Valokuviin voidaan lisätä jopa 60 sekunnin pituisia äänimuistioita.

 1. Valitse valokuva.

  Vain yksi äänimuistio voidaan tallentaa kuvaa kohden; muita äänimuistioita ei voi tallentaa kuville, jotka on jo merkitty h -kuvakkeella. Olemassa oleva puhemuistio on poistettava ennen kuin uusi voidaan tallentaa ( Äänimuistioiden poistaminen ).

 2. Pidä b -painiketta painettuna.
  • Ääni tallennetaan, kun painiketta painetaan.

  • Tallennuksen aikana kamera näyttää b -kuvakkeen ja jäljellä olevan tallennusajan sekunteina.

 3. Vapauta b -painike.

  • Tallennus päättyy.

  • Äänimuistiinpanoja sisältävät kuvat on merkitty h -kuvakkeilla.

Tallennus ei ole käytettävissä

Äänimuistioita ei voi lisätä videoihin tai Image Dust Off -viitetietoihin.

Tallennusrajoitukset

Äänimuistioita ei voi tallentaa, jos:

 • valokuvan/videon valitsin on käännetty asentoon 1 tai

 • monivalotus on meneillään.

Varoitus: Äänimuistioiden tallentaminen

Kosketusohjaimet ovat poissa käytöstä, eikä muita kuvia voi näyttää tallennuksen aikana.

Tallennuksen keskeyttäminen

Laukaisimen painaminen tai muiden kameran säätimien käyttäminen voi lopettaa tallennuksen. Intervalliajastimella kuvattaessa tallennus päättyy noin kaksi sekuntia ennen seuraavan kuvan ottamista; tallennus päättyy myös, kun kamera sammutetaan.

Varastointisijainti

Äänimuistiot kuville, jotka on otettu kahdella muistikortilla ja [ Backup ], [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ] tai [ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ] valittuna [ Role play by card in Slot 2 ] valokuvauksessa valikosta on tallennettu kopiot molemmille korteille.

Äänimuistion tiedostonimet

Äänimuistiotiedostojen nimet ovat muotoa "DSC_nnnn.WAV". Äänimuistiolla on sama tiedostonumero ("nnnn") kuin kuvalla, johon se on liitetty. Esimerkiksi kuvan "DSC_0002.JPG" äänimuistion tiedostonimi olisi "DSC_0002.WAV". Äänimuistiotiedostojen nimiä voi tarkastella tietokoneella.

 • Äänimuistiinpanot valokuville, jotka on tallennettu [ Adobe RGB ]:llä, joka on valittuna [ Väriavaruus ]-kohtaan valokuvausvalikossa, ovat muotoa "_DSCnnnn.WAV".

 • Äänimuistiot valokuvista, jotka on tallennettu muulla etuliitteellä kuin "DSC", joka on valittu [ Tiedoston nimi ] -kohtaan valokuvausvalikossa, tallennetaan valitulla etuliitteellä "DSC":n sijaan.

i -valikko

Tallennus voidaan aloittaa myös korostamalla [ Tallenna äänimuistio ] toistovalikossa i painamalla J Lopeta tallennus painamalla J toisen kerran.