. Ezután megnyomhatja a távirányító kioldó gombját, hogy a kiválasztott fókusz pozícióban készítsen képet.

A készenléti időzítő

A fényképezőgép újbóli aktiválásához, miután a készenléti időzítő lejárt, és a monitor, a kereső és a kezelőpanel mind kikapcsolt, kapcsolja be a távirányítót, és tartsa lenyomva annak kioldógombját vagy videófelvétel gombját.

Hibaelhárítás

Próbálja ki az alábbi megoldásokat, ha az alábbiak bármelyikét tapasztalja az ML-L7 távirányító használatakor.

 • A [ Vezeték nélküli távirányító (ML-L7) opciói ] nem választható ki a beállítás menüben, és a fényképezőgép nem párosítható a távirányítóval:

  • Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép akkumulátora fel van-e töltve, vagy használjon opcionális töltő AC adaptert vagy opcionális tápcsatlakozót és AC adaptert.

  • Győződjön meg arról, hogy a [ Disable ] van kiválasztva a [ Repülőgép üzemmód ] beállítási menüben.

  • A távirányító nem használható, ha a fényképezőgép USB-n keresztül csatlakozik számítógéphez vagy okoseszközhöz. Fejezze be az USB-kapcsolatot.

 • A kamera nem reagál a távirányítóra:

  • A kamera és a távirányító nincs csatlakoztatva. A csatlakozáshoz nyomja meg a távirányító bekapcsológombját. Ha az L nem jelenik meg a fényképezési képernyőn, párosítsa újra a fényképezőgépet és a távirányítót.

  • Győződjön meg arról, hogy az [ Engedélyezés ] van kiválasztva a [ Wireless remote (ML-L7) options ] > [ Wireless remote connection ] menüpontban a beállítási menüben.

  • Győződjön meg arról, hogy a [ Disable ] (Letiltás) van kiválasztva a [ Repülőgép üzemmód ] beállítási menüben.

  • A távirányító nem használható, ha a fényképezőgép USB-n keresztül csatlakozik számítógéphez vagy okoseszközhöz. Fejezze be az USB-kapcsolatot.

  • A távirányítóval és a számítógéppel vagy intelligens eszközzel való egyidejű vezeték nélküli kapcsolatok nem támogatottak. Ha megszakítja a kapcsolatot a távirányítóval úgy, hogy számítógéphez vagy intelligens eszközhöz csatlakozik, a kapcsolat újra létesíthető az [ Engedélyezés ] kiválasztásával a [ Vezeték nélküli távirányító (ML-L7) opciói ] > [ Vezeték nélküli távoli kapcsolat ] menüpontban a beállításban. menü.