Предлагат се различни аксесоари за вашия фотоапарат Nikon.

Източници на енергия
 • EN-EL25 акумулаторна литиево-йонна батерия : Допълнителни батерии EN-EL25 се предлагат от местните търговци на дребно и сервизните представители на Nikon.
 • Зарядно устройство за батерии MH-32 : MH-32 може да се използва за презареждане на батерии EN-EL25.
 • EH-73P Зареждащ AC адаптер : EH-73P може да се използва за зареждане на батерии EN-EL25, поставени във фотоапарата (батерията се зарежда само когато камерата е изключена).
Филтри
 • Филтрите с неутрален цвят (NC) могат да се използват за защита на обектива.
 • За да предотвратите появата на духове, избягвайте използването на филтри, когато обектът е поставен в рамка срещу ярка светлина или когато ярък източник на светлина е в рамката.
 • Препоръчва се централно претеглено измерване, ако матричното измерване не успее да даде желаните резултати за филтри с фактори на експозиция (филтърни фактори) над 1× (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12). Вижте ръководството на филтъра за подробности.
 • Филтрите, предназначени за фотография със специални ефекти, могат да попречат на автофокуса или индикатора за фокусиране ( I ).
USB кабели UC-E21 USB кабел : USB кабел с Micro-B конектор за свързване към камерата и конектор тип A за свързване към USB устройството.
Адаптери за горещи обувки Адаптер за терминал за синхронизиране AS-15 : Монтирайте AS-15 на горещата обувка на камерата, за да свържете студийни стробоскопи или друго светкавично оборудване чрез терминал за синхронизиране.
Аксесоари калъфи за обувки BS-1 Капак за аксесоари : Капак, предпазващ обувката за аксесоари, когато не е прикрепена светкавица.
Капачки за тяло BF-N1 Капачка за тяло: Капачето на тялото предотвратява навлизането на прах във фотоапарата, когато обективът не е на място.
Аксесоари за окуляри за визьор

DK-30 Гумена очна чаша : DK-30 прави изображението във визьора по-лесно за виждане, предотвратявайки умората на очите.

Премахване

Сменете

Монтирайте адаптери

Адаптер за байонет FTZ : Адаптер, който позволява използването на обективи с байонет NIKKOR F с цифрови фотоапарати, които поддържат сменяеми обективи с Z байонет. Ъгълът на картината е еквивалентен на този на обектив с фокусно разстояние, еквивалентно на формат 35 mm, приблизително 1,5 пъти по-дълго.

 • За информация относно закрепването, премахването, поддръжката и използването на адаптери за монтиране на FTZ вижте ръководството на адаптера за монтиране.
Микрофони
 • Стерео микрофон ME-1 : Свържете ME-1 към жака за микрофон на камерата, за да записвате стерео звук и да намалите вероятността от улавяне на шум от оборудването (като звуците, произвеждани от обектива по време на автоматично фокусиране).
 • Безжичен микрофон ME-W1 : Използвайте този безжичен Bluetooth микрофон за запис извън камерата.
Дистанционни

Дистанционно управление ML-L7 : Веднъж сдвоен с камерата, ML-L7 може да се използва за правене на снимки и запис на филми от разстояние.

 • Използвайте опциите за безжично дистанционно (ML-L7) > опцията Запазване на безжично дистанционно управление в менюто за настройка на камерата, за да сдвоите камерата с дистанционното управление.
 • Камерата може да бъде сдвоена само с едно дистанционно в даден момент. Ако е сдвоена последователно с повече от едно дистанционно, камерата ще реагира само на дистанционното, с което е била сдвоена последно.
 • За да активирате отново фотоапарата, след като таймерът за готовност изтече и дисплеите на монитора и визьора са изключени, включете дистанционното управление и натиснете и задръжте бутона за освобождаване на затвора или за запис на филм на дистанционното управление.
 • За повече информация вижте ръководството за дистанционно управление или раздела от менюто за настройка Опции за безжично дистанционно (ML-L7) в главата „Ръководство за менюто“ на Справочното ръководство .

Наличността може да варира в зависимост от държавата или региона. Вижте нашия уебсайт или брошури за най-новата информация.

Зареждане на AC адаптери

Когато се поставят във фотоапарата, акумулаторните литиево-йонни батерии EN-EL25 ще се зареждат, докато фотоапаратът е свързан към допълнителен AC адаптер за зареждане EH-73P. Изтощена батерия ще се зареди напълно за около 3 часа и 30 минути. Обърнете внимание, че в държави или региони, където се изисква, адаптерите за зареждане AC се доставят с прикрепен адаптер за щепсел; формата на адаптера на щепсела варира в зависимост от страната на продажба.

 1. Поставете EN-EL25 във фотоапарата ( 0 Поставете батерията и картата с памет ).

 2. След като се уверите, че камерата е изключена, свържете адаптера за зареждане с променлив ток, като използвате USB кабела, предоставен с камерата, и включете адаптера. Използвайте само UC-E21 USB кабел и EH-73P адаптер за зареждане; не използвайте други адаптери за зареждане или USB-AC адаптери на трети страни или зарядни устройства за смартфони. Поставете щепсела или адаптера на щепсела направо в контакта, а не под ъгъл, и спазвайте същите предпазни мерки, когато изключвате зареждащия променливотоков адаптер.

  Лампа за зареждане

  Лампичката за зареждане на камерата свети кехлибарено, докато зареждането е в ход и се изключва, когато зареждането приключи. Имайте предвид, че въпреки че камерата може да се използва, докато е свързана, батерията няма да се зарежда и камерата няма да черпи енергия от зареждащия променливотоков адаптер, докато камерата е включена.

 3. Изключете и изключете зареждащия AC адаптер, когато зареждането приключи.

Лампата за зареждане

Ако батерията не може да се зареди с помощта на зареждащия AC адаптер, например защото батерията не е съвместима или температурата на фотоапарата е повишена, лампичката за зареждане ще мига бързо за около 30 секунди и след това ще изгасне. Ако лампичката за зареждане не свети и не сте наблюдавали зареждането на батерията, включете фотоапарата и проверете нивото на батерията.