Пикселното картографиране проверява и оптимизира сензора за изображение на камерата. Ако забележите неочаквани ярки петна, появяващи се в снимки, направени с фотоапарата, извършете пикселно картографиране, както е описано по-долу.

 • Пикселното картографиране е достъпно само когато е прикрепен обектив с Z байонет или допълнителен адаптер за байонет FTZ.

 • За да предотвратите неочаквана загуба на захранване, използвайте напълно заредена батерия или допълнителен зареждащ AC адаптер или AC адаптер и захранващ конектор.

 1. Изберете [ Pixel mapping ] в менюто за настройка.

  Включете камерата, натиснете бутона G и изберете [ Pixel mapping ] в менюто за настройка.

 2. Изберете [ Старт ].

  Пикселното картографиране ще започне. Показва се съобщение, докато операцията е в ход.

 3. Изключете камерата, когато пикселното картографиране приключи.

Пикселно картографиране
 • Не се опитвайте да работите с камерата, докато се извършва пикселно картографиране. Не изключвайте фотоапарата, не премахвайте или изключвайте източника на захранване.

 • Пикселното картографиране може да не е налично, ако вътрешната температура на камерата е повишена.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматирайте картата с паметЗапазете потребителските настройкиНулиране на потребителските настройкиезикЧасова зона и датаЯркост на монитораЦветов баланс на монитораЯркост на визьораЦветов баланс на визьораОграничете избора на режим на мониторИнформационен дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обектива без процесорПочистете сензора за изображениеИзображение Отстраняване на прах Референтна снимкаПикселно картографиранеКоментар на изображениетоИнформация за авторското правоОпции за звуков сигналДокоснете контролиHDMIДанни за местоположениетоОпции за безжично дистанционно (WR).Задаване на бутон Fn за дистанционно (WR).Самолетен режимСвържете се със смарт устройствоСвържете се с компютърМаркировка за съответствиеИнформация за батериятаUSB захранванеПестене на енергияЗаключване за освобождаване на празния слотЗапазване/Зареждане на настройките на менютоНулиране на всички настройкиВерсия на фърмуера