Наличните опции зависят от режима, избран с диска за избор на режим.

Опция

Описание

Достъпен в

I

[ Запълваща светкавица ] (синхронизиране с предна завеса)

Този режим се препоръчва за повечето ситуации. В режими P и A скоростта на затвора автоматично ще бъде настроена на стойности между 1 / 200 s (или 1 / 8000 s с Auto FP High-Speed Sync) и 1 / 60 s.

b , P , S , A , M , EFCT ( j и m изключени)

J

[ Намаляване на червените очи ] (намаляване на червените очи)

Използвайте за портрети. Светкавицата се задейства преди да бъде направена снимката, намалявайки „червените очи“ (необходима е светкавица с намаляване на ефекта червени очи). Не се препоръчва при движещи се обекти или в други ситуации, при които е необходима бърза реакция на затвора. Не движете камерата по време на снимане.

b , P , S , A , M, EFCT ( j и m изключени)

L

[ Бавно синхронизиране ] (бавно синхронизиране)

Що се отнася до [ Запълваща светкавица ] с изключение на това, че скоростта на затвора се забавя автоматично, за да улови фоновото осветление през нощта или при слаба светлина. Използвайте, когато искате да заснемете както обект, така и фон. Препоръчва се използването на статив, за да се предотврати замъгляване, причинено от треперене на фотоапарата.

П , А

K

[ Бавно синхронизиране + червени очи ] (намаляване на червените очи с бавно синхронизиране)

Що се отнася до [ Намаляване на червените очи ] с изключение на това, че скоростта на затвора се забавя автоматично, за да улови фоновото осветление през нощта или при слаба светлина. Използвайте, когато искате да включите фоново осветление в портрети. Препоръчва се използването на статив, за да се предотврати замъгляване, причинено от треперене на фотоапарата.

П , А

M

[ Синхронизиране на задната завеса ] (синхронизиране на задното перде)

Светкавицата се задейства точно преди затвора да се затвори, създавайки ефекта на поток от светлина зад движещи се източници на светлина. Препоръчва се използването на статив, за да се предотврати замъгляване, причинено от треперене на фотоапарата. Избирането на P или A след избора на тази опция настройва режима на светкавицата на бавно синхронизиране.

P , S , A , M

s

[ Светкавица изключена ]

Светкавицата не се включва.

b , P , S , A , M, EFCT

Студийно строб осветление

Синхронизирането на задната завеса не може да се използва със студийни светкавици, тъй като не може да се получи правилната синхронизация.

Избор на режим на светкавица

Задръжте бутона N ( Y ) и завъртете главния диск за управление.

  • Избраната опция се показва на монитора.