Mostantól lehetősége van a kompatibilis CFexpress memóriakártyák teljes formázására a [ Memóriakártya formázása ] lehetőséggel a beállítási menüben ( Memóriakártya formázása ).

  • A teljes formázás végrehajtása törli az adatokat a kártya minden területéről. Végezze el a teljes formázást, hogy biztosítsa az összes adat törlését, vagy ha azt észleli, hogy az adatok olvasási vagy a kártyára való írási sebessége csökken.

Teljes formátum végrehajtása

Ha a beállítás menüben a [ Memóriakártya formázása ] segítségével formázáshoz kiválaszt egy kompatibilis memóriakártyát tartalmazó nyílást, megjelenik egy párbeszédablak, amely a formázás típusának kiválasztására kéri.

  • Válassza az [ Igen (teljes formátum) ] lehetőséget, majd válassza az [ Igen ] lehetőséget, amikor a rendszer kéri a CFexpress memóriakártya teljes formázására.

  • A kártya meglévő formázási módszerrel történő formázásához válassza az [ Igen (gyors formázás) ] lehetőséget.

  • Az O ( Q ) és S ( Q ) gombok két másodperces lenyomása után a teljes és gyors formázási lehetőségek is megjelennek.

Figyelmeztetések: Teljes formátum
  • A teljes formázás tovább tart, mint a gyors formázás.

  • Ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne vegye ki a CFexpress memóriakártyát, amíg a [ Memóriakártya formázása üzenet meg nem jelenik. ] törlődik a kijelzőről.

„Gyors formátum” versus „Teljes formátum”

A gyors formázás csak a fájlrendszer információit írja felül, a tényleges fájladatokat érintetlenül hagyva. Ezzel szemben a CFexpress memóriakártya teljes formázása az összes adatot törli. Javasoljuk a CFexpress memóriakártyák teljes formázását a tulajdonjog átruházása vagy selejtezése előtt.