En rekke tilbehør er tilgjengelig for ditt Nikon-kamera.

Strømkilder
 • EN-EL25a / EN-EL25 Oppladbart Li-ion-batteri : Ytterligere EN-EL25a / EN-EL25 batterier er tilgjengelig fra lokale forhandlere og Nikon servicerepresentanter. Antall bilder som kan tas (batterilevetid) varierer ( 0 Batteriutholdenhet ) fordi batterikapasiteten er forskjellig når du bruker EN-EL25a og EN-EL25 .
 • MH-32 batterilader : MH-32 kan brukes til å lade EN-EL25a / EN-EL25 batterier.
 • EH-73P AC-ladeadapter : EH-73P kan brukes til å lade EN-EL25a / EN-EL25 batterier satt inn i kameraet (batteriet lades kun når kameraet er av).
Filtre
 • Neutral Color (NC) filtre kan brukes for å beskytte linsen.
 • For å forhindre spøkelser, unngå å bruke filtre når motivet er innrammet mot sterkt lys, eller når en sterk lyskilde er i rammen.
 • Sentervektet måling anbefales hvis matrisemåling ikke gir de ønskede resultatene for filtre med eksponeringsfaktorer (filterfaktorer) over 1× (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12). Se filterhåndboken for detaljer.
 • Filtre beregnet for fotografering med spesialeffekter kan forstyrre autofokus eller fokusindikatoren ( I ).
USB-kabler UC-E21 USB-kabel : En USB-kabel med en Micro-B-kontakt for tilkobling til kameraet og en type A-kontakt for tilkobling til USB-enheten.
Hot shoe adaptere AS-15 Sync Terminal Adapter : Monter AS-15 på kameraets blitssko for å koble til studioblits eller annet blitsutstyr via en synkroniseringsterminal.
Tilbehør til sko BS-1 tilbehørsskodeksel : Et deksel som beskytter tilbehørsskoen når ingen blitsenhet er festet.
Body caps BF-N1 Deksel: Dekselet hindrer at støv kommer inn i kameraet når et objektiv ikke er på plass.
Søker okulartilbehør

DK-30 gummiøyekopp : DK-30 gjør bildet i søkeren lettere å se, og forhindrer tretthet i øynene.

Ta bort

Erstatte

Monter adaptere

FTZ-monteringsadapter : En adapter som gjør at NIKKOR F-objektiver kan brukes med digitale kameraer som støtter utskiftbare Z-monteringsobjektiver. Bildevinkelen tilsvarer den for et objektiv med en 35 mm formatekvivalent brennvidde som er omtrent 1,5 ganger lengre.

 • For informasjon om å feste, fjerne, vedlikeholde og bruke FTZ-monteringsadaptere, se monteringsadaptermanualen.
Mikrofoner
 • ME-1 stereomikrofon : Koble ME-1 til kameraets mikrofonkontakt for å ta opp stereolyd og redusere sjansen for å fange opp utstyrsstøy (som lydene som produseres av objektivet under autofokus).
 • ME-W1 trådløs mikrofon : Bruk denne trådløse Bluetooth-mikrofonen for opptak utenfor kameraet.
Fjernkontroller

ML-L7 fjernkontroll : Når den er paret med kameraet, kan ML-L7 brukes til å ta bilder og ta opp filmer eksternt.

 • Bruk alternativene for trådløs fjernkontroll (ML-L7) > Lagre trådløs fjernkontroll i kameraoppsettmenyen for å pare kameraet med fjernkontrollen.
 • Kameraet kan kun pares med én fjernkontroll om gangen. Hvis det pares etter hverandre med mer enn én fjernkontroll, vil kameraet bare reagere på fjernkontrollen som det sist ble paret med.
 • For å reaktivere kameraet etter at standby-timeren har utløpt og skjermen og søkeren er slått av, slår du på fjernkontrollen og trykker og holder inne fjernkontrollens utløser- eller filmopptaksknapp.
 • For mer informasjon, se fjernkontrollhåndboken eller delen på oppsettmenyen Trådløs fjernkontroll (ML-L7) alternativer i kapittelet "Menyguide" i referansehåndboken .

Tilgjengeligheten kan variere med land eller region. Se vår nettside eller brosjyrer for siste informasjon.

Lade AC-adaptere

Når de er satt inn i kameraet, vil EN-EL25a / EN-EL25 oppladbare Li-ion-batterier lades mens kameraet er koblet til en valgfri EH-73P ladestrømadapter. Begge batteriene vil lades helt opp på omtrent 3 timer og 30 minutter når de er utladet. Vær oppmerksom på at i land eller regioner der det er nødvendig, leveres strømadaptere for lading med en pluggadapter festet; formen på pluggadapteren varierer med salgslandet.

 1. Sett inn EN-EL25a / EN-EL25 i kameraet ( 0 Sett inn batteriet og et minnekort ).

 2. Etter å ha bekreftet at kameraet er slått av, kobler du til ladeadapteren ved hjelp av USB-kabelen som følger med kameraet og kobler til adapteren. Bruk kun en UC-E21 USB-kabel og en EH-73P ladeadapter; ikke bruk andre ladeadaptere eller tredjeparts USB-AC-adaptere eller smarttelefonladere. Sett støpselet eller pluggadapteren rett inn i stikkontakten i stedet for på skrå, og følg de samme forholdsreglene når du kobler fra ladeadapteren.

  Ladelampe

  Kameraets ladelampe lyser gult mens lading pågår og slås av når ladingen er fullført. Vær oppmerksom på at selv om kameraet kan brukes mens det er tilkoblet, vil ikke batteriet lades og kameraet trekker ikke strøm fra den ladede AC-adapteren mens kameraet er på.

 3. Koble fra og koble fra ladeadapteren når ladingen er fullført.

Ladelampen

Hvis batteriet ikke kan lades med strømadapteren for lading, for eksempel fordi batteriet ikke er kompatibelt eller temperaturen på kameraet er forhøyet, vil ladelampen blinke raskt i ca. 30 sekunder og deretter slå seg av. Hvis ladelampen er av og du ikke så batteriladingen, slår du på kameraet og kontrollerer batterinivået.