Megjegyzések

 • A Nikon előzetes írásos engedélye nélkül a termékhez mellékelt dokumentáció egyetlen részét sem lehet reprodukálni, továbbítani, átírni, visszakereső rendszerben tárolni, vagy bármilyen nyelvre lefordítani semmilyen formában, semmilyen eszközzel.

 • A Nikon fenntartja a jogot, hogy a jelen dokumentációban leírt hardver és szoftver megjelenését és műszaki adatait bármikor és előzetes értesítés nélkül megváltoztassa.

 • A Nikon nem vállal felelősséget a termék használatából eredő károkért.

 • Bár minden erőfeszítést megtettünk annak biztosítására, hogy a jelen dokumentációban szereplő információk pontosak és teljesek legyenek, nagyra értékelnénk, ha bármilyen hibára vagy hiányosságra felhívná a Nikon helyi képviselőjének figyelmét (a címet külön adjuk meg).

Megjegyzés a másolási és sokszorosítási tilalomról

Ne feledje, hogy a szkennerrel, digitális fényképezőgéppel vagy más eszközzel digitálisan másolt vagy sokszorosított anyag birtoklása a törvény által büntethető.

 • Törvény által tiltott tárgyak másolása vagy sokszorosítása

  Ne másoljon és ne reprodukáljon papírpénzt, érméket, értékpapírokat, államkötvényeket vagy önkormányzati kötvényeket, még akkor sem, ha az ilyen másolatokon vagy reprodukciókon „Minta” bélyegző található.

  Külföldi forgalomban lévő papírpénz, érmék vagy értékpapírok másolása vagy sokszorosítása tilos.

  A kormány előzetes engedélye hiányában tilos a kormány által kibocsátott, fel nem használt bélyegek vagy levelezőlapok másolása vagy sokszorosítása.

  Tilos a kormány által kibocsátott bélyegzők, valamint a törvényben előírt hiteles okmányok másolása, sokszorosítása.

 • Figyelmeztetések bizonyos másolatokra és reprodukciókra vonatkozóan

  A kormány figyelmeztetést adott ki a magáncégek által kibocsátott értékpapírok (részvények, számlák, csekkek, ajándékutalványok stb.), ingázó bérletek vagy kuponjegyek másolataira vagy reprodukcióira, kivéve, ha a szükséges minimális példányszámot üzleti használatra kell biztosítani. egy cég által. Ezenkívül ne másoljon vagy reprodukáljon a kormány által kiadott útleveleket, állami szervek és magáncsoportok által kiadott engedélyeket, személyi igazolványokat és jegyeket, például bérleteket és étkezési kuponokat.

 • Tartsa be a szerzői jogi megjegyzéseket

  A szerzői jogi törvény értelmében a szerzői joggal védett alkotásokról a fényképezőgéppel készített fényképek vagy felvételek nem használhatók fel a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül. Kivételek vonatkoznak a személyes használatra, de vegye figyelembe, hogy a kiállításokról vagy élő előadásokról készült fényképek vagy felvételek esetében még a személyes használat is korlátozható.

Csak Nikon márkájú elektronikus tartozékokat használjon

A Nikon fényképezőgépek összetett elektronikus áramköröket tartalmaznak. Csak a Nikon által kifejezetten ehhez a Nikon digitális fényképezőgéphez használható Nikon márkájú elektronikus tartozékokat (beleértve az objektíveket, töltőket, akkumulátorokat, váltóáramú adaptereket és vakutartozékokat) tervezték és bizonyítottan működik az elektronikus áramkör működési és biztonsági követelményeinek megfelelően.

A nem Nikontól származó elektronikus tartozékok használata károsíthatja a fényképezőgépet, és érvénytelenítheti a Nikon garanciáját. Az alább látható Nikon holografikus pecséttel nem ellátott, harmadik féltől származó újratölthető Li-ion akkumulátorok használata zavarhatja a fényképezőgép normál működését, vagy az akkumulátorok túlmelegedését, meggyulladását, megrepedését vagy szivárgását okozhatja.

A Nikon márkájú tartozékokkal kapcsolatos további információkért forduljon a helyi hivatalos Nikon-kereskedőhöz.

Memóriakártyák
 • A memóriakártyák használat után felforrósodhatnak. Legyen óvatos, amikor a memóriakártyákat eltávolítja a fényképezőgépből.

 • Ne hajtsa végre a következő műveleteket a formázás, illetve az adatok számítógépre vagy más eszközre történő rögzítése, törlése vagy másolása közben. Ezen óvintézkedések figyelmen kívül hagyása adatvesztéshez, illetve a fényképezőgép vagy a kártya károsodásához vezethet.

  • Ne távolítsa el vagy helyezze be a memóriakártyákat.

  • Ne kapcsolja ki a fényképezőgépet.

  • Ne távolítsa el az akkumulátort.

  • Ne húzza ki a hálózati adaptereket.

 • Ne érintse meg a kártya érintkezőit ujjaival vagy fémtárggyal.

 • Ne alkalmazzon túlzott erőt a memóriakártyák kezelésekor. Ennek az óvintézkedésnek a figyelmen kívül hagyása károsíthatja a kártyát.

 • Ne hajlítsa meg vagy ejtse le a memóriakártyákat, és ne tegye ki erős fizikai ütésnek.

 • Ne tegye ki a memóriakártyákat víznek, hőnek vagy közvetlen napfénynek.

 • Ne formázza a memóriakártyákat számítógépben.

Fontos képek készítése előtt

Mielőtt fontos alkalmakkor fényképezne (például esküvőkön vagy utazás előtt), készítsen próbafelvételt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fényképezőgép megfelelően működik. A Nikon nem vállal felelősséget a termék hibás működéséből eredő károkért vagy elmaradt haszonért.

Az élethosszig tartó tanulás

A Nikon „Élethosszig tartó tanulás” elkötelezettségének részeként a folyamatos terméktámogatás és oktatás mellett folyamatosan frissített információk érhetők el online a következő oldalakon:

Látogassa meg ezeket a webhelyeket, hogy naprakész legyen a legújabb termékinformációkkal, tippekkel, a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokkal (GYIK), valamint általános tanácsokkal a digitális képalkotással és fényképezéssel kapcsolatban. További információkat a Nikon helyi képviselőjétől kaphat. Nézze meg a következő URL-t az elérhetőségi információkért: https://imaging.nikon.com/