Bővültek az f2 [ Egyéni vezérlők (lövés) ] ( f2: Egyéni vezérlők (Lövés) ) vagy a g2 [ Egyéni vezérlők ] ( g2: Egyéni vezérlők ) elérhető szerepei és a hozzárendelhető vezérlők.

 • A testreszabható vezérlők és a hozzárendelhető szerepkombinációk száma is nőtt. További információkért tekintse meg az Egyéni vezérlőelemek elérhető szerepei című részt , amely a Nikon letöltőközpontjában érhető el.

Újonnan testreszabható vezérlők

 • A következő vezérlők most testreszabhatók.

  • S [ Függőleges ISO érzékenység gomb ]

  • D [ DISP gomb ]

  • Q [ Expozíciókompenzációs gomb ]

  • R [ ISO érzékenység gomb ]

 • z [ Videórögzítés gomb ] hozzáadásra került a vezérlők közé, amelyek testreszabhatók a g2 egyéni beállítással [ Egyéni vezérlők ].

Új szerepkörök érhetők el az f2 „Egyéni vezérlők (lövés)” egyéni beállítással

Tétel

Leírás

K

[ FX/DX váltás ]

Nyomja meg a vezérlőt a [ DX (24×16) ] lehetőségre váltáshoz, ha az [ FX (36 × 24) ] képterületet választotta. Ha megnyomja a vezérlőt, ha az [ FX (36 × 24) ]-tól eltérő beállítás van kiválasztva a képterülethez, az [ FX (36 × 24) ] lehetőséget választja.

a

[ Fénykép villogásának csökkentése ]

Nyomja meg a vezérlőt, hogy a fényképezés menüben a [ Fénykép villogásának csökkentése ] beállítását [ BE ]-ről [ OFF ]-ra kapcsolja, vagy fordítva .

L

[ Más kamerák felülbírálása ]

Nyomja meg a vezérlőt, hogy távolról átvegye a mester kamera szerepét egy másik kamerától, amely mester kameraként működik, amely a távoli kamerákat irányítja a szinkronizált kioldás során.

 • Ez az opció akkor lép életbe, ha ugyanabban a csoportban több kamerát is főként jelöltek ki a hálózati menü [ Csatlakozás más kamerákhoz ] funkcióval.

 • Nem használható fel arra, hogy a távoli szerepkörben működő kamerákat a mester kamera szerepkörébe emelje.

M

[ Élő nézet információs megjelenítésének ciklusa ]

Nyomja meg a vezérlőt a fényképezési képernyő váltásához. Az elérhető kijelzők típusa és tartalma a d18 [ Egyedi monitor felvételi megjelenítés ] és a d19 [ Egyedi keresőkép megjelenítése ] egyéni beállításokkal választható ki.

m

[ Megtekintési mód (fotó Lv) ]

Nyomja meg a vezérlőt a d9 egyéni beállítás [ Nézet mód (fotó Lv) ] beállításának a [ Beállítások effektusainak megjelenítése ] lehetőségről [ Beállítás a megtekintés megkönnyítésére ] lehetőségre, vagy fordítva .

N

[ Szűrt lejátszás (válasszon feltételek) ]

Nyomja meg a vezérlőt, hogy a lejátszás menüben a [ Szűrt lejátszási feltételek ] elemre ugorjon.

T

[ Ugyanaz, mint az exp. comp. gomb ]

A vezérlő az E gombhoz jelenleg kiválasztott szerepet tölti be.

U

[ Ugyanaz, mint az ISO érzékenység gomb ]

A vezérlő az S ( Q ) gombhoz jelenleg kiválasztott szerepet játssza.

m

[ Fehéregyensúly ]

A vezérlés ugyanazt a szerepet tölti be, mint az U gomb.

v

[ Kiadási mód ]

A vezérlő ugyanazt a szerepet tölti be, mint a c gomb.

Új szerepkörök érhetők el a g2 „Egyéni vezérlők” egyéni beállításon keresztül

Tétel

Leírás

K

[ FX/DX váltás ]

Nyomja meg a vezérlőt az [ FX ] és [ DX ] képterületek közötti váltáshoz.

p

[ Segítség megtekintése ]

Nyomja meg a vezérlőt a g11 [ View assist ] egyéni beállítás [ ON ]-ról [ OFF ]-ra, vagy fordítva .

E

[ Nagyfrekvenciás villogáscsökkentés ]

Nyomja meg a vezérlőt a zársebesség finombeállításának engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a zársebesség normál beállításának visszaállításához az eredeti lépésközökkel.

M

[ Élő nézet információs megjelenítésének ciklusa ]

Nyomja meg a vezérlőt a fényképezési képernyő váltásához. Az elérhető kijelzők típusa és tartalma a g16 [ Egyedi monitor felvételi megjelenítése ] és a g17 [ Egyedi keresőkép megjelenítése ] Egyéni beállítások segítségével választható ki.

N

[ Szűrt lejátszás (válasszon feltételek) ]

Nyomja meg a vezérlőt, hogy a lejátszás menüben a [ Szűrt lejátszási feltételek ] elemre ugorjon.

I

[ Nagy felbontású zoom + ]

 • Nagyítás a Hi-Res Zoom használatával ( új videórögzítési funkció: Hi-Res zoom ); a zoom tényező növekszik, miközben lenyomja a vezérlőt. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Hi-Res Zoom − ] van kiválasztva az [ Fn2 button ]-ban.

 • Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba a nagy felbontású nagyításhoz. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Hi-Res Zoom − ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.

J

[ Nagy felbontású zoom − ]

 • Kicsinyítés a Hi-Res Zoom segítségével ( új videórögzítési funkció: Hi-Res Zoom ); a zoom arány csökken, miközben lenyomva tartja a vezérlőt. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Nagy felbontású zoom + ] van kiválasztva [ Fn1 gomb ].

 • Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba a nagy felbontású zoom használatával történő kicsinyítéshez. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Nagy felbontású zoom + ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].

H

[ Nagy felbontású zoom ]

Forgassa el az objektívvezérlő gyűrűt a nagyításhoz vagy kicsinyítéshez a Hi-Res Zoom használatával ( új videórögzítési funkció: Hi-Res Zoom ).

m

[ Fehéregyensúly ]

A vezérlés ugyanazt a szerepet tölti be, mint az U gomb.