Az akkumulátor behelyezése vagy eltávolítása előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet.

 1. Távolítsa el a BL-7 elemtartó rekesz fedelét.

  Emelje fel az akkumulátorrekesz fedelét, fordítsa nyitott ( A ) helyzetbe ( q ), és vegye le az akkumulátorrekesz fedelét ( w ).

 2. Rögzítse a fedelet az akkumulátorra.
  • Ha az akkumulátorkioldó úgy van elhelyezve, hogy a nyíl ( H ) látható legyen, csúsztassa el az akkumulátorkioldót, hogy elfedje a nyilat ( H ).

  • Illessze az akkumulátor két nyúlványát a fedél megfelelő nyílásaiba az ábra szerint. Az akkumulátorkioldó félrecsúszik, hogy teljesen felfedje a nyilat ( H ).

 3. Helyezze be az akkumulátort.

  Helyezze be teljesen és biztonságosan az akkumulátort az ábra szerint.

 4. Rögzítse a fedelet.

  • Forgassa el az akkumulátorrekesz fedelének reteszét zárt helyzetbe ( q ), és hajtsa le az ábrán látható módon ( w ).

  • Ügyeljen arra, hogy a fedél biztonságosan reteszelve legyen, nehogy az akkumulátor kimozduljon működés közben.

Az akkumulátor eltávolítása

Az akkumulátor eltávolítása előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet, emelje fel az akkumulátorrekesz fedelének reteszét, és fordítsa nyitott ( A ) helyzetbe.

Az elemtartó fedelének eltávolítása

Az akkumulátorrekesz fedelének kinyitásához, hogy az eltávolítható legyen az akkumulátorról, csúsztassa az akkumulátorkioldót a nyíl ( H ) által jelzett irányba ütközésig.

Az elemkamra fedele
 • Csak BL-7 elemtartó rekesz fedeleket használjon; más elemtartó fedelek nem használhatók ezzel a fényképezőgéppel.

 • Az akkumulátorok töltőben való töltésekor a fedelet felhelyezve hagyhatja.

 • Az akkumulátorrekesz belsejében felhalmozódó por elkerülése érdekében helyezze vissza a fényképezőgép elemtartó rekesz fedelét, amikor az akkumulátor nincs behelyezve.

Akkumulátor szintje

 • Az akkumulátor töltöttségi szintje a fényképezés kijelzőjén és a kezelőpanelen látható, ha a fényképezőgép be van kapcsolva.

  Monitor

  Kereső

  Vezérlőpult

 • Az akkumulátor töltöttségi szintjének kijelzése az akkumulátor töltöttségi szintjének csökkenésével L -től K , J , I és H jelzésig változik. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje H értékre esik, függessze fel a fényképezést, és töltse fel az akkumulátort, vagy készítsen elő egy tartalék akkumulátort.

 • Ha a [ Exponáló kikapcsolva. Töltse fel az akkumulátort. ] jelenik meg, töltse fel vagy cserélje ki az akkumulátort.

A készenléti időzítő

A fényképezőgép készenléti időzítőt használ az akkumulátor lemerülésének csökkentése érdekében. Ha körülbelül 30 másodpercig nem végez semmilyen műveletet, a készenléti időzítő lejár, és a monitor, a kereső és a kezelőpanel kikapcsol. Néhány másodperccel a kikapcsolás előtt a monitor és a kereső elsötétül. A kioldógomb félig történő lenyomásával újraaktiválhatók. A készenléti időzítő automatikus lejárta előtti időtartam a c3 egyéni beállítás [ Kikapcsolási késleltetés ] > [ Készenléti időzítő ] segítségével választható ki.