Az S ( Q ) gombbal állítsa be a fényképezőgép fényérzékenységét (ISO érzékenységét). Minél nagyobb az ISO érzékenység, annál kevesebb fényre van szükség az exponáláshoz, ami gyorsabb záridőt vagy kisebb rekesznyílást tesz lehetővé. Lehetősége van az automatikus ISO érzékenységszabályozás engedélyezésére is, amely automatikusan beállítja az érzékenységet, ha a felhasználó által kiválasztott beállítással nem érhető el az optimális expozíció.

ISO érzékenység beállítása

Tartsa lenyomva az S ( Q ) gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát.

Válasszon az ISO 100 és 102 400 közötti értékek közül. ISO 100 alatt körülbelül 0,3 és 1 Fé közötti, valamint ISO 102 400 feletti 0,3 és 5 Fé közötti beállítások is rendelkezésre állnak.

Magas ISO érzékenység

Minél nagyobb az ISO érzékenység, annál kevesebb fényre van szükség az exponáláshoz, ami lehetővé teszi a képek készítését gyenge megvilágítás mellett, és segít megelőzni az elmosódást, amikor a téma mozgásban van. Ne feledje azonban, hogy minél nagyobb az érzékenység, annál valószínűbb, hogy a képet „zaj” érinti véletlenszerűen elhelyezkedő fényes pixelek, köd vagy vonalak formájában.

Automatikus ISO érzékenységszabályozás engedélyezése

Tartsa lenyomva az S ( Q ) gombot, és forgassa el a segédtárcsát annak kiválasztásához, hogy a fényképezőgép automatikusan beállítja-e az ISO-érzékenységet, ha a kívánt expozíció nem érhető el a felhasználó által kiválasztott érték mellett.

  • Ha az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezve van, az ISO AUTO jelzések megjelennek a felső vezérlőpulton és a keresőben. Ha ezek a jelzőfények világítanak (nem villognak), a képek az [ ISO érzékenység ] beállításnál kiválasztott érzékenységgel készülnek. Ha az érzékenység megváltozik a felhasználó által kiválasztott értékhez képest, az ISO AUTO jelzők villognak, és a megváltozott érték megjelenik a kijelzőkön.

Maximális érzékenység

Kiválaszthatja az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás felső határát, hogy megakadályozza az ISO-érzékenység túl magasra emelését. A maximális ISO érzékenység a fényképezés menü [ ISO érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO érzékenység vezérlés ] > [ Maximális érzékenység ] elemével választható ki.