1. Szereljen fel egy vakut a fényképezőgép tartozékpapucsára.

    Tekintse meg az egyes vakukhoz mellékelt dokumentációt az egység kamerára való felszerelésével kapcsolatban.

  2. Kapcsolja be a fényképezőgépet és a vakut.

    A vaku elkezd tölteni; a vaku készenléti jelzője ( c ) megjelenik a fényképezési képernyőn, amikor a töltés befejeződött.

  3. Válassza ki a vakuvezérlési módot ( Flash Control Mode ) és a vaku üzemmódot ( Vaku módok ).

  4. Állítsa be a zársebességet és a rekeszt.

  5. Képet készít.

Zár sebesség

A zársebesség az alábbiak szerint állítható be, ha opcionális vakut használ:

Fényképezés mód

Zár sebesség

P , A

A fényképezőgép automatikusan állítja (1/200 s- 1/60 s) *

S

1/200 s-30 s

M

1/200 s-30 s, bulb, időzített

  • A zársebesség akár 30 mp-re is beállítható, ha a vaku módhoz lassú szinkron, lassú hátsó függöny szinkron vagy lassú szinkron vörösszemhatás-csökkentéssel van kiválasztva.

Figyelem: Harmadik féltől származó vakuegységek

A fényképezőgép nem használható olyan vakukkal, amelyek 250 V feletti feszültséget kapcsolnak a fényképezőgép X érintkezőire, vagy rövidre zárják a tartozékpapucs érintkezőit. Az ilyen vakuk használata nemcsak a fényképezőgép normál működését zavarhatja, hanem károsíthatja a fényképezőgép és/vagy a vaku vakusinkron áramköreit is.

i-TTL vakuvezérlés

Ha a Nikon kreatív megvilágítási rendszert támogató opcionális vakuegységet csatlakoztat, és TTL-re állítja, a fényképezőgép a monitor elővillantását használja a kiegyensúlyozott vagy szabványos „i-TTL töltetvaku” vakuvezérléshez. Az i-TTL vakuvezérlés nem érhető el olyan vakukkal, amelyek nem támogatják a Nikon Kreatív világítási rendszert. A fényképezőgép a következő típusú i-TTL vakuvezérlést támogatja:

Vakuvezérlés

Leírás

i-TTL kiegyensúlyozott kitöltő vaku

A fényképezőgép „i-TTL kiegyensúlyozott töltetvaku” vakuvezérlést használ a fő téma és a környezeti háttérvilágítás közötti természetes egyensúly érdekében. Az exponáló gomb lenyomása után és közvetlenül a fővaku előtt a vakuegység egy sor elővillantást bocsát ki, amelyeket a fényképezőgép a vakuteljesítmény optimalizálására használ a fő téma és a környezeti háttérvilágítás közötti egyensúly érdekében.

Szabványos i-TTL kitöltő vaku

A vaku teljesítménye úgy van beállítva, hogy a keretben a megvilágítást szabványos szintre hozza; a háttér fényerejét nem veszik figyelembe. Olyan felvételekhez ajánlott, amelyeken a fő téma a háttér részleteinek rovására kerül kiemelésre, vagy ha expozíciókompenzációt használnak.

  • A normál i-TTL vaku automatikusan aktiválódik, ha a [ Spot metering ] van kiválasztva.

A szinkronizálási terminál

Szükség szerint szinkronkábel csatlakoztatható a szinkron terminálhoz (amely JIS-B rögzítőanyával rendelkezik). Ne csatlakoztasson másik vakut szinkronkábellel, amikor a hátsó függöny szinkron vakuval fényképez a fényképezőgép tartozékpapucsára szerelt vakuval.