Csatlakoztassa a fényképezőgépet a mellékelt USB-kábellel. Ezután az NX Studio szoftverrel képeket másolhat a számítógépre megtekintés és szerkesztés céljából.

Az NX Studio telepítése

Az NX Studio telepítésekor internetkapcsolatra lesz szüksége. Látogasson el a Nikon webhelyére a legfrissebb információkért, beleértve a rendszerkövetelményeket is.

 • Töltse le az NX Studio legújabb telepítőjét az alábbi webhelyről, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez.
  https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy az NX Studio korábbi verzióival nem tud képeket letölteni a fényképezőgépről.

Képek másolása számítógépre az NX Studio használatával

A részletes útmutatásért lásd az online súgót.

 1. Csatlakoztassa a kamerát a számítógéphez.

  A fényképezőgép kikapcsolása és a memóriakártya behelyezése után csatlakoztassa a mellékelt USB-kábelt az ábra szerint.

  Kártyaolvasó használata

  A képeket külső gyártó kártyaolvasójába helyezett memóriakártyáról is lehet másolni. Ellenőriznie kell azonban, hogy a kártya kompatibilis-e a kártyaolvasóval.

 2. Kapcsolja be a kamerát.

  • Elindul az NX Studio Nikon Transfer 2 összetevője. A Nikon Transfer 2 képátviteli szoftver az NX Studio részeként van telepítve.

  • Ha megjelenik egy üzenet, amely arra kéri, hogy válasszon programot, válassza a Nikon Transfer 2 lehetőséget.

  • Ha a Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, indítsa el az NX Studio-t, és kattintson az „Importálás” ikonra.

 3. Kattintson az [ Átvitel indítása ] gombra.

  A memóriakártyán lévő képeket a rendszer a számítógépre másolja.

 4. Kapcsolja ki a kamerát.

  Az átvitel befejeztével húzza ki az USB-kábelt.

ablakok

Előfordulhat, hogy egyes számítógépek úgy vannak beállítva, hogy megjelenítsenek egy automatikus lejátszási üzenetet, amikor a fényképezőgépet csatlakoztatják.

Kattintson a párbeszédpanelre, majd a [ Nikon Transfer 2 ] lehetőségre a Nikon Transfer 2 kiválasztásához.

Mac operációs rendszer

Ha a Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, ellenőrizze, hogy a fényképezőgép csatlakoztatva van-e, majd indítsa el az Image Capture alkalmazást (a macOS-hez mellékelt alkalmazás), és válassza ki a Nikon Transfer 2 alkalmazást, amely megnyílik a fényképezőgép észlelésekor.

Figyelem: Videók átvitele

Ne kíséreljen meg videókat másolni a memóriakártyáról, ha az egy másik gyártmányú vagy típusú fényképezőgépbe van behelyezve. Ha így tesz, előfordulhat, hogy a videók átvitel nélkül törlődnek.

Figyelmeztetések: Csatlakozás számítógépekhez
 • Az átvitel közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.

 • Ne alkalmazzon erőt, és ne próbálja meg ferdén behelyezni a csatlakozókat. Ügyeljen arra is, hogy a csatlakozók egyenesek legyenek, amikor kihúzza a kábelt.

 • A kábel csatlakoztatása vagy leválasztása előtt mindig kapcsolja ki a fényképezőgépet.

 • Annak érdekében, hogy az adatátvitel ne szakadjon meg, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van töltve.

USB-elosztók

Csatlakoztassa a kamerát közvetlenül a számítógéphez; ne csatlakoztassa a kábelt USB-elosztón vagy billentyűzeten keresztül. Csatlakoztassa a kamerát egy előre telepített USB-porthoz.