A kamera „C” firmware 1.30-as verziójával elérhető új funkciókat az alábbiakban ismertetjük.

Fókuszpont kiválasztási sebesség (C 1.20 és újabb)

A [ Fókuszpont kiválasztási sebesség ] opció hozzáadásra került az a17 egyéni beállításhoz [ Fókuszpont opciók ]. Az a sebesség, amellyel a keresős fényképezés fókuszpontjai a segédválasztó vagy az 1 , 3 , 4 vagy 2 gomb lenyomva tartásával váltogathatók a [ Normál ], [ Magas ] és [ Extra magas ] lehetőségek közül.

Expozíció karbantartása (C 1.30 és újabb)

Egy új lehetőség, [ Keep exp. amikor f/ megváltozik ], bekerült az Egyéni beállítások menübe a b8 pozícióban. M expozíciós módban az olyan műveletek, mint például egy másik rekeszérték-tartománnyal rendelkező objektívre váltás, ha a fényképezés menüben az [ ISO-érzékenység beállításai ] > [ Auto ISO-érzékenység-szabályozás ] beállításnál [ Ki ] van kiválasztva, a rekesz nem szándékos megváltozását okozhatja. az expozícióhoz. Az [ Exposure karbantartás kikapcsolva ]-tól eltérő opció kiválasztása a [ Keep exp. amikor f/ változik ] lehetővé teszi a fényképezőgépnek, hogy beállítsa a zársebességet vagy az ISO-érzékenységet, hogy az expozíció állandó maradjon.

 • Az expozíció fenntartása az expozíciót is állandó szinten tartja, ha:

  • állítsa be a zoomot azokon a zoomobjektíveken, amelyeknél eltérő a maximális rekeszérték a minimális és maximális zoom mellett,

  • csatoljunk telekonvertert, ill

  • módosítsa a fényképezési távolságot mikroobjektív használata közben.

 • A rekesznyílás-változások kompenzálására szolgáló beállítás a [ Záridő ] és az [ ISO érzékenység ] közül választható. Válassza az [ Expozíció karbantartása kikapcsolva ] lehetőséget az expozíció karbantartásának letiltásához.

 • Az objektívtől és a felvételi körülményektől függően előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem tudja állandóan tartani az expozíciót.

 • Az expozíció karbantartása filmeknél nem érhető el.

Fényképezési funkciók előhívása (C 1.20 és újabb)

A [ Fényképezési funkciók visszahívása (tartás) ] elem hozzáadásra került az f3 egyéni beállításhoz [ Egyéni vezérlők ]. Ha ezt a szerepet egy vezérlőhöz rendeli, akkor a keresős fényképezés közben a vezérlő egyszeri megnyomásával előhívhatja a korábban mentett értékeket, például az expozíciós módot és a fénymérést. Az előző értékek a vezérlő másodszori megnyomásával visszaállíthatók.

 • A gomb megnyomásakor előhívott beállítások kiválasztásához jelölje ki a [ Fényképezési funkciók visszahívása (tarts) ] lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot. A rendelkezésre álló elemek és opciók többnyire meg vannak osztva a [ Fényképezési funkciók visszahívása ] funkcióval. Ez alól kivételt képez az [ AF-ON ] beállítás, amely nem menthető a [ Fényképezési funkciók visszahívása (tartás) ] használatával.

 • Az expozíciós mód jelzői a keresőben és a felső vezérlőpultban villognak, amíg a visszahívott beállítások érvényben vannak.

 • A beállítások előhívása után a vezérlőtárcsák segítségével beállíthatja a zársebességet és a rekeszt.

  • A P mód beállításai rugalmas program segítségével történnek.

  • Ha a b4 egyéni beállításnál [ Egyszerű expozíciókompenzáció ] nem [ Ki ] van kiválasztva, az expozíciókompenzáció a vezérlőtárcsa elforgatásával állítható be.

 • Azok a feltételek, amelyek mellett a beállításokat nem lehet menteni vagy előhívni, ugyanazok, mint a [ Fényképezési funkciók visszahívása ] esetén.

 • A [ Fényképezési funkciók visszahívása (tartás) ] hozzárendelhető az [ Előnézet gomb ], [ Fn1 gomb ], [ Fn2 gomb ], [ Fn gomb függőleges fényképezéshez ], [ AF-ON gomb ], [ Alválasztó központ ], [ AF-ON gomb függőleges fényképezéshez ], [ Filmfelvétel gomb ] vagy [ Objektív fókusz funkció gombjai ].

Új alválasztó központ opció (C 1.20 és újabb)

Egy új lehetőség, a [ Prefer sub-selector center ] került be az Egyéni beállítások menübe az f13 pozícióban. Bár az alapbeállítások szerint a segédválasztó nem használható a fókuszpont pozícionálására, miközben a középpont le van nyomva, a [ Ki ] kiválasztásával a [ Prefer sub-selector center ] lehetőségnél tarthatja a középpontot, és továbbra is pozícionálhatja a fókuszpontot a segédgomb megnyomásával. választó fel, le, balra vagy jobbra.

 • Ez lehetővé teszi a fókuszpont pozicionálását, miközben egyidejűleg az alválasztó közepét használja az f3 egyéni beállítás [ Egyéni vezérlők ] > [ Alválasztó középpontja ] beállításban kiválasztott szerepkörben. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy ha az [ AF-area mode ] a segédválasztó közepéhez van rendelve, akkor most a segédválasztó közepét tartva ideiglenesen válthat AF-mező módok közül anélkül, hogy elveszítené a fókuszpont kiválasztásának lehetőségét. .

Automatikus AF finomhangolás (C 1.11 és újabb)

Az „Auto AF finomhangolás” ( Auto AF Fine-Tuning ) 4. lépésében a zoomobjektíveknél megjelenő üzenet megváltozott. Az X gomb megnyomásával közvetlenül visszatérhet egy párbeszédablakba, ahol kiválaszthatja a fennmaradó nagyítási pozíciót ([ WIDE ] vagy [ TELE ]).

Volt

Miután befejezte az AF-finomhangolást akár a maximális szögre, akár a maximális zoomra, meg kell ismételnie a folyamatot a fennmaradó elemnél. Nyomja meg az X gombot, válassza a [ Meglévő objektív értékének felülírása ] lehetőséget, és ismételje meg a 2–4.

Most

Miután befejezte az AF-finomhangolást akár a maximális szögre, akár a maximális zoomra, nyomja meg az X gombot, és válassza ki a fennmaradó zoompozíciót ([ WIDE ] vagy [ TELE ]). Ismételje meg a 3. és 4. lépést a kiválasztott elem automatikus finomhangolásának befejezéséhez.

Sávválasztás (C 1.10 és újabb)

A felhasználók most kiválaszthatják a kiválasztott SSID sávját (2,4 GHz vagy 5 GHz), amikor vezeték nélküli hálózathoz csatlakoznak a D6-hoz csatlakoztatott WT-6 vezeték nélküli adón keresztül. A kiválasztott sávokon működő hálózatokhoz való csatlakozáshoz:

 1. A beállítás menüben lépjen a [ Vezetékes LAN/WT ] > [ Opciók ] > [ Útválasztó frekvenciasávja ] lehetőségre, és válasszon egy útválasztó frekvenciasávját.
  • Válassza a [ 2,4 GHz ] vagy az [ 5 GHz ] lehetőséget, ha csak a kiválasztott sávon működő hálózatokhoz szeretne csatlakozni.

  • Válassza a [ 2,4 GHz/5 GHz ] lehetőséget, ha bármelyik sávon működő hálózatokhoz szeretne csatlakozni.

 2. A beállítás menüben lépjen a [ Vezetékes LAN/WT ] > [ Hálózati beállítások ] lehetőségre, és válassza a [ Profil létrehozása ] lehetőséget.
 3. Válassza a [ Kapcsolatvarázsló ] lehetőséget.
 4. Válassza ki a kapcsolat típusát, és nevezze el a profilt.
 5. Amikor a rendszer felkéri a csatlakozási mód kiválasztására, válassza a [ Vezeték nélküli hálózat keresése ] lehetőséget.
  • A kamera megkeresi a közelben aktív hálózatokat, és felsorolja azok SSID-jét.

  • Csak a [ Router frekvenciasáv ]-hoz kiválasztott sávon vagy sávokon működő hálózatok jelennek meg. A sáv a hálózati SSID mellett található.

  • Ha a [ 2,4 GHz/5 GHz ] értéket választja, amikor mindkét sávon működő vezeték nélküli útválasztókon keresztül csatlakozik, a kamera listázza a vezeték nélküli adó által észlelt sávban vagy sávokban lévő SSID-ket.

 6. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  • A kamera a beállítás befejeztével csatlakozhat a kiválasztott hálózathoz.

  • A kapcsolat létrejötte után az aktuális hálózat sávja megjelenik a [ Wired LAN/WT ] képernyőn.