Изберете дали за захранване на камерата могат да се използват допълнителни адаптери за зареждане за променлив ток или компютри, свързани чрез USB (USB захранване). Доставянето на захранване от USB позволява на камерата да се използва, като същевременно се ограничава изтощаването на батерията.

Опция

Описание

[ Активиране ]

Камерата черпи енергия от свързани устройства, докато е включена. Свързаните устройства също ще доставят захранване, когато камерата е изключена, ако Bluetooth качването е в ход или лампичката за достъп до картата с памет свети.

[ Деактивиране ]

Камерата не черпи енергия от свързани устройства в нито един момент.

  • Захранването ще се подава към камерата само когато батерията е поставена.

  • Икона за доставка на USB захранване се появява на дисплея за снимане, когато фотоапаратът се захранва от външен източник.

  • За повече информация вижте „Зареждане на AC адаптери“ ( Зареждане на променливотокови адаптери ).

USB захранване на компютъра
  • Преди да използвате компютър за захранване на фотоапарата, проверете дали компютърът е оборудван с USB конектор тип C. Използвайте UC-E25 USB кабел (предлага се отделно), за да свържете фотоапарата към компютъра.

  • В зависимост от модела и спецификациите на продукта, някои компютри няма да доставят ток за захранване на камерата.

„Доставка на захранване“ срещу „Зареждане“

Захранването за работа с камерата се нарича „захранване“, докато терминът „зареждане“ се използва, когато захранването се подава само за зареждане на батерията на камерата. Условията, при които захранването, доставяно от външни устройства, се използва за захранване на фотоапарата или зареждане на батерията, са показани по-долу.

Избрана е опция за [ Доставка на USB захранване ]

Камера

Използван външен източник на захранване за

[ Активиране ]

На 1

Доставка на мощност

Изключено

Зареждане 2

[ Деактивиране ]

На 1

Изключено

Зареждане 2

  1. Включва случаи, в които превключвателят на захранването е в положение „ИЗКЛЮЧЕНО“, но Bluetooth качването е в ход или лампичката за достъп до картата с памет свети.

  2. Батериите EN-EL15c и EN-EL15b, поставени във фотоапарата, ще се зареждат, когато фотоапаратът е свързан към допълнителен зареждащ AC адаптер или чрез USB към компютър.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматирайте картата с паметЗапазете потребителските настройкиНулиране на потребителските настройкиезикЧасова зона и датаЯркост на монитораЦветов баланс на монитораЯркост на визьораЦветов баланс на визьораОграничете избора на режим на мониторИнформационен дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обектива без процесорПочистете сензора за изображениеИзображение Отстраняване на прах Референтна снимкаПикселно картографиранеКоментар на изображениетоИнформация за авторското правоОпции за звуков сигналДокоснете контролиHDMIДанни за местоположениетоОпции за безжично дистанционно (WR).Задаване на бутон Fn за дистанционно (WR).Самолетен режимСвържете се със смарт устройствоСвържете се с компютърМаркировка за съответствиеИнформация за батериятаUSB захранванеПестене на енергияЗаключване за освобождаване на празния слотЗапазване/Зареждане на настройките на менютоНулиране на всички настройкиВерсия на фърмуера