A fényképezőgép vezérlése a Camera Control Pro 2 programot futtató számítógépről (külön megvásárolható). A fényképeket a rendszer közvetlenül a számítógépre menti, nem pedig a memóriakártyára, és így akkor is készíthető, ha nincs memóriakártya a fényképezőgépben.

 • Filmek forgatásakor továbbra is be kell helyeznie a memóriakártyát.

 • Vegye figyelembe, hogy a fényképezőgép készenléti időzítője nem jár le, ha a fényképezőgép kameravezérlési módban van.

 1. Válassza az [ Engedélyezés ] lehetőséget a [ Vezetékes LAN/WT ] > [ Vezetékes LAN/WT funkciók ] menüpontban a beállítási menüben.
  • Ha megnyomja a J gombot, a fényképezőgép a legutóbb használt hálózati profil használatával csatlakozik. Ha másik profillal szeretne csatlakozni, folytassa a 2. lépéssel. Ellenkező esetben folytassa a 3. lépéssel.

  • Amikor létrejött a kapcsolat, a hálózat neve zölden jelenik meg a [ Vezetékes LAN/WT ] képernyőn.

  • Ha a hálózat neve nem zölden jelenik meg, csatlakozzon a számítógép vezeték nélküli hálózati beállításaival.

 2. Válasszon egy kameravezérlő profilt a [ Hálózati beállítások ] képernyőn.
  • A kameravezérlő profilokat L ikon jelzi.

  • Ha megnyomja a J gombot, a fényképezőgép kilép a [ Vezetékes LAN/WT ] képernyőre, és kezdeményezi a csatlakozást. A hálózat neve zöld színnel jelenik meg a [ Vezetékes LAN/WT ] képernyőn, amint a kapcsolat létrejött.

  • Ha a hálózat neve nem zölden jelenik meg, csatlakozzon a számítógép vezeték nélküli hálózati beállításaival.

 3. Indítsa el a Camera Control Pro 2 példányát a gazdagépen.

 4. Irányítsd a kamerát a Camera Control Pro 2 segítségével.

  A Camera Control Pro 2 használatával történő fényképezéssel kapcsolatos információkért tekintse meg a Camera Control Pro 2 kézikönyvét vagy az online súgót.

A [Wired LAN/WT] állapotkijelző

A [ Wired LAN/WT ] képernyő a következőket mutatja:

1

Állapot : A gazdagéphez fűződő kapcsolat állapota. A profil neve zölden jelenik meg. Itt is megjelennek a hibák és hibakódok ( Ethernet/Wireless Transmitter Troubleshooting ).

2

Jelerősség : Az Ethernet kapcsolatokat % mutatja. Ha a fényképezőgép vezeték nélküli hálózathoz csatlakozik, az ikon ehelyett a vezeték nélküli jelerősséget mutatja.

Jelvesztés

A jelvesztés, miközben a fényképezőgép vezeték nélküli hálózathoz csatlakozik, megszakíthatja a feltöltést, és megszakíthatja a Camera Control Pro 2-vel való kapcsolatot. Ha a kamerahálózat jelzőfénye borostyánsárgán villog, tiltsa le, majd engedélyezze újra a hálózati kapcsolatot úgy, hogy először a [ Disable ], majd a [ [ Disable] elemet választja. Engedélyezés ] a [ Vezetékes LAN/WT funkciók ] esetén. Amikor a jel helyreáll, a kamera újra csatlakozik a Camera Control Pro 2-höz, és folytatja a még átvitelre váró képek feltöltését. Vegye figyelembe, hogy a feltöltés nem folytatható, ha az átvitel befejezése előtt kikapcsolja a fényképezőgépet.

Ethernet hálózatok

Ne húzza ki az Ethernet-kábelt vagy a vezeték nélküli adót feltöltés közben, vagy amikor a fényképezőgép be van kapcsolva.

Vezeték nélküli hálózatok

A válaszadás lelassulhat vezeték nélküli hálózatokon.

Kapcsolat állapota

A kapcsolat állapotát a kamerahálózat jelzőfénye mutatja.

Hálózati jelző

Állapot

I (ki)

 • A [ Disable ] kiválasztva a [ Vezetékes LAN/WT ] > [ Vezetékes LAN/WT funkciók ] menüpontban a beállítás menüben.

 • Ethernet kábel nincs csatlakoztatva.

K (zöld)

Várakozás a csatlakozásra.

H (zölden villog)

Csatlakoztatva.

H (borostyánsárgán villog)

Hiba.

A kereső kijelzője

A kapcsolat állapota a kamera keresőjében is megjelenik. T jelenik meg, ha a fényképezőgép Etherneten keresztül csatlakozik, U jelenik meg, ha vezeték nélküli hálózathoz csatlakozik. Az ikon villogni fog, ha hiba történik.

Tűzfal beállítások

Az 15740-es TCP-port és az 5353-as UDP-port a számítógépekhez való csatlakozáshoz használatos. A fájlátvitel blokkolható, ha a kiszolgáló tűzfala nincs úgy konfigurálva, hogy engedélyezze a hozzáférést ezekhez a portokhoz.