A fényképekhez akár 60 másodperces hangjegyzetek is hozzáadhatók.

Lejátszás közben

Hangjegyzetek hozzáadása a kiválasztott képekhez lejátszás közben:

 1. Válassza ki a fényképet.

  Képenként csak egy hangjegyzet rögzíthető; A h ikonnal már megjelölt képekhez további hangjegyzetek nem rögzíthetők. A meglévő hangjegyzetet törölni kell, mielőtt egy másikat rögzíthetne ( Hangjegyzetek törlése ).

 2. Tartsa lenyomva az Fn3 ( C ) gombot.
  • A felvétel a gomb megnyomásával kezdődik, és a gomb elengedésével fejeződik be.

  • Felvétel közben egy C ikon látható.

 3. Engedje el az Fn3 ( C ) gombot.

  A felvétel véget ér.

Felvétel közben

Felvétel közben egy villogó C ikon és a hátralévő felvételi időt mutató visszaszámláló jelenik meg a hátsó vezérlőpulton.

Az i menü

A felvétel úgy is kezdeményezhető, hogy a lejátszás i menüben kiemeli a [ Hangjegyzet rögzítése ] elemet, és megnyomja a J gombot. A felvétel befejezéséhez nyomja meg a választógomb közepét.

Fényképezés közben

Fényképezés közben hangjegyzet rögzíthető a legutóbbi fényképpel. A felvétel automatikusan vagy manuálisan indítható.

Automatikus rögzítés

Ha a beállítás menüben a [ Hangjegyzet opciói ] > [ Hangjegyzet ] menüpontban a [ Be (Automatikus és kézi) ] van kiválasztva, a felvétel automatikusan elindul, amikor a fényképezés után felemeli az ujját a kioldógombról.

 • A rögzítési idő a [ Be (Automatikus és kézi) ] gombbal választható ki.

Kép áttekintése

Az automatikus rögzítés nem érhető el, ha a [ Be ] van kiválasztva a [ Image review ] beállításnál a lejátszás menüben.

Automatikus rögzítés

A hangjegyzetek nem kerülnek automatikusan rögzítésre a következő időszakokban:

 • Élő nézet,

 • fókusz eltolás, ill

 • időzített filmfelvétel

Kézi rögzítés

Hangjegyzetek manuálisan is hozzáadhatók a legutóbbi fényképhez.

 • A folytatás előtt válassza a [ Csak kézi ] lehetőséget a [ Hangjegyzet opciói ] > [ Hangjegyzet ] menüpontban a beállítási menüben.

 • Hangjegyzet rögzítéséhez tartsa lenyomva az Fn3 ( C ) gombot; a felvétel a gomb lenyomása közben folytatódik.

Hangos emlékeztető

Egy ikon jelenik meg a hátsó vezérlőpulton, ha a [ Be (Automatikus és kézi) ] vagy a [ Csak kézi ] van kiválasztva a [ Hangjegyzet ] beállításnál.

Be (automatikus és kézi)

Csak kézi

Felvétel után

Ha a legutóbbi fényképhez hangjegyzetet rögzítettek, egy C ikon jelenik meg a hátsó vezérlőpulton.

Lejátszás közben a hangjegyzet meglétét egy h ikon jelzi.

Felvétel megszakítása

Az exponáló gomb lenyomása vagy a fényképezőgép egyéb vezérlőinek használata leállíthatja a felvételt. Időzített fényképezés közben a felvétel körülbelül két másodperccel a következő felvétel elkészítése előtt véget ér; a felvétel a fényképezőgép kikapcsolásakor is véget ér.

Tárolási hely

Hangjegyzetek azokhoz a képekhez, amelyek két behelyezett memóriakártyával készültek, és a [ Backup ], [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ] vagy [ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ] kiválasztva a [ Role play by card in Slot 2 ] a fotózás során. menüben a másolatok mindkét kártyán vannak rögzítve. Ez akkor érvényes, ha a hangjegyzetet az i menüből vagy manuálisan rögzíti a felvételkészítés után.

Hangjegyzet fájlnevek

A hangjegyzetek fájlneveinek formátuma „DSC_nnnn.WAV”. A hangjegyzetnek ugyanaz a fájlszáma („nnnn”), mint a hozzá tartozó képnek. Például a „DSC_0002.JPG” kép hangjegyzetének fájlneve „DSC_0002.WAV”. A hangjegyzetek fájlnevei megtekinthetők a számítógépen.

 • Az [ Adobe RGB ]-vel rögzített fényképek hangjegyzeteinek neve a fényképezés menü [ Color space ] pontjában van kiválasztva a következő formátumban: „_DSCnnnn.WAV”.

 • A fényképezés menüben a [ Fájl elnevezése ] beállításnál kiválasztott [ DSC ] előtagtól eltérő előtaggal rögzített fényképek hangjegyzetei a [ DSC ] helyett a kiválasztott előtaggal kerülnek rögzítésre.