A 2. nyílásban lévő memóriakártya szerepének kiválasztásához, ha két memóriakártya van behelyezve, válassza a [ Kártya szerepe a 2. nyílásban ] lehetőséget a fényképezés menüben.

választási lehetőség

Leírás

P

[ túlcsordulás ]

A 2. nyílásban lévő kártya csak akkor használható, ha az 1. nyílásban lévő kártya megtelt.

Q

[ Biztonsági mentés ]

Minden kép kétszer kerül rögzítésre, egyszer az 1. nyílásban lévő kártyára, majd ismét a 2. nyílásban lévő kártyára.

R

[ RAW 1. hely -- JPEG 2. hely ]

 • A NEF (RAW) + JPEG beállításokkal készített fényképek NEF (RAW) másolatai csak az 1. nyílásban lévő kártyára kerülnek, a JPEG másolatok csak a 2. nyílásban lévő kártyára.

 • A más képminőség-beállításokkal készített képeket a rendszer kétszer rögzíti ugyanazzal a beállítással, egyszer az 1. nyílásban lévő kártyára, majd ismét a 2. nyílásban lévő kártyára.

O

[ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ]

 • Két JPEG másolat készül, mindegyik memóriakártyára egy-egy.

 • Az 1. nyílásban lévő kártyára mentett másolat a T gombbal vagy a fényképezés menüvel kiválasztott képminőségben és méretben kerül rögzítésre. A 2. nyílásban lévő kártyára mentett másolat [ JPEG basic ] képminőséggel és [ Közepes ] vagy [ Kicsi ] mérettel kerül rögzítésre. A méretet a 2 gomb megnyomásával választhatja ki, amikor a [ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ] ki van jelölve.

 • NEF (RAW) vagy NEF (RAW) + JPEG képminőség esetén ez a beállítás megegyezik a [ Biztonsági mentés ] lehetőséggel.

 • A 2. nyílásban lévő kártyára rögzített képek mérete a hátsó vezérlőpulton jelenik meg.

[ RAW 1. hely -- JPEG 2. hely ]

Ha a [ Be ] van kiválasztva a [ Többszörös expozíció ] > [ Egyedi képek mentése (NEF) ] beállításnál a fényképezés menüben, vagy ha a [ Be ] van kiválasztva a [ HDR (nagy dinamikatartomány) ] > [ Egyedi képek mentése (NEF) beállításnál ] a fényképezés menüben, az egyes többszörös expozíciós vagy HDR-képeket alkotó egyes NEF (RAW) fényképek feldolgozatlan másolatai a JPEG kompozittal együtt mindkét memóriakártyára rögzítésre kerülnek, függetlenül a képminőséghez kiválasztott beállítástól.

[ Biztonsági mentés ], [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ] és [JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2]
 • A kereső és a felső vezérlőpult mutatja a kártyán még hátralévő expozíciók számát a legkevesebb szabad hely mellett.

 • Az exponálás le van tiltva, ha bármelyik kártya megtelt.

Kettős formátumú fényképek megtekintése
 • Használja a [ Kettős formátumú felvételi PB slot ] elemet a lejátszás menüben annak kiválasztásához, hogy melyik nyílásból játssza le a kétformátumú fényképeket.

 • Kettős formátumú fényképek megtekintésekor megtekintheti a másik másolatot az i menü [ Ugrás más kártyára másoláshoz ] lehetőséggel.

Filmek rögzítése

Ha két memóriakártya van behelyezve a fényképezőgépbe, a mozgókép rögzítéséhez használt nyílás kiválasztható a [ Célhely ] elem segítségével a videófelvétel menüben.

Másolatok törlése

A [ Biztonsági mentés ], a [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ] vagy [ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ] használatával felvett képek törlésekor választhat, hogy vagy mindkét másolatot, vagy csak a kártyán lévő másolatot az aktuális nyílásban. .

 • Ha megnyomja az O ( Q ) gombot, amikor az ezen opciók valamelyikével készített kép ki van jelölve lejátszás közben, egy megerősítő üzenet jelenik meg.

 • Ha csak az aktuális nyílásban lévő kártyán lévő másolatot szeretné törölni, jelölje ki a [ Selected image ] elemet, és nyomja meg ismét az O ( Q ) gombot.

 • Mindkét másolat törléséhez jelölje ki a [ Ugyanazok a képek a w és x -en ] lehetőséget, és nyomja meg az O ( Q ) gombot.

 • Ha hangjegyzetet fűz a képhez, megjelenik egy megerősítő párbeszédpanel. Csak a hangjegyzet törléséhez jelölje ki a [ Csak hangjegyzet ] lehetőséget, és nyomja meg az O ( Q ) gombot.

Beállítások törlése

Használja a [ Képek törlése mindkét helyről ] elemet a lejátszás menüben a kép törlésekor megjelenő opciók kiválasztásához.