Регулирайте светодиода за състоянието и настройките за режим на връзка за допълнителните безжични дистанционни контролери WR-R10. Можете също да изберете режим на връзка за свързване с допълнителни радиоуправляеми светкавици, които поддържат Advanced Wireless Lighting.

LED лампа

Активирайте или деактивирайте светодиодите за състоянието на безжично дистанционно управление WR-R10, монтирано на камерата. За повече информация вижте документацията, предоставена с безжичното дистанционно управление.

Изберете режим на връзка за безжични дистанционни контролери WR-R10, монтирани на други камери или радиоуправляеми светкавици, които поддържат Advanced Wireless Lighting. Уверете се, че същият режим е избран и за другите устройства.

Опция

Описание

[ сдвояване ]

Камерата се свързва само с устройства, с които преди това е била сдвоена. Натиснете бутона за сдвояване на безжичното дистанционно управление WR-R10, свързано към камерата, за да го сдвоите с други устройства.

  • Тъй като камерата няма да комуникира с устройства, с които не е сдвоена, тази опция може да се използва за предотвратяване на смущения в сигнала от други устройства в близост.

  • Като се има предвид, че всяко устройство трябва да бъде сдвоено отделно, обаче, ПИН се препоръчва при свързване към голям брой устройства.

[ ПИН ]

Комуникацията се споделя между всички устройства с един и същ четирицифрен ПИН. Свържете се с помощта на четирицифрен ПИН код. Натиснете 4 или 2 , за да маркирате цифри и натиснете 1 или 3 , за да промените. Натиснете J , за да въведете и изведете избрания ПИН.

  • Тази опция е добър избор за фотография с голям брой отдалечени устройства.

  • Ако има множество камери, които споделят един и същ PIN, светкавицата ще бъде под единствения контрол на камерата, която се свързва първа, предотвратявайки свързването на всички други камери (светодиодите на устройствата WR-R10, свързани към засегнатите камери, ще мигат ).

  • Независимо от избраната опция за [ Режим на връзка ], WR-R10 винаги ще приема сигнали от сдвоени безжични дистанционни контролери. Потребителите на безжичното дистанционно управление WR-1 ще трябва да изберат сдвояване като режим на връзка WR-1.

Безжичното дистанционно управление WR-R10

Уверете се, че фърмуерът за WR-R10 е актуализиран до най-новата версия (версия 3.0 или по-нова). За информация относно актуализациите на фърмуера вижте уебсайта на Nikon за вашия район.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматирайте картата с паметЗапазете потребителските настройкиНулиране на потребителските настройкиезикЧасова зона и датаЯркост на монитораЦветов баланс на монитораЯркост на визьораЦветов баланс на визьораОграничете избора на режим на мониторИнформационен дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обектива без процесорПочистете сензора за изображениеИзображение Отстраняване на прах Референтна снимкаПикселно картографиранеКоментар на изображениетоИнформация за авторското правоОпции за звуков сигналДокоснете контролиHDMIДанни за местоположениетоОпции за безжично дистанционно (WR).Задаване на бутон Fn за дистанционно (WR).Самолетен режимСвържете се със смарт устройствоСвържете се с компютърМаркировка за съответствиеИнформация за батериятаUSB захранванеПестене на енергияЗаключване за освобождаване на празния слотЗапазване/Зареждане на настройките на менютоНулиране на всички настройкиВерсия на фърмуера