Ezt a terméket az Egyesült Államok Exportigazgatási Szabályzata (EAR) szabályozza. Az Egyesült Államok kormányának engedélye nem szükséges az alábbi országokon kívüli exporthoz, amelyek jelenleg embargó vagy különleges ellenőrzések hatálya alá tartoznak: Kuba, Irán, Észak-Korea, Szudán és Szíria (a lista változhat).

Előfordulhat, hogy egyes országokban vagy régiókban tilos a vezeték nélküli eszközök használata. Ismerje meg és tartsa be az összes vonatkozó helyi előírást.

A készülék Bluetooth-adója a 2,4 GHz-es sávban működik.

Figyelmeztetés az Egyesült Államokban és Kanadában élő ügyfelek számára

Ez az eszköz megfelel az FCC Rules and Innovation, Science and Economic Development Canada licencmentes RSS-einek 15. részének. A működésre a következő két feltétel vonatkozik: (1) ez az eszköz nem okozhat káros interferenciát, és (2) ennek az eszköznek el kell viselnie minden interferenciát, beleértve a nem kívánt működést okozó interferenciát is.

FCC FIGYELMEZTETÉS

Az FCC megköveteli, hogy a felhasználót értesítsék, hogy a Nikon Corporation által kifejezetten nem jóváhagyott változtatások vagy módosítások az eszközön érvényteleníthetik a felhasználó jogosultságát a berendezés üzemeltetésére.

Megfelelés az FCC 15.407(c) követelményének

Az adatátvitelt mindig szoftver kezdeményezi, amely a MAC-on, a digitális és analóg alapsávon, végül az RF chipen keresztül történik. Számos speciális csomagot kezdeményez a MAC. Ez az egyetlen módja annak, hogy a digitális alapsávi rész bekapcsolja az RF adót, amelyet aztán a csomag végén kikapcsol. Ezért az adó csak az egyik fent említett csomag átvitele közben lesz bekapcsolva. Más szavakkal, ez az eszköz automatikusan leállítja az átvitelt, ha nincs továbbítandó információ vagy működési hiba.

Frekvenciatűrés: ±20 ppm

FCC rádiófrekvenciás interferencia nyilatkozat

Megjegyzés: Ezt a berendezést tesztelték, és úgy találták, hogy megfelel a B osztályú digitális eszközökre vonatkozó határértékeknek, az FCC szabályok 15. része szerint. Ezeket a határértékeket úgy alakították ki, hogy ésszerű védelmet nyújtsanak a káros interferencia ellen lakossági telepítés során. Ez a berendezés rádiófrekvenciás energiát állít elő, használ és sugározhat ki, és ha nem az utasításoknak megfelelően telepítik és használják, káros interferenciát okozhat a rádiókommunikációban. Nincs azonban garancia arra, hogy egy adott telepítés során nem lép fel interferencia. Ha ez a berendezés káros interferenciát okoz a rádió- vagy televízióvételben, ami a berendezés ki- és bekapcsolásával állapítható meg, a felhasználót arra ösztönzik, hogy próbálja meg kiküszöbölni az interferenciát az alábbi intézkedések közül egy vagy több segítségével:

 • Irányítsa át vagy helyezze át a vevőantennát.

 • Növelje a távolságot a berendezés és a vevő között.

 • Csatlakoztassa a berendezést a vevőegységtől eltérő áramkörön lévő aljzathoz.

 • Kérjen segítséget a kereskedőtől vagy egy tapasztalt rádió-/TV-technikustól.

Közös elhelyezés

Ezt az adót nem szabad más antennával vagy adóval együtt elhelyezni vagy együtt működtetni.

Nikon Inc., 1300 Walt Whitman Road, Melville, New York 11747-3064, USA

Tel.: 631-547-4200

FCC/ISED RF expozíciós nyilatkozat

A rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok nem támasztják alá, hogy az alacsony fogyasztású vezeték nélküli eszközök használata egészségügyi problémákkal járna. Nincs azonban bizonyíték arra, hogy ezek az alacsony fogyasztású vezeték nélküli eszközök teljesen biztonságosak. Kis teljesítményű vezeték nélküli eszközök alacsony szintű rádiófrekvenciás energiát (RF) bocsátanak ki a mikrohullámú tartományban használatuk közben. Míg a magas szintű rádiófrekvenciás sugárzás egészségügyi hatásokat válthat ki (a szövetek melegítésével), az alacsony szintű rádiófrekvenciás, amely nem okoz melegítő hatást, nem okoz ismert káros egészségügyi hatásokat. Sok alacsony szintű rádiófrekvenciás kitettség vizsgálata nem talált semmilyen biológiai hatást. Egyes tanulmányok azt sugallták, hogy bizonyos biológiai hatások előfordulhatnak, de ezeket az eredményeket további kutatások nem erősítették meg. Ezt a terméket tesztelték, és megállapították, hogy megfelel az FCC/ISED sugárterhelési határértékeknek, amelyek ellenőrizetlen környezetre vonatkoznak, és megfelel az FCC rádiófrekvenciás (RF) expozíciós irányelveinek és az ISED rádiófrekvenciás (RF) expozíciós szabályainak RSS-102-nek. Tekintse meg az FCC webhelyére feltöltött SAR-teszt jelentést.

Az RSS-247 2. kiadásának való megfelelés 6.4

Az adatátvitelt mindig szoftver kezdeményezi, amely a MAC-on, a digitális és analóg alapsávon, végül az RF chipen keresztül történik. Számos speciális csomagot kezdeményez a MAC. A digitális alapsávi rész csak így kapcsolja be az RF adót, amelyet aztán a csomag végén kikapcsol. Ezért az adó csak az egyik fent említett csomag átvitele közben lesz bekapcsolva. Más szavakkal, ez az eszköz automatikusan leállítja az átvitelt, ha az átvitelhez szükséges információ hiányzik, vagy működési hiba esetén.

Figyelmeztetés a kanadai ügyfelek számára

Csak beltéri használatra (5150-5350 MHz).

Figyelmeztetés vásárlóknak Európában és a rádióberendezésekről szóló irányelvnek megfelelő országokban

A Nikon Corporation ezennel kijelenti, hogy a Z 9 típusú rádióberendezés megfelel a 2014/53/EU irányelvnek.

Az EU-megfelelőségi nyilatkozatok teljes szövege a következő internetes címeken érhető el:
https://imaging.nikon.com/support/pdf/DoC_N2014.pdf

Wi-Fi

 • Működési frekvencia:

  • 2412–2462 MHz (11-es csatorna; Afrika, Ázsia és Óceánia)

  • 2412–2462 MHz (11. csatorna) és 5180–5825 MHz (USA, Kanada, Mexikó)

  • 2412–2462 MHz (11-es csatorna) és 5180–5805 MHz (Amerika más országai)

  • 2412–2462 MHz (11. csatorna) és 5745–5805 MHz (Grúzia)

  • 2412–2462 MHz (11. csatorna) és 5180–5320 MHz (más európai országok)

 • Maximális kimeneti teljesítmény (EIRP):

  • 2,4 GHz-es sáv: 8,4 dBm

  • 5 GHz-es sáv: 6,0 dBm (Grúzia)

  • 5 GHz-es sáv: 9,0 dBm (más országok)

Bluetooth

 • Működési frekvencia:

  • Bluetooth: 2402–2480 MHz

  • Bluetooth Low Energy: 2402–2480 MHz

 • Maximális kimeneti teljesítmény (EIRP):

  • Bluetooth: 2,9 dBm

  • Bluetooth Low Energy: 1,4 dBm

Figyelmeztetés szingapúri ügyfelek számára

Ez a készülék megfelel a rádiófrekvenciás előírásoknak. Az alábbiakban a készülékre nem ragasztott tanúsító címkék tartalma látható.

Értesítés a nigériai ügyfelek számára
Biztonság

Bár ennek a terméknek az egyik előnye, hogy lehetővé teszi mások számára, hogy a hatótávolságon belül bárhol szabadon csatlakozzanak vezeték nélküli adatcseréhez, a következők fordulhatnak elő, ha a biztonság nincs engedélyezve:

 • Adatlopás: A rosszindulatú harmadik felek elfoghatják a vezeték nélküli adatátvitelt, hogy ellopják a felhasználói azonosítókat, jelszavakat és egyéb személyes adatokat.

 • Jogosulatlan hozzáférés: A jogosulatlan felhasználók hozzáférhetnek a hálózathoz, és módosíthatják az adatokat vagy más rosszindulatú műveleteket hajthatnak végre. Ne feledje, hogy a vezeték nélküli hálózatok kialakítása miatt a speciális támadások lehetővé tehetik az illetéktelen hozzáférést még akkor is, ha a biztonság engedélyezett.

 • Nem biztonságos hálózatok: A nyílt hálózatokhoz való csatlakozás jogosulatlan hozzáférést eredményezhet. Csak biztonságos hálózatokat használjon.

Megfelelőségi jelölés

A szabványok, amelyeknek a fényképezőgép megfelel, a beállítás menü [ Conformity marking ] opciójával tekinthetők meg.

Tanúsítványok