Az expozíció, a vaku szintje, az aktív D-Lighting (ADL) vagy a fehéregyensúly minden egyes felvételnél automatikusan változtatja az expozíciót, a vaku szintet, vagy a fehéregyensúlyt, „sorozatot készítve” az aktuális értékről. Olyan helyzetekben válasszon, amikor a megfelelő beállítások megadása nehéz, és nincs idő az eredmények ellenőrzésére és a beállítások módosítására minden felvételnél, vagy kísérletezésre különböző beállításokkal ugyanarra a témára vonatkozóan.

Konzolozás

A sorozat beállítása a fényképezés menü [ Auto bracketing ] > [ Auto bracketing set ] elemével történik, amely a következő lehetőségeket tartalmazza:

választási lehetőség

Leírás

[ AE és vaku sorozat ]

A fényképezőgép változtatja az expozíciót és a vaku szintjét egy sor fénykép alatt.

[ AE sorozat ]

A fényképezőgép az expozíciót változtatja egy sorozat fényképén.

[ Flash sorozat ]

A fényképezőgép változtatja a vaku szintjét egy sorozat fényképén.

[ WB sorozat ]

A fényképezőgép minden fényképről több másolatot készít, mindegyik más fehéregyensúlyú.

[ ADL zárójel ]

A fényképezőgép az aktív D-Lighting (ADL) funkciót több expozíciósorozaton keresztül változtatja.

Expozíció és vaku sorozat

Változtassa meg az expozíciót és/vagy a vaku szintjét egy sorozat fényképén. Az expozíció és/vagy vakusorozat végrehajtásához:

Nincs expozíciókompenzáció

−1 EV

+1 EV

 1. Válassza ki a felvételek számát.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a sorozatfelvételek számának kiválasztásához.

  • Az r eltérő beállításoknál egy M ikon, valamint egy expozíció- és vakusorozat jelzője jelenik meg a keresőben és a felső vezérlőpulton.

 2. Válasszon egy expozíciós lépésközt.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a segédtárcsát az expozíciós lépésköz kiválasztásához.

  • Ha az [ 1/3 lépés ] van kiválasztva a b2 egyéni beállításnál [ EV step for expozícióvezérlés ], a lépésköz mérete 0,3 ( 1 / 3 ), 0, 7 ( 2 / 3 ), 1, 0, 2, 0 és 3, 0 között választható. EV. A 2,0 vagy 3,0 Fé lépésközzel végzett sorozatkészítési programok legfeljebb 5 felvételt kínálnak. Ha az 1. lépésben 7 vagy 9 értéket választott ki, a felvételek száma automatikusan 5-re áll be.

  • Az alábbiakban felsoroljuk a 0,3 Fé lépésközzel rendelkező sorozatkészítési programokat.

   Felső vezérlőpanel

   Expozíció- és vakusorozat-jelző

   Lövések száma

   Sorozatsorrend (EV)

   0

   0

   3

   0/+0,3/+0,7

   3

   0/-0,7/-0,3

   2

   0/+0,3

   2

   0/-0,3

   3

   0/-0,3/+0,3

   5

   0/-0,7/-0,3/+0,3/+0,7

   7

   0/-1,0/-0,7/-0,3/+0,3/+0,7/+1,0

   9

   0/-1,3/-1,0/-0,7/-0,3/+0,3/+0,7/+1,0/+1,3

 3. Képet készít.
  • Vegye ki a képek számát a sorozatkészítési programban.

  • A zársebesség és a rekesznyílás módosított értékei megjelennek a kijelzőn.

  • A sorozatkészítési folyamatjelzők a keresőben és a felső vezérlőpulton jelennek meg. Az elkészített fényképet jelző szegmens minden felvétel után eltűnik a kijelzőről.

   Lövések száma: 3

   Növekedés: 0,7

   Megjelenítés az első felvétel után

  • A sorozatkészítés miatti expozíciómódosítások hozzáadódnak az expozíciókompenzációval végzettekhez.

Sorozatolási lehetőségek

Ha az [ AE & vaku sorozata ] van kiválasztva, a fényképezőgép az expozíciót és a vaku szintjét egyaránt módosítja. Válassza az [ AE bracketing ] lehetőséget, ha csak az expozíciót szeretné módosítani, a [ Vakusorozat ] beállítást pedig csak a vaku szint módosításához. Vegye figyelembe, hogy a vakusorozat csak i-TTL és, ahol támogatott, automatikus rekeszérték ( q A) vakuvezérlési módban érhető el ( i-TTL vakuvezérlés , Kompatibilis vakukkal ).

Expozíció és vaku sorozat
 • A [ Levések száma ] és a [Növekedés] a fényképezés menü [ Auto bracketing ] menüpontjában is kiválasztható.

 • Ban ben

  Cl
  és
  Ch
  módban és sorozatfelvétel közben a Q módban a fényképezés szünetel, miután a sorozatkészítési programban megadott számú felvétel elkészült. A fényképezés a kioldógomb következő lenyomásával folytatódik.

 • Ha a fényképezőgépet azelőtt kapcsolják ki, hogy a sorozat összes felvétele elkészülne, a sorozatkészítés a sorozat első felvételétől folytatódik, amikor a fényképezőgépet bekapcsolják.

Expozíciósorozat

Az expozíciósorozat során módosított beállítások (zársebesség és/vagy rekesznyílás) az expozíciós módtól függően változnak.

Mód

Beállítás

P

Zársebesség és rekesznyílás 1

S

Rekesz 1

A

Záridő 1

M

Zár sebesség 2, 3

 1. Ha a fényképezés menüben az [ ISO-érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO-érzékenység-szabályozás ] beállításnál a [ Be ] értéket választja, a fényképezőgép automatikusan módosítja az ISO-érzékenységet az optimális expozíció elérése érdekében, ha túllépi a fényképezőgép expozíciós rendszerének határait.

 2. Ha a fényképezés menüben az [ ISO-érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO-érzékenység-szabályozás ] beállításnál az [ Be ] van kiválasztva, a fényképezőgép először az automatikus ISO-érzékenység-szabályozást használja, hogy az expozíciót a lehető legközelebb hozza az optimálishoz, majd ezt követően rögzíti az expozíciót változó zársebesség.

 3. Használja az e7 egyéni beállítást [ Automatikus sorozatkészítés (M mód) ] annak kiválasztásához, hogy a fényképezőgép változtassa-e a zársebességet, a rekeszértéket vagy a zársebességet és a rekeszértéket egyaránt.

A sorozatkészítés megszakítása

A sorozatkészítés megszakításához nyomja meg a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát, amíg a sorozatfelvételek száma nulla nem lesz ( r ), és az M már nem jelenik meg. Az utoljára érvényben lévő program visszaáll a sorozatkészítés következő aktiválásakor. A sorozatkészítést kétgombos visszaállítással is meg lehet szakítani ( Kétgombos visszaállítás: Alapértelmezett beállítások visszaállítása ), bár ebben az esetben a sorozatkészítési program nem áll vissza a sorozatkészítés következő aktiválásakor.

Fehéregyensúly sorozat

A fényképezőgép minden fényképről több másolatot készít, mindegyik más fehéregyensúlyú. A fehéregyensúly sorozat használata:

 1. Válassza ki a felvételek számát.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a sorozatfelvételek számának kiválasztásához.

  • Az r kivételével a W ikon és a fehéregyensúly-sorozat jelzője megjelenik a felső vezérlőpulton, az M pedig a keresőben.

 2. Válasszon egy fehéregyensúly-növekményt.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a segédtárcsát a fehéregyensúly-növekmény kiválasztásához.

  • A növekmény mérete 1 (1 lépés), 2 (2 lépés) vagy 3 (3 lépés) közül választható.

  • Minden lépés 5 mirednek felel meg. A magasabb „A” értékek megnövekedett borostyánmennyiségnek felelnek meg. A magasabb „B” értékek a kék megnövekedett mennyiségének felelnek meg.

  • Az alábbiakban felsoroljuk az 1-es lépésközzel végzett sorozatkészítési programokat.

   Felső vezérlőpanel

   Fehéregyensúly sorozatjelző

   Lövések száma

   A fehéregyensúly növelése

   Zárósorrend

   0

   1

   0

   3

   1B

   0/B1/B2

   3

   1A

   0/A2/A1

   2

   1B

   0/B1

   2

   1A

   0/A1

   3

   1A., 1B

   0/A1/B1

   5

   1A., 1B

   0/A2/A1/B1/B2

   7

   1A., 1B

   0/A3/A2/A1/B1/B2/B3

   9

   1A., 1B

   0/A4/A3/A2/A1/B1/B2/B3/B4

 3. Képet készít.
  • Minden egyes felvétel feldolgozása a sorozatkészítési programban meghatározott számú másolat elkészítéséhez történik, és minden másolaton más lesz a fehéregyensúly.

  • A fehéregyensúly módosítása hozzáadódik a fehéregyensúly finomhangolásával végzett fehéregyensúly-beállításhoz.

  • Ha a sorozatfelvételi programban a felvételek száma nagyobb, mint a hátralévő expozíciók száma, a felső vezérlőpulton villogni kezd a n és az érintett memóriakártya ikonja, a keresőben megjelenik egy villogó j ikon, és az exponálás letiltva legyen. Új memóriakártya behelyezésekor kezdődhet a felvétel.

A fehéregyensúly sorozat korlátozásai

A fehéregyensúly-sorozat nem érhető el NEF (RAW) vagy NEF (RAW) + JPEG képminőség-beállítások esetén.

Fehéregyensúly sorozat
 • A [ Levések száma ] és a [Növekedés] a fényképezés menü [ Auto bracketing ] menüpontjában is kiválasztható.

 • A fehéregyensúly-sorozat csak a színhőmérsékletet befolyásolja (a fehéregyensúly-finomhangoló kijelző borostyán-kék tengelye). A zöld–bíbor tengelyen nem történik beállítás.

 • Ha a fényképezőgépet kikapcsolják, miközben a memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa világít, a fényképezőgép csak azután kapcsol ki, hogy a sorozatban szereplő összes fényképet rögzítették.

 • Önkioldó módban a fehéregyensúly sorozatkészítési programban meghatározott számú másolat jön létre a zár minden egyes felengedésekor, függetlenül a c3 egyéni beállítás [ Self-timer ] > [ Number of Shoes ] beállítástól függetlenül.

A sorozatkészítés megszakítása

A sorozatkészítés megszakításához nyomja meg a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát, amíg a sorozatfelvételek száma nulla ( r ) nem lesz, és a W már nem jelenik meg. Az utoljára érvényben lévő program visszaáll a sorozatkészítés következő aktiválásakor. A sorozatkészítést kétgombos visszaállítással is meg lehet szakítani ( Kétgombos visszaállítás: Alapértelmezett beállítások visszaállítása ), bár ebben az esetben a sorozatkészítési program nem áll vissza a sorozatkészítés következő aktiválásakor.

ADL konzolozás

A fényképezőgép az aktív D-Lighting (ADL) funkciót több expozíciósorozaton keresztül változtatja. Az ADL zárójel használata:

 1. Válassza ki a felvételek számát.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a sorozatfelvételek számának kiválasztásához.

  • Az r -tól eltérő beállításoknál egy d ikon és egy ADL sorozatjelző jelenik meg a felső vezérlőpulton, és az M jelenik meg a keresőben.

  • A felvételek száma határozza meg a sorozatkészítési sorrendet:

   Lövések száma

   Sorozati sorozat

   2

   [ Ki ] V A 2. lépésben kiválasztott érték

   3

   [ Ki ] V [ Alacsony] V [Normál]

   4

   [ Ki ] V [ Alacsony ] V [ Normál ] V [ Magas ]

   5

   [ Ki ] V [ Alacsony] V [Normál] V [ Magas ] V [ Extra magas 1]

   [ Alacsony ] V [ Normál] V [Magas] V [ Extra magas 1 ] V [ Extra magas 2]

  • Ha 5 felvételt választott ki, a BKT gomb lenyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával választhat a [ Ki ] és az [ Extra high 1 ] és az [ Alacsony ] és az [ Extra high 2 ] közötti sorozatok közül.

  • Ha kettőnél több felvételt választott, folytassa a 3. lépéssel.

 2. Válassza ki az Active D-Lighting mennyiségét.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a segédtárcsát az Aktív D-Lighting beállítás kiválasztásához a második felvételhez, amikor a sorozatfelvételek száma 2.

  • A kiválasztott opció megjelenik az Active D-Lighting kijelzőn a felső vezérlőpulton.

   Aktív D-Lighting mennyisége

   Felső vezérlőpanel

   YAuto

   3Extra magas 2

   ZExtra magas 1

   PMagas

   QNormál

   RAlacsony

 3. Képet készít.
  • Vegye ki a képek számát a sorozatkészítési programban.

  • Amíg a sorozatkészítés érvényben van, egy sorozatkészítési folyamatjelző jelenik meg a felső vezérlőpulton. Minden felvétel után eltűnik egy szegmens a kijelzőről.

   Lövések száma: 3

   Megjelenítés az első felvétel után

ADL konzolozás
 • A [ Levések száma ] és a [ Mennyiség ] a fényképezés menü [ Auto bracketing ] menüpontjában is kiválasztható.

 • Ban ben

  Cl
  és
  Ch
  módban és sorozatfelvétel közben a Q módban a fényképezés szünetel, miután a sorozatkészítési programban megadott számú felvétel elkészült. A fényképezés a kioldógomb következő lenyomásával folytatódik.

 • Ha a fényképezőgépet azelőtt kapcsolják ki, hogy a sorozat összes felvétele elkészült volna, a sorozatkészítés a sorozat első felvételétől folytatódik a fényképezőgép bekapcsolásakor.

A sorozatkészítés megszakítása

A sorozatkészítés megszakításához nyomja meg a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát, amíg a sorozatfelvételek száma nulla nem lesz ( r ), és a d már nem jelenik meg. Az utoljára érvényben lévő program visszaáll a sorozatkészítés következő aktiválásakor. A sorozatkészítést kétgombos visszaállítással is meg lehet szakítani ( Kétgombos visszaállítás: Alapértelmezett beállítások visszaállítása ), bár ebben az esetben a sorozatkészítési program nem áll vissza a sorozatkészítés következő aktiválásakor.