Η ισορροπία λευκού διασφαλίζει ότι τα λευκά αντικείμενα εμφανίζονται λευκά, ανεξάρτητα από το χρώμα της πηγής φωτός. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση (αυτόματη ισορροπία λευκού ή j ) συνιστάται με τις περισσότερες πηγές φωτός. Εάν τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν με αυτόματη ισορροπία λευκού, ορίστε άλλη επιλογή όπως περιγράφεται παρακάτω.

Προσαρμογή ισορροπίας λευκού

 • Η ισορροπία λευκού μπορεί να επιλεγεί χρησιμοποιώντας τα στοιχεία [ Ισορροπία λευκού ] στο i και στα μενού λήψης φωτογραφιών και ταινιών ( Ισορροπία λευκού, Ισορροπία λευκού, Ισορροπία λευκού ).

 • Στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, η ισορροπία λευκού μπορεί επίσης να επιλεγεί κρατώντας πατημένο το κουμπί Fn1 και περιστρέφοντας τον κύριο επιλογέα εντολών ( Τα κουμπιά Fn1 και Fn2 ).

 • Όταν 4 [ Auto ] ή I [ Fluorescent ], μπορείτε να επιλέξετε μια υπο-επιλογή κρατώντας πατημένο το κουμπί Fn1 και περιστρέφοντας τον επιλογέα δευτερεύουσας εντολής.

Επιλογή

Θερμοκρασία χρώματος *

Περιγραφή

4

[ Αυτόματο ]

Η ισορροπία λευκού ρυθμίζεται αυτόματα για βέλτιστα αποτελέσματα με τις περισσότερες πηγές φωτός. Εάν χρησιμοποιείται μια προαιρετική μονάδα φλας, η ισορροπία λευκού θα ρυθμιστεί σύμφωνα με τις συνθήκες που ισχύουν όταν ανάβει το φλας.

i

[ Διατηρήστε το λευκό (μειώστε τα ζεστά χρώματα) ]

Περίπου 3500-8000 Κ

Εξαλείψτε το θερμό χρώμα που παράγεται από φωτισμό πυρακτώσεως.

j

[ Διατηρήστε τη συνολική ατμόσφαιρα ]

Περίπου 3500-8000 Κ

Διατηρήστε μερικώς το ζεστό χρώμα που παράγεται από φωτισμό πυρακτώσεως.

k

[ Διατηρήστε ζεστά χρώματα φωτισμού ]

Περίπου 3500-8000 Κ

Διατηρήστε το ζεστό χρώμα που παράγεται από φωτισμό πυρακτώσεως

D

[ Φυσικό αυτόματο φως ]

Περίπου 4500-8000 Κ

Όταν χρησιμοποιείται με φυσικό φως στη θέση του 4 [ Auto ], αυτή η επιλογή παράγει χρώματα πιο κοντά σε αυτά που βλέπουν με γυμνό μάτι.

H

[ Άμεσο ηλιακό φως ]

Περίπου 5200 Κ

Χρησιμοποιήστε το με θέματα που φωτίζονται από άμεσο ηλιακό φως.

G

[ Συννεφιά ]

Περίπου 6000 Κ

Χρησιμοποιήστε στο φως της ημέρας κάτω από συννεφιά.

M

[ Σκιά ]

Περίπου 8000 Κ

Χρησιμοποιήστε το στο φως της ημέρας με αντικείμενα σε σκιά.

J

[ Πυρακτωμένη ]

Περίπου 3000 Κ

Χρησιμοποιήστε υπό φωτισμό πυρακτώσεως.

I

[ Φθορισμού ]

Χρησιμοποιήστε φωτισμό φθορισμού. επιλέξτε τον τύπο λαμπτήρα ανάλογα με την πηγή φωτός.

[ Λάμπες ατμού νατρίου ]

Περίπου 2700 Κ

[ Ζεστό-λευκό φθορισμού ]

Περίπου 3000 Κ

[ Λευκό φθορισμού ]

Περίπου 3700 Κ

[ Ψυχρό-λευκό φθορισμού ]

Περίπου 4200 Κ

[ Ημέρα λευκού φθορισμού ]

Περίπου 5000 Κ

[ Φως φθορισμού ημέρας ]

Περίπου 6500 Κ

[ Υψηλή θερμοκρασία. υδραργύρος-ατμός ]

Περίπου 7200 Κ

5

[ Φλας ]

Περίπου 5400 Κ

Χρήση για φλας.

K

[ Επιλέξτε θερμοκρασία χρώματος ]

Περίπου 2500–10000 Κ

 • Επιλέξτε τη θερμοκρασία χρώματος απευθείας.

 • Για να επιλέξετε μια θερμοκρασία χρώματος, κρατήστε πατημένο το κουμπί Fn1 και περιστρέψτε τον επιλογέα δευτερεύουσας εντολής.

L

[ Προεπιλεγμένο εγχειρίδιο ]

 • Μετρήστε την ισορροπία λευκού για το θέμα ή την πηγή φωτός ή αντιγράψτε την ισορροπία λευκού από μια υπάρχουσα φωτογραφία.

 • Για να επιλέξετε μια προκαθορισμένη ισορροπία λευκού, κρατήστε πατημένο το κουμπί Fn1 και περιστρέψτε τον επιλογέα δευτερεύουσας εντολής.

 • Για να μπείτε σε λειτουργία άμεσης μέτρησης, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Fn1 (Preset Manual ).

 • Οι τιμές κατά τη ρύθμιση είναι 0.

D [ Φυσικό Φως Αυτοκινήτου ]

D [ Φυσικό φως αυτόματου ] ενδέχεται να μην παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα υπό τεχνητό φως Επιλέξτε 4 [ Auto ] ή μια επιλογή που ταιριάζει με την πηγή φωτός.

Ρύθμιση ισορροπίας λευκού

Σε ρυθμίσεις διαφορετικές από το K [ Επιλογή θερμοκρασίας χρώματος ], η ισορροπία λευκού μπορεί να ρυθμιστεί. Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία [ Ισορροπία λευκού ] στο i και στα μενού λήψης φωτογραφιών και ταινιών ( Fine-Tuning White Balance ,The White Balance Menu: Fine-Tuning ).

Φωτισμός Flash Studio

4 [ Αυτόματη ] ενδέχεται να μην παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα με μεγάλες μονάδες φλας στούντιο. Χρησιμοποιήστε την προκαθορισμένη χειροκίνητη ισορροπία λευκού ή ρυθμίστε την ισορροπία λευκού σε 5 [ Flash ] και χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση για την προσαρμογή της ισορροπίας λευκού

4 [ Αυτόματο ]
 • Οι πληροφορίες φωτογραφίας για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χρησιμοποιώντας το 4 [ Auto ] παραθέτει τη θερμοκρασία χρώματος που επιλέχθηκε από την κάμερα κατά τη λήψη της φωτογραφίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αναφορά κατά την επιλογή μιας τιμής για το K [ Επιλέξτε θερμοκρασία χρώματος ].

 • Για να προβάλετε δεδομένα λήψης κατά την αναπαραγωγή, επιλέξτε [ Επιλογές εμφάνισης αναπαραγωγής ]> [ Πρόσθετες πληροφορίες φωτογραφίας ] στο μενού αναπαραγωγής και τοποθετήστε μια ένδειξη ( M ) δίπλα στο [ Λήψη δεδομένων ].

Θερμοκρασία χρώματος

Το αντιληπτό χρώμα μιας πηγής φωτός ποικίλλει ανάλογα με τον θεατή. Μερικοί μπορεί να έχουν κόκκινο καστ ενώ άλλοι εμφανίζονται μπλε. Η θερμοκρασία χρώματος είναι ένα αντικειμενικό μέτρο του χρώματος μιας πηγής φωτός, που εκφράζεται σε Kelvins (K). Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία χρώματος, τόσο πιο κόκκινο το καστ ( q ). Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο μπλε το καστ ( w ).

Επιλογή θερμοκρασίας χρώματος

Σε γενικές γραμμές, επιλέξτε χαμηλότερες τιμές εάν οι φωτογραφίες σας έχουν κόκκινο χρώμα ή σκοπίμως να κάνουν τις εικόνες πιο μπλε, υψηλότερες τιμές εάν οι εικόνες σας έχουν μπλε χρώμα ή σκόπιμα να κάνουν εικόνες πιο κόκκινες.