Следният софтуер Nikon може да се използва с фотоапарата:

Компютърен софтуер
  • Camera Control Pro 2 (предлага се за покупка): Управлявайте камерата дистанционно от компютър и запазвайте снимки директно на твърдия диск на компютъра. Ако [ PC ] е избрано като дестинация в Camera Control Pro 2 , индикатор за връзка с компютър ( c ) ще се покаже в контролния панел на камерата, ако Camera Control Pro 2 се стартира, докато камерата е свързана към компютъра.

  • NX Tether : Използвайте за привързана фотография, когато камерата е свързана към компютър. Експозицията, балансът на бялото и други настройки на камерата могат да се регулират дистанционно с помощта на контроли на дисплея на компютъра.

  • NX Studio * : Преглеждайте и редактирайте снимки и видеоклипове, заснети с цифрови фотоапарати Nikon . NX Studio може да се използва за фина настройка на файлове в уникалния NEF /NRW ( RAW ) формат на Nikon и конвертирането им в JPEG или TIFF ( NEF / RAW обработка). Той поддържа не само NEF /NRW ( RAW ) снимки, но и JPEG и TIFF снимки, заснети с цифрови фотоапарати Nikon за такива задачи като редактиране на тонални криви и подобряване на яркостта и контраста.

    • Съществуващите потребители трябва да са сигурни, че са изтеглили най-новата версия, тъй като по-ранните версии може да не могат да изтеглят снимки от камерата или да отварят NEF ( RAW ) снимки.

  • Wireless Transmitter Utility : Wireless Transmitter Utility е необходима, ако камерата трябва да бъде свързана към мрежа. Сдвоете камерата с компютъра и изтеглете снимки чрез Wi-Fi .

Компютърният софтуер Nikon се предлага от Центъра за изтегляне Nikon . Проверете версията и системните изисквания и не забравяйте да изтеглите най-новата версия.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Приложения за смартфон (таблет).

SnapBridge : Качвайте снимки и филми от камерата на смарт устройство чрез безжична връзка.

  • Приложението SnapBridge е достъпно за изтегляне от Apple App Store ® или от Google Play TM .

  • Посетете уебсайта Nikon за най-новата информация относно приложението SnapBridge .