Számos tartozék áll rendelkezésre Nikon fényképezőgépéhez.

Áramforrások
 • EN-EL18c újratölthető Li-ion akkumulátor : Az EN-EL18c akkumulátorok Nikon D6 digitális fényképezőgépekkel használhatók. Az EN-EL18c akkumulátorok MH-26a akkumulátortöltőkkel tölthetők és kalibrálhatók.

  • EN-EL18b/EN-EL18a/EN-EL18 akkumulátorok is használhatók. Ne feledje azonban, hogy egy feltöltéssel kevesebb kép készíthető az EN-EL18-al, mint az EN-EL18c/EN-EL18b/EN-EL18a-val ( akkumulátor élettartama).

 • MH-26a akkumulátortöltő : Az MH-26a használható EN-EL18c/EN-EL18b/EN-EL18a/EN-EL18 akkumulátorok töltésére. Az MH-26a akkumulátorok kalibrálására is használható.

  • Az MH-26 akkumulátortöltők használhatók az MH-26a helyett.

 • EP-6 tápcsatlakozó, EH-6c váltóáramú adapter : Használjon AC adaptereket a fényképezőgép hosszabb ideig tartó tápellátásához.

Kiegészítő cipővédők

BS-3/BS-1 tartozékpapucs fedelek : A tartozékpapucs burkolatai védik a tartozékpapucsot, ha nincs vakuegység csatlakoztatva ( A BS-3 tartozékpapucs burkolata ).

Test sapkák

BF-1B vázsapka/BF-1A vázsapka : A vázsapkák megakadályozzák, hogy por kerüljön a fényképezőgépbe, ha nincs a helyén objektív.

Kereső szemlencsetartozékok
 • DK-19 gumi szemkagyló : Gumi szemkagyló, amely a fényképezőgép keresőjére illeszthető. A DK-19 segítségével a keresőben látható kép könnyebben látható, megelőzve a szem kifáradását.

 • DK-17C dioptria-beállító keresőlencsék : Ezeket az objektíveket a kereső szemlencséjébe lehet ejteni, hogy megfeleljenek a távol- és közellátó fotósok igényeinek. Válasszon a -3, -2, 0, +1 és +2 m -1 dioptriájú lencsék közül. Vásárlás előtt feltétlenül próbálja ki a lencséket az üzletben, mert az eredmények személyenként nagyon eltérőek lehetnek. A dioptriabeállító lencsék ( Dioptria-beállító keresőlencsék csatlakoztatása ) használhatók a fényképezőgép dioptria-beállítási tartományán kívül eső dioptriákhoz (-3 és +1 m -1 ).

 • DK-17M nagyító szemlencse : A fényképezőgép keresőjére szerelve a DK-17M körülbelül 1,2-szeresére növeli a nagyítást.

 • DG-2 szemlencse-nagyító : A DG-2 a kereső közepén lévő jelenetet nagyítja. Használja különösen precíz fókuszt igénylő helyzetekben.

 • DK-18 szemlencse-adapter : DG-2 nagyítók vagy DR-3 derékszögű megtekintési tartozékok csatlakoztatásához használt adapter ( A szemlencse-adapter eltávolítása ).

 • DK-27 szemlencse-adapter : A DK-27-et a kamerával együtt szállítjuk.

 • DK-14/DK-17A Párásodás elleni kereső szemlencsék : Ezek a kereső okulárok megakadályozzák a párásodást nedves vagy hideg körülmények között.

 • DK-17F Fluorbevonatú keresőszemüveg : A DK-17F a fényképezőgéphez tartozik. A védőüveg mindkét felületén a Nikon egyedi, könnyen tisztítható fluorbevonatát tartalmazza.

 • DR-5 derékszögű megtekintési tartozék : A DR-5 derékszögben csatlakozik a kereső szemlencséjéhez, így a keresőben lévő kép felülről is megtekinthető, amikor a fényképezőgépet „széles” (fekvő) tájolású képek készítésére használják. . Válasszon az 1×-es és 2×-es * nagyítások közül, az előbbi a teljes képkocka megtekintéséhez, az utóbbi pedig a nagyobb pontosság érdekében a fókuszálás során. A dioptria beállítás is támogatott.

  • A keret szélei nem láthatók, ha a nézetet felnagyítja.

 • DR-4 derékszögű megtekintési tartozék : A DR-4 derékszögben csatlakozik a kereső szemlencséjéhez, így a keresőben lévő kép felülről is megtekinthető, amikor a fényképezőgépet „széles” (fekvő) tájolású képek készítésére használják. .

Szűrők
 • Neutral Color (NC) szűrők használhatók az objektív védelmére.

 • A kamera nem használható lineáris polarizációs szűrőkkel. Használja helyette a C-PL vagy C-PLII körpolarizációs szűrőt.

 • A szűrők szellemképet okozhatnak, ha a témát erős fényben állítják be, vagy ha erős fényforrás van a keretben. Szellemképződés esetén a szűrők eltávolíthatók.

 • Előfordulhat, hogy az RGB és 3D-RGB mátrixmérés nem hozza a kívánt eredményt 1×-nél nagyobb expozíciós tényezővel (szűrőtényezővel) (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12); Javasoljuk, hogy helyette válassza a [ Középre súlyozott fénymérés ] lehetőséget. A részletekért lásd a szűrő kézikönyvét.

 • A speciális effektusú fényképezésre szánt szűrők zavarhatják az automatikus élességállítást vagy az elektronikus távolságmérőt.

Vezeték nélküli adók 1, 2

WT-6 vezeték nélküli jeladók : Használjon vezeték nélküli jeladót képek vezeték nélküli hálózaton keresztüli feltöltéséhez, vagy vezérelje a fényképezőgépet egy Camera Control Pro 2-t futtató számítógépről (külön beszerezhető). Számítógépről vagy okoseszközről távolról is készíthet és böngészhet képeket.

 1. Vezeték nélküli hálózatra és bizonyos alapvető hálózati ismeretekre van szükség. Feltétlenül frissítse a vezeték nélküli adó szoftverét a legújabb verzióra.

 2. A WT-5 vezeték nélküli adók nem használhatók.

Vezeték nélküli távirányítók
 • WR-R10/WR-T10 vezeték nélküli távirányítók : Ha egy WR-R10 egy WR-A10 adapter segítségével csatlakozik a tíz érintkezős távoli terminálhoz, a kamera távolról is vezérelhető egy WR-T10 vezeték nélküli távirányítóval.

  • A WR-R10 rádióvezérlésű vakuk vezérlésére is használható.

  • Egynél több kamerát magában foglaló szinkronizált kiadáshoz több kamera is készen áll, párosított WR-R10 egységekkel.

 • WR-1 vezeték nélküli távirányító : A WR-1 egységeket WR-R10 vagy WR-T10 vezeték nélküli távirányítókkal vagy más WR-1 távirányítókkal együtt használják, a WR-1 egységek adóként vagy vevőként működnek. Ha egy vevőként konfigurált WR-R10 vagy WR-1 csatlakozik a tíz érintkezős távoli terminálhoz, egy WR-T10 vagy egy másik, adóként konfigurált WR-1 használható távoli képek készítésére. A kamera beállításai egy adóként konfigurált WR-1 segítségével is módosíthatók.

 • Győződjön meg arról, hogy a WR-R10 és WR-1 firmware-e a legújabb verzióra lett frissítve (a WR-R10 firmware 3.0 vagy újabb verziója és a WR-1 firmware 1.0.1 vagy újabb verziója). A firmware-frissítésekkel kapcsolatos információkért látogasson el az Ön területére vonatkozó Nikon webhelyre. A WR-R10 firmware-ének 2.0 előtti verzióról 3.0 vagy újabb verzióra történő frissítése során forduljon a Nikon hivatalos szervizképviselőjéhez.

Távoli terminál tartozékok

A fényképezőgép tíz tűs távvezérlővel van felszerelve a távirányító és az automatikus fényképezés érdekében.

Ügyeljen arra, hogy visszahelyezze a csatlakozósapkát, amikor a terminált nem használja. A csatlakozó érintkezőiben felgyülemlett por vagy egyéb idegen anyag a kamera hibás működését okozhatja.

 • MC-22/MC-22A távirányító vezetékek (hossza kb. 1 m/3,3 láb) : Távoli redőnykioldók kék, sárga és fekete érintkezőkkel a távkioldó eszközökhöz való csatlakoztatáshoz, lehetővé téve a vezérlést hanggal vagy elektronikus jelekkel.

 • MC-30/MC-30A távirányító vezetékek (hossza kb. 80 cm) : Távoli zárkioldók; használható a fényképezőgép bemozdulásának csökkentésére.

 • MC-36/MC-36A távvezérlő vezetékek (hossza kb. 85 cm) : Távoli exponálás időzítőkkel az időzített fényképezéshez.

 • MC-21/MC-21A hosszabbító kábelek (hossza kb. 3 m) : ML-3 vagy MC-sorozat 20, 22, 22A, 23, 23A, 25, 25A, 30, 30A, 36, vagy 36A, de vegye figyelembe, hogy két vagy több hosszabbító kábel nem csatlakoztatható egymáshoz.

 • MC-23/MC-23A Csatlakozókábelek (hossza kb. 40 cm) : MC-23 vagy 23A segítségével csatlakoztasson két kamerát a tíz tűs csatlakozókon keresztül az egyidejű működés érdekében.

 • MC-25/MC-25A adapterkábelek (hosszúsága kb. 20 cm) : Tíztűs és kéttűs adapterkábel a kéttűs csatlakozókkal rendelkező eszközök csatlakoztatásához, beleértve az MW-2 rádióvezérlő készletet, MT- 2 intervallummérő és ML-2 modulites vezérlőkészlet.

 • WR-A10 WR adapter : A WR-R10 vezeték nélküli távirányítók tíztűs távoli csatlakozókkal rendelkező kamerákhoz való csatlakoztatására szolgáló adapter.

 • ML-3 modulos távirányító készlet : Infravörös távirányítót tesz lehetővé 8 m-es (26,2 láb) hatótávolságig.

USB kábelek
 • UC-E24 USB-kábel : USB-kábel C típusú csatlakozóval a fényképezőgéphez és A típusú csatlakozóval az USB-eszköz csatlakoztatásához.

 • UC-E25 USB-kábel : USB-kábel két C típusú csatlakozóval.

HDMI kábelek

HC-E1 HDMI-kábel : HDMI-kábel C típusú csatlakozóval a fényképezőgéphez és A típusú csatlakozóval a HDMI-eszközök csatlakoztatásához.

Mikrofonok
 • ME-1 sztereó mikrofon : sztereó hang rögzítéséhez csatlakoztassa az ME-1-et a kamera mikrofoncsatlakozójához. A külső mikrofon használata csökkenti a berendezés zajának, például az objektív által az automatikus élességállítás során keltett hangok felvételének esélyét is.

 • ME-W1 vezeték nélküli mikrofon : vezeték nélküli Bluetooth mikrofon. Használja az ME-W1-et a kamerán kívüli rögzítéshez.

Csatlakozó burkolatok

UF-6 csatlakozófedél sztereó mini dugós kábelekhez: Megakadályozza az opcionális ME-1 sztereó mikrofonok minidugós kábeleinek véletlen leválasztását.

Kompatibilis tartozékok
 • Az elérhetőség országonként vagy régiónként változhat.

 • A legfrissebb információkért tekintse meg weboldalunkat vagy prospektusainkat.

A BS-3 kiegészítő cipővédő

A mellékelt tartozékpapucs védőburkolata használható a kiegészítő cipő védelmére, vagy megakadályozhatja, hogy a cipő fém részeiről visszaverődő fény megjelenjen a fényképeken. A huzat az ábrán látható módon a cipőbe csúszik. A burkolat eltávolításához tartsa erősen a fényképezőgépet, hüvelykujjával nyomja le a fedelet, és csúsztassa el a jelzett irányba.

Dioptria-beállító keresőlencsék felszerelése

Távolítsa el a DK-17F kereső szemlencsét, mielőtt felhelyezi a dioptria-beállító keresőlencsét. Nyomja meg egyszerre az okuláradapter mindkét oldalán található reteszeket, hogy kioldja a szemlencse zárját ( q ), majd csavarja ki a szemlencsét az ábrán látható módon ( w ).

A szemlencse-adapter eltávolítása

Nyomja meg és emelje fel egyszerre mindkét oldalon lévő reteszt ( q ), és távolítsa el az adaptert az ábrán látható módon ( w ).

HDMI/USB kábelcsipesz

A véletlen leválasztás elkerülése érdekében csatlakoztassa a mellékelt kapcsot a HDMI-kábelekhez vagy a mellékelt USB-kábelhez az ábra szerint (vegye figyelembe, hogy a klip nem feltétlenül illeszkedik minden harmadik fél HDMI-kábeléhez). Az ábrákon az USB-kábel látható.

USB kábel

HDMI kábel

HDMI kábel és USB kábel egyidejűleg használt

Tápcsatlakozó és váltóáramú adapter csatlakoztatása

Kapcsolja ki a fényképezőgépet, mielőtt csatlakoztatná az opcionális tápcsatlakozót és a hálózati adaptert.

 1. Távolítsa el a BL-6 elemtartó fedelét.

  Emelje fel az akkumulátorrekesz fedelének reteszét, fordítsa nyitott ( A ) helyzetbe ( q ), és vegye le a BL-6 akkumulátorrekesz fedelét ( w ).

 2. Csatlakoztassa az EH-6c AC adaptert az EP-6 tápcsatlakozóhoz.

  • Vezesse át az egyenáramú kábelt a tápcsatlakozó kábelvezetőjén ( q ), és csúsztassa le, amíg a nyílás aljához nem kerül.

  • Dugja be a DC csatlakozót a DC IN csatlakozóba ( w ).

 3. Helyezze be a tápcsatlakozót.

  Illessze be teljesen a tápcsatlakozót az akkumulátorrekeszbe az ábra szerint.

 4. Rögzítse a tápcsatlakozót.

  • Forgassa el a reteszt zárt helyzetbe ( q ), és hajtsa le az ábrán látható módon ( w ).

  • Annak elkerülése érdekében, hogy a tápcsatlakozó elmozduljon működés közben, győződjön meg arról, hogy az megfelelően reteszelődik.

  • Az akkumulátor töltöttségi szintje nem jelenik meg a felső kezelőpanelen, amíg a fényképezőgép tápellátását a hálózati adapter és a tápcsatlakozó biztosítja.