A fényképekhez akár 60 másodperces hangjegyzetek is hozzáadhatók.

 1. Válassza ki a fényképet.

  Képenként csak egy hangjegyzet rögzíthető; A h ikonnal már megjelölt képekhez további hangjegyzetek nem rögzíthetők. A meglévő hangjegyzetet törölni kell egy másik rögzítése előtt ( Hangjegyzetek törlése ).

 2. Tartsa lenyomva a b gombot.
  • A hang rögzítése a gomb lenyomása közben történik.

  • Felvétel közben a fényképezőgép egy b ikont és a hátralévő felvételi idő visszaszámlálását jeleníti meg, másodpercben.

 3. Engedje el a b gombot.

  • A felvétel véget ér.

  • A hangjegyzeteket tartalmazó képeket h ikonok jelzik.

Felvétel nem érhető el

Hangjegyzetek nem adhatók hozzá videókhoz vagy az Image Dust Off referenciaadatokhoz.

Felvételi korlátozások

A hangjegyzetek nem rögzíthetők, ha:

 • a fotó/videó választó 1 vagy állásba van forgatva

 • többszörös expozíció van folyamatban.

Figyelem: Hangjegyzetek rögzítése

Az érintésvezérlés le van tiltva, és más képek nem jeleníthetők meg felvétel közben.

Felvétel megszakítása

Az exponáló gomb lenyomása vagy a fényképezőgép egyéb vezérlőinek használata leállíthatja a felvételt. Időzített fényképezés közben a felvétel körülbelül két másodperccel a következő felvétel elkészítése előtt véget ér; a felvétel a fényképezőgép kikapcsolásakor is véget ér.

Tárolási hely

Hangjegyzetek azokhoz a képekhez, amelyek két behelyezett memóriakártyával készültek, és a [ Backup ], [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ] vagy [ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ] kiválasztva a [ Role by card in Slot 2 ] a fotózás során. menüben a másolatok mindkét kártyán vannak rögzítve.

Hangjegyzet fájlnevek

A hangjegyzet fájlnevek formátuma „DSC_nnnn.WAV”. A hangjegyzetnek ugyanaz a fájlszáma („nnnn”), mint a hozzá tartozó képnek. Például a „DSC_0002.JPG” kép hangjegyzetének fájlneve „DSC_0002.WAV”. A hangjegyzetek fájlnevei megtekinthetők a számítógépen.

 • Az [ Adobe RGB ] segítségével rögzített fényképek hangjegyzeteinek neve a fényképezés menü [ Color space ] pontjában van kiválasztva a következő formátumban: „_DSCnnnn.WAV”.

 • A „DSC”-től eltérő előtaggal rögzített fényképek hangjegyzetei a fényképezés menü [ Fájlnév elnevezése ] pontjában kiválasztott előtaggal lesznek rögzítve a „DSC” helyett a kiválasztott előtaggal.

Az i menü

A rögzítés úgy is kezdeményezhető, hogy a lejátszás i menüben a [ Hangjegyzet rögzítése ] elemet jelöli ki, majd nyomja meg a J gombot. A felvétel befejezéséhez nyomja meg a J gombot másodszor is.