Διατίθεται ποικιλία αξεσουάρ για τη φωτογραφική σας μηχανή Nikon.

Συμβατά αξεσουάρ
 • Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή.

 • Δείτε τις ιστοσελίδες ή τα φυλλάδια μας για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Πηγές ισχύος
 • EN ‑ EL15c Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου : Οι μπαταρίες EL c EL15c μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Nikon Z 7II / Z 6II.

  • Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μπαταρίες EN ‑ EL15b / EN ‑ EL15a / EN ‑ EL15. Σημειώστε, ωστόσο, ότι λιγότερες φωτογραφίες μπορούν να ληφθούν με μία μόνο φόρτιση από ότι με το EN ‑ EL15c ( Battery Endurance ).

 • Φορτιστής μπαταρίας MH ‑ 25a : Το MH ‑ 25a μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαναφόρτιση μπαταριών EN ‑ EL15c.

 • MB-N11 Power Battery Pack / MB-N10 Battery Pack : Μπαταρίες για κάμερες Nikon χωρίς καθρέφτες. Συνδεδεμένοι στην κάμερα, και οι δύο επιτρέπουν τη χρήση έως και δύο επαναφορτιζόμενων μπαταριών ιόντων λιθίου EN ‑ EL15c ως πηγή ισχύος.

  • Το MB-N11 είναι εξοπλισμένο με ένα κουμπί λήψης κλείστρου, κύριες και δευτερεύουσες εντολές, έναν πολυ-επιλογέα και Fn και AF-ON κουμπιά για χρήση όταν περιστρέφεται η κάμερα για λήψη φωτογραφιών σε κατακόρυφο προσανατολισμό («ψηλό»).

  • Οι μπαταρίες EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15 μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση του EN ‑ EL15c. Ωστόσο, ο αριθμός των φωτογραφιών που μπορούν να ληφθούν με μία μόνο φόρτιση (δηλαδή, αντοχή μπαταρίας) θα μειωθεί σε σύγκριση με το EN-EL15c ( Battery Endurance ).

  • Ένας προσαρμογέας AC φόρτισης EH-7P που είναι συνδεδεμένος στη φίσα φόρτισης της μπαταρίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση των μπαταριών που έχουν εισαχθεί στη συσκευασία. Όταν συνδέεται σε ένα MB-N11, μπορεί επίσης να τροφοδοτεί την κάμερα.

  • Πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση και την αφαίρεση της μπαταρίας και οδηγίες σχετικά με τη χρήση και τη φροντίδα της διατίθενται είτε μέσω του εγχειριδίου που παρέχεται με το MB-N10 είτε, στην περίπτωση του MB-N11, στην ενότητα "Προαιρετικά πακέτα μπαταριών MB-N11" ( Προαιρετικό Πακέτα μπαταριών ισχύος MB-N11 ).

 • Προσαρμογέας φόρτισης EH ‑ 7P : Ο EH ‑ 7P μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών που έχουν τοποθετηθεί στην κάμερα.

  • Η μπαταρία δεν φορτίζεται ενώ η κάμερα είναι ενεργοποιημένη

  • Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών EN ‑ EL15a / EN ‑ EL15.

  • Ο προσαρμογέας AC φόρτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της κάμερας. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε [ Ενεργοποίηση ] για [ Παράδοση ισχύος USB ] στο μενού ρυθμίσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα "Παράδοση ισχύος USB" ( Παράδοση ισχύος USB ).

 • Συνδετήρας τροφοδοσίας EP ‑ 5B, EH ‑ 5d / EH ‑ 5c / EH ‑ 5b Προσαρμογέας AC : Χρησιμοποιήστε προσαρμογείς AC για να τροφοδοτήσετε την κάμερα για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.

Φίλτρα
 • Τα φίλτρα Neutral Color (NC) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του φακού.

 • Τα φίλτρα ενδέχεται να προκαλέσουν φάντασμα όταν το θέμα πλαισιώνεται από έντονο φως ή όταν υπάρχει φωτεινή πηγή φωτός στο πλαίσιο. Τα φίλτρα μπορούν να αφαιρεθούν εάν εμφανιστεί φαντάσμα

 • Η μέτρηση Matrix ενδέχεται να μην παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα με φίλτρα με παράγοντες έκθεσης (παράγοντες φίλτρου) άνω του 1 × (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C ‑ PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400 , A2, A12, B2, B8, B12); προτείνουμε να επιλέξετε [Μέτρηση κεντρικού βάρους]. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο φίλτρου για λεπτομέρειες.

 • Τα φίλτρα που προορίζονται για φωτογραφία ειδικών εφέ ενδέχεται να επηρεάσουν την αυτόματη εστίαση ή την ένδειξη εστίασης ( I ).

Απομακρυσμένα καλώδια

Απομακρυσμένο καλώδιο MC ‑ DC2 (μήκος 1 m / 3 ft 4 in.): Όταν συνδέεστε στον ακροδέκτη αξεσουάρ της κάμερας, το MC ‑ DC2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομακρυσμένη απελευθέρωση του κλείστρου.

Καλώδια USB
 • Καλώδιο USB UC ‑ E24 : Καλώδιο USB με υποδοχή τύπου C για σύνδεση με την κάμερα και υποδοχή τύπου Α για σύνδεση με τη συσκευή USB.

 • Καλώδιο USB UC ‑ E25 : Καλώδιο USB με δύο υποδοχές τύπου C.

Καλώδια HDMI

Καλώδιο HDMI HC ‑ E1 : Καλώδιο HDMI με υποδοχή τύπου C για σύνδεση με την κάμερα και υποδοχή τύπου Α για σύνδεση σε συσκευές HDMI.

Προσαρμογείς Hot Shoe

AS ‑ 15 Sync Terminal Adapter : Τοποθετήστε το AS ‑ 15 στο καυτό παπούτσι της κάμερας για να συνδέσετε τα φώτα στροβοσκοπικού στούντιο ή άλλο εξοπλισμό φλας μέσω ενός τερματικού συγχρονισμού.

Αξεσουάρ καλύμματα παπουτσιών

BS ‑ 1 Αξεσουάρ κάλυμμα παπουτσιών : Ένα κάλυμμα που προστατεύει το αξεσουάρ παπούτσι όταν δεν έχει συνδεθεί μονάδα φλας.

Καπάκια σώματος

BF ‑ N1 Σώμα σώματος : Το κάλυμμα αμαξώματος εμποδίζει τη σκόνη να εισέλθει στην κάμερα όταν δεν υπάρχει φακός.

Αξεσουάρ προσοφθαλμίου σκοπεύτρου

DK ‑ 29 Rubber Eyecup : Ένα ελαστικό προσοφθάλμιο που μπορεί να τοποθετηθεί στο σκόπευτρο της κάμερας Το DK ‑ 29 διευκολύνει την προβολή της εικόνας στο σκόπευτρο, αποτρέποντας την κόπωση των ματιών.

Αφαιρώ

Αντικαθιστώ

Μονάδες Flash
 • SB-5000, SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-500, SB-400, SB-300 και SB-R200 Speedlights : Αυτές οι μονάδες μπορούν να τοποθετηθούν στην κάμερα για φλας φωτογραφία. Ορισμένα υποστηρίζουν επίσης ασύρματο τηλεχειριστήριο για φωτογράφηση εκτός κάμερας με πολλαπλές μονάδες φλας.

  • Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο που παρέχεται με κάθε Speedlight για πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση της μονάδας στην κάμερα.

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φωτογράφηση φλας, ανατρέξτε στην ενότητα «Φωτογραφική φωτογράφιση κάμερας» (Φωτογραφική φωτογράφιση σε κάμερα ), «Φωτογραφική απομακρυσμένη φλας» ( Απομακρυσμένη φλας φωτογράφου ) και «Συμβατές μονάδες φλας» ( Συμβατές μονάδες φλας ).

 • SU-800 Wireless Speedlight Commander : Ένας ασύρματος χειριστής για χρήση με μονάδες φλας SB-5000, SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-500 και SB-R200. Οι μονάδες φλας μπορούν να χωριστούν σε έως και τρεις ομάδες για απομακρυσμένο έλεγχο φλας. Το ίδιο το SU-800 δεν διαθέτει φλας.

Τοποθετήστε προσαρμογείς

Προσαρμογέας βάσης FTZ II/FTZ : Ένας προσαρμογέας που επιτρέπει τη χρήση φακών NIKKOR F με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που υποστηρίζουν εναλλάξιμους φακούς στήριξης Z.

 • Για πληροφορίες σχετικά με την προσάρτηση, την αφαίρεση, τη συντήρηση και τη χρήση προσαρμογέων βάσης, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του προϊόντος.

  • Ενημερώστε στην πιο πρόσφατη έκδοση του υλικολογισμικού του προσαρμογέα βάσης, εάν σας ζητηθεί μετά την τοποθέτηση του προσαρμογέα. Πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση ενημερώσεων υλικολογισμικού είναι διαθέσιμες μέσω του ιστότοπου της Nikon για τη χώρα ή την περιοχή σας.

Μικρόφωνα
 • Στερεοφωνικό μικρόφωνο ME ‑ 1 : Συνδέστε το ME ‑ 1 στην υποδοχή μικροφώνου της κάμερας για εγγραφή στερεοφωνικού ήχου. Η χρήση εξωτερικού μικροφώνου μειώνει επίσης την πιθανότητα λήψης θορύβου εξοπλισμού, όπως οι ήχοι που παράγονται κατά την εγγραφή ταινιών όταν επιτυγχάνεται εστίαση με αυτόματη εστίαση.

 • ME ‑ W1 Ασύρματο μικρόφωνο : Ένα ασύρματο μικρόφωνο Bluetooth. Χρησιμοποιήστε το ME ‑ W1 για εγγραφή εκτός κάμερας.

Ασύρματοι πομποί

WT-7 Wireless Transmitter : Χρησιμοποιήστε το WT-7 για να ανεβάσετε φωτογραφίες μέσω ασύρματου δικτύου ή να ελέγξετε την κάμερα από έναν υπολογιστή που εκτελεί Camera Control Pro 2 (διατίθεται ξεχωριστά). Μπορείτε επίσης να τραβήξετε και να περιηγηθείτε σε φωτογραφίες από απόσταση από υπολογιστή ή έξυπνη συσκευή.

 • Απαιτείται ασύρματο δίκτυο και ορισμένες βασικές γνώσεις δικτύου Φροντίστε να ενημερώσετε το λογισμικό ασύρματου πομπού στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Ασύρματα τηλεχειριστήρια
 • Ασύρματα τηλεχειριστήρια WR-R11b, WR-R10 και WR-T10

  • Όταν ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο WR-R11b/WR-R10 είναι συνδεδεμένο στο αξεσουάρ τερματικού, η κάμερα μπορεί να ελεγχθεί ασύρματα χρησιμοποιώντας ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο WR-T10.

  • Τα ασύρματα τηλεχειριστήρια WR-R11b/WR-R10 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των ραδιοελεγχόμενων μονάδων φλας.

  • Για συγχρονισμένη έκδοση που περιλαμβάνει περισσότερες από μία κάμερες, έτοιμες πολλές κάμερες με συνδεδεμένες μονάδες WR-R11b/WR-R10.

  • Κατά τη σύνδεση του WR-R11b/WR-R10, βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα για τον ακροδέκτη αξεσουάρ και τις υποδοχές USB και HDMI είναι πλήρως ανοιχτά.

 • Ασύρματο τηλεχειριστήριο WR‑1 : Οι μονάδες WR‑1 χρησιμοποιούνται με ασύρματα τηλεχειριστήρια WR-R11b/WR-R10 ή WR-T10 ή με άλλα τηλεχειριστήρια WR‑1, με τις μονάδες WR‑1 να λειτουργούν είτε ως πομποί είτε ως δέκτες. Όταν ένα WR-R11b/WR-R10 ή ένα WR-1 που έχει διαμορφωθεί ως δέκτης είναι συνδεδεμένο στο τερματικό εξαρτημάτων της κάμερας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα δεύτερο WR-1 που έχει διαμορφωθεί ως πομπός για λήψη φωτογραφιών και προσαρμογή των ρυθμίσεων της κάμερας από απόσταση.

  • Όταν χρησιμοποιείτε ασύρματο τηλεχειριστήριο με το WR-R10, βεβαιωθείτε ότι το υλικολογισμικό για τα WR-R10 και WR-1 έχει ενημερωθεί στις πιο πρόσφατες εκδόσεις (έκδοση υλικολογισμικού WR-R10 3.0 ή μεταγενέστερη και έκδοση υλικολογισμικού WR-1 1.0.1 ή αργότερα). Για πληροφορίες σχετικά με ενημερώσεις υλικολογισμικού, ανατρέξτε στον ιστότοπο της Nikon για την περιοχή σας. Συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις της Nikon κατά την ενημέρωση του υλικολογισμικού για το WR-R10 από εκδόσεις πριν από την έκδοση 2.0 σε έκδοση 3.0 ή νεότερη.

Το κλιπ καλωδίου HDMI / USB

Για να αποφύγετε τυχαία αποσύνδεση, συνδέστε το παρεχόμενο κλιπ σε καλώδια USB ή προαιρετικά καλώδια HDMI όπως φαίνεται (σημειώστε ότι το κλιπ ενδέχεται να μην χωρά σε όλα τα καλώδια HDMI τρίτων κατασκευαστών).

 • Οι εικόνες δείχνουν το καλώδιο USB. Περάστε τα καλώδια HDMI μέσω του άλλου καναλιού.

 • Κρατήστε την οθόνη στη θέση αποθήκευσης όταν χρησιμοποιείτε το κλιπ καλωδίου.

 • Εισαγάγετε την προβολή στο κλιπ καλωδίου HDMI / USB στην αντίστοιχη εσοχή της κάμερας πριν συνδέσετε το καλώδιο.

καλώδιο USB

Καλώδιο HDMI και καλώδιο USB που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα

Σύνδεση και αφαίρεση του καλύμματος παπουτσιών αξεσουάρ

Το κάλυμμα γλιστρά στο παπούτσι όπως φαίνεται. Για να αφαιρέσετε το κάλυμμα, κρατήστε την κάμερα σταθερά, πατήστε το κάλυμμα προς τα κάτω με έναν αντίχειρα και σύρετε το προς την κατεύθυνση που φαίνεται.

Προαιρετικά πακέτα μπαταριών MB-N11

Μέρη του MB-N11: Ονόματα και συναρτήσεις

Το όνομα και η λειτουργία κάθε τμήματος του MB-N11 παρατίθενται παρακάτω.

1

Καπάκι επαφής

Προστατεύει τις επαφές ισχύος / σήματος του MB-N11.

2

Επαφές σήματος

-

3

Επαφές ισχύος

-

4

Πολυ επιλογέας για κάθετη λήψη

Εκτελεί τον επιλεγμένο ρόλο χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη ρύθμιση f9 [ Αντιστοίχιση κουμπιών MB-N11 ].

5

Κουμπί AF-ON για κάθετη λήψη

Εκτελεί τον επιλεγμένο ρόλο χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη ρύθμιση f9 ή g7 [ Εκχώρηση κουμπιών MB-N11 ].

6

Κύριος επιλογέας εντολών για κάθετη λήψη

Εκτελεί τον ίδιο ρόλο με τον έλεγχο αντιστοίχισης στην κάμερα.

7

Κλείδωμα θαλάμου συγκράτησης

Ανατρέξτε στην ενότητα «Εισαγωγή μπαταριών στο MB-N11» ( Εισαγωγή μπαταριών στο MB-N11 ) και «Εάν το κάλυμμα της θήκης της θήκης αποσυνδέεται» ( εάν αποσυνδέεται το κάλυμμα της θήκης της θήκης ).

8

Κάλυμμα θαλάμου

9

Φόρτιση καλύμματος σύνδεσης

Χρησιμοποιείται κατά τη σύνδεση ενός προαιρετικού προσαρμογέα AC φόρτισης EH-7P.

10

Φις φόρτισης

11

Λυχνία LED (× 2)

Φως ενώ φορτίζονται οι μπαταρίες.

12

Βίδα στερέωσης

Χρησιμοποιείται όταν συνδέετε το MB-N11 στην κάμερα.

13

Τροχός προσάρτησης

14

Θάλαμος συγκράτησης μπαταρίας

Όπου έχει τοποθετηθεί η βάση μπαταρίας.

15

Μάνταλο συγκράτησης μπαταρίας

Κλειδώνει τη βάση της μπαταρίας στη θέση της μετά την εισαγωγή.

16

Κάλυμμα συνδετήρα ισχύος

Για χρήση με προαιρετικούς συνδετήρες τροφοδοσίας EP B 5B.

17

Υποδοχή τρίποδα

-

18

Βάση καλύμματος θαλάμου μπαταρίας

Κρατά το κάλυμμα του θαλάμου της κάμερας ενώ αφαιρείται από την κάμερα.

19

Επιλογέας δευτερεύουσας εντολής για κάθετη λήψη

Εκτελεί τον ίδιο ρόλο με τον έλεγχο αντιστοίχισης στην κάμερα.

20

Κλείδωμα ελέγχου

Κλειδώνει τα χειριστήρια στο MB-N11 για αποφυγή τυχαίας λειτουργίας

 • Το κλείδωμα ελέγχου δεν είναι διακόπτης ισχύος. Χρησιμοποιήστε το διακόπτη λειτουργίας της κάμερας για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την κάμερα.

21

Κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου για κάθετη λήψη

Εκτελεί τον ίδιο ρόλο με τον έλεγχο αντιστοίχισης στην κάμερα.

22

Κουμπί Fn για κάθετη λήψη

Εκτελεί τον επιλεγμένο ρόλο χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη ρύθμιση f9 ή g7 [ Εκχώρηση κουμπιών MB-N11 ].

23

Θάλαμος μπαταρίας Α

Διατηρεί μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL15c.

24

Ακροδέκτες ισχύος μπαταρίας (× 2)

Ανατρέξτε στην ενότητα «Εισαγωγή μπαταριών στο MB-N11» ( Εισαγωγή μπαταριών στο MB-N11 ).

25

Θάλαμος μπαταρίας Β

Διατηρεί μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL15c.

26

Ακροδέκτες τροφοδοσίας μπαταρίας

Ανατρέξτε στην ενότητα «Εισαγωγή μπαταριών στο MB-N11» ( Εισαγωγή μπαταριών στο MB-N11 )

27

Μάνταλο μπαταρίας

Κλειδώνει τη μπαταρία στο θάλαμο Α στη θέση της μετά την εισαγωγή.

28

Βάση μπαταρίας

Ανατρέξτε στην ενότητα «Εισαγωγή μπαταριών στο MB-N11» ( Εισαγωγή μπαταριών στο MB-N11 ).

Σύνδεση του MB-N11

Πριν συνδέσετε το MB-N11, απενεργοποιήστε την κάμερα. Για να αποφύγετε την ακούσια λειτουργία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, αφήστε το κλείδωμα ελέγχου στο MB-N11 στη θέση L (κλειδωμένο) έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 1. Αφαιρέστε το κάλυμμα επαφής από τη μπαταρία.

  Διατηρήστε το καπάκι επαφής σε ασφαλές μέρος.

 2. Αφαιρέστε το κάλυμμα του θαλάμου μπαταρίας από το κάτω μέρος της κάμερας και τοποθετήστε το στη θήκη του καλύμματος του θαλάμου μπαταρίας στο MB-N11.

  Εάν έχει τοποθετηθεί μπαταρία στην κάμερα, αφαιρέστε την.

 3. Συνδέστε το MB-N11 στην κάμερα.

  Περιστρέψτε τον τροχό προσάρτησης προς την κατεύθυνση που δείχνει το F LOCK για να ασφαλίσετε τη μπαταρία στη θέση της.

Αφαίρεση του MB-N11

Για να αφαιρέσετε το MB-N11, απενεργοποιήστε τη φωτογραφική μηχανή και, στη συνέχεια, χαλαρώστε τον τροχό προσάρτησης περιστρέφοντάς τον προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που φαίνεται στο βέλος. Αφού αφαιρέσετε το MB-N11, αφαιρέστε το κάλυμμα του θαλάμου μπαταρίας από τη θήκη του καλύμματος του θαλάμου μπαταρίας και αντικαταστήστε το στην κάμερα.

 • Φροντίστε να αντικαταστήσετε το καπάκι επαφής στο MB-N11 όταν η μπαταρία δεν χρησιμοποιείται.

Εισαγωγή μπαταριών στο MB-N11

Το MB-N11 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έως και δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου ENEL15c. Πριν τοποθετήσετε τις μπαταρίες, απενεργοποιήστε την κάμερα. Για να αποφύγετε την ακούσια λειτουργία κατά την ανταλλαγή των μπαταριών, θα πρέπει επίσης να αφήσετε το κλείδωμα ελέγχου στο MB-N11 στη θέση L (κλειδωμένο) έως ότου ολοκληρωθεί η ανταλλαγή.

 1. Κρατώντας πατημένο το μάνδαλο του θαλάμου συγκράτησης, σύρετε το κάλυμμα του θαλάμου συγκράτησης προς την κατεύθυνση που φαίνεται και, στη συνέχεια, ανοίξτε το κάλυμμα.

 2. Πατήστε το μάνταλο της βάσης μπαταρίας προς την κατεύθυνση που φαίνεται και αφαιρέστε τη βάση της μπαταρίας.

 3. Τοποθετήστε τις μπαταρίες στη βάση της μπαταρίας.

  Τοποθετήστε τις μπαταρίες όπως φαίνεται. Το μάνδαλο μπαταρίας θα κουμπώσει στη θέση του όταν η μπαταρία στο θάλαμο Α είναι πλήρως τοποθετημένη.

 4. Τοποθετήστε πρώτα τους ακροδέκτες της βάσης μπαταρίας.

  Χρησιμοποιώντας το κάτω μέρος της βάσης μπαταρίας για να πιέσετε το μάνδαλο της βάσης μπαταρίας, σύρετε τη θήκη της μπαταρίας πρώτα στους ακροδέκτες του θαλάμου. Το μάνδαλο θα κάνει κλικ πίσω στη θέση του όταν η θήκη έχει εισαχθεί πλήρως.

 5. Κλείστε το κάλυμμα του θαλάμου συγκράτησης και ασφαλίστε το πατώντας και σύροντάς το προς την κατεύθυνση που φαίνεται.

Αφαίρεση των μπαταριών

Αφαιρέστε τη βάση και αφαιρέστε τις μπαταρίες όπως φαίνεται.

Αντικατάσταση της μπαταρίας στο θάλαμο Α
 • Η μπαταρία στο θάλαμο Α μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς να αφαιρέσετε τη βάση μπαταρίας. Σύρετε την μπαταρία στο θάλαμο, σταματώντας όταν το μάνδαλο κάνει κλικ στη θέση του.

 • Η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί πιέζοντας το μάνδαλο όπως φαίνεται και σύροντας την μπαταρία από τη βάση.

Ανταλλαγή μπαταριών κατά τη λήψη

Όταν έχουν εισαχθεί δύο μπαταρίες, μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπαταρία στο θάλαμο Α χωρίς να απενεργοποιήσετε την κάμερα. Μπορεί να το βρείτε χρήσιμο όταν χρησιμοποιείτε τη μηχανή συνεχώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προσέξτε να μην πιέσετε το μάνταλο της θήκης της μπαταρίας ή να αφαιρέσετε τη θήκη της μπαταρίας κατά την ανταλλαγή μπαταριών.

Παραγγελία μπαταρίας
 • Εάν χρησιμοποιείτε μόνο μία μπαταρία, μπορεί να τοποθετηθεί και στους δύο θαλάμους.

 • Όταν τοποθετούνται δύο μπαταρίες, η μπαταρία στο θάλαμο Α θα χρησιμοποιηθεί πρώτα. Η κάμερα θα αλλάξει στη μπαταρία στο θάλαμο Β όταν η μπαταρία στο θάλαμο Α εξαντληθεί.

Φόρτιση μπαταριών με χρήση φορτιστή AC

Προαιρετικοί προσαρμογείς AC φόρτισης EH-7P μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φόρτιση μπαταριών που έχουν τοποθετηθεί στο MB-N11.

 1. Συνδέστε έναν προσαρμογέα AC φόρτισης EH ‑ 7P στην υποδοχή φόρτισης στο MB ‑ N11.

  • Απενεργοποιήστε την κάμερα. Οι μπαταρίες δεν φορτίζονται ενώ η κάμερα είναι αναμμένη.

  • Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν στο MB-N11 ακόμα και όταν το πακέτο αφαιρεθεί από την κάμερα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει το καπάκι επαφής στο MB-N11 πριν συνεχίσετε.

 2. Συνδέστε το τροφοδοτικό εναλλασσόμενου ρεύματος σε πρίζα οικιακής χρήσης.

  • Οι μπαταρίες φορτίζονται ενώ η κάμερα είναι σβηστή.

  • Η λυχνία LED για την μπαταρία που φορτίζει αυτήν τη στιγμή ανάβει ενώ η φόρτιση βρίσκεται σε εξέλιξη. Η λυχνία LED σβήνει όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση.

  • Ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση δύο πλήρως εξαντλημένων μπαταριών είναι περίπου 5 ώρες και 30 λεπτά.

  • Εάν τοποθετηθούν δύο μπαταρίες, η μπαταρία στο θάλαμο Β θα φορτιστεί πρώτα.

  • Το σχήμα του EH-7P ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή πώλησης.

 3. Όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση, αποσυνδέστε τον προσαρμογέα AC φόρτισης και αποσυνδέστε τον από το MB-N11.

Φόρτιση μπαταριών
 • Το EH ‑ 7P δεν θα φορτίσει τις μπαταρίες εάν είναι συνδεδεμένοι στη θύρα USB της κάμερας ενώ είναι συνδεδεμένο το MB-N11 Συνδέστε το EH-7P στην υποδοχή φόρτισης στο MB-N11.

 • Το EH ‑ 7P μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για φόρτιση μπαταριών EN ‑ EL15c και EN ‑ EL15b. Οι μπαταρίες EN ‑ EL15a και EN ‑ EL15 δεν μπορούν να φορτιστούν χρησιμοποιώντας το EH ‑ 7P. Χρησιμοποιήστε αντ 'αυτού έναν φορτιστή μπαταρίας MH-25a.

 • Εάν η μπαταρία δεν μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα AC φόρτισης, για παράδειγμα επειδή η μπαταρία δεν είναι συμβατή ή αν η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι αυξημένη, η λυχνία LED θα αναβοσβήνει γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια θα σβήσει.

Χρήση ενός φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος ως πηγή ενέργειας

Οι προαιρετικοί προσαρμογείς AC φόρτισης EH-7P μπορούν να τροφοδοτήσουν την κάμερα ενώ είναι συνδεδεμένοι στο βύσμα φόρτισης MB-N11.

Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
 • Ο προσαρμογέας εναλλασσόμενου ρεύματος τροφοδοσίας τροφοδοτεί την κάμερα μόνο εάν έχει εισαχθεί μια μπαταρία σε έναν ή και στους δύο θαλάμους Α και Β. Το EH-7P θα τροφοδοτεί ενέργεια όταν EN-EL15c, EN-EL15b, EN-EL15a ή EN-EL15 έχουν εισαχθεί μπαταρίες.

 • Οι μπαταρίες στην μπαταρία δεν φορτίζονται ενώ η κάμερα τροφοδοτείται από εξωτερική πηγή τροφοδοσίας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα «Παράδοση ισχύος» έναντι «Φόρτισης» »( « Παράδοση ισχύος »έναντι« Φόρτισης » ).

 1. Συνδέστε έναν προσαρμογέα AC φόρτισης EH-7P στην υποδοχή φόρτισης MB-N11.

  Απενεργοποιήστε την κάμερα πριν συνεχίσετε.

 2. Συνδέστε τον προσαρμογέα AC φόρτισης σε πρίζα οικιακής χρήσης.

  Το σχήμα του EH-7P ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή πώλησης.

 3. Για να ξεκινήσετε την παροχή ρεύματος στην κάμερα, ενεργοποιήστε την κάμερα και επιλέξτε [ Ενεργοποίηση ] για [ Παράδοση ισχύος USB ] στο μενού ρυθμίσεων.

 4. Για να τερματίσετε την παροχή ρεύματος στην κάμερα, αποσυνδέστε τον προσαρμογέα AC φόρτισης και αποσυνδέστε τον από το MB-N11.

Χρήση προαιρετικού μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος και συνδέσμου τροφοδοσίας

Ο προαιρετικός προσαρμογέας εναλλασσόμενου ρεύματος EH ‑ 5d και ο σύνδεσμος τροφοδοσίας EP ‑ 5B παρέχουν σταθερή τροφοδοσία όταν η κάμερα πρέπει να παραμείνει αναμμένη για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Όταν χρησιμοποιείτε τον προσαρμογέα με το MB-N11, τοποθετήστε το EP-5B στο θάλαμο A πριν τον συνδέσετε στο EH ‑ 5d.

 • Ένα EH ‑ 5c ή EH ‑ 5b μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του EH ‑ 5d.

 • Το EP B 5B μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στην αίθουσα A.

 • Αφού συνδέσετε το EP B 5B, ανοίξτε το κάλυμμα του συνδετήρα τροφοδοσίας στο MB-N11, τοποθετήστε το καλώδιο του συνδετήρα τροφοδοσίας έτσι ώστε να περάσει μέσα από την υποδοχή του συνδετήρα τροφοδοσίας και κλείστε το κάλυμμα του θαλάμου συγκράτησης.

 • Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε μια μπαταρία στο θάλαμο Β. Οι μπαταρίες που εισάγονται στο θάλαμο Β δεν χρησιμοποιούνται ενώ η κάμερα τροφοδοτείται από έναν μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος και ένα βύσμα τροφοδοσίας.

 • Εάν το EP-5B είναι τοποθετημένο ενώ η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο θάλαμο B, η μπαταρία δεν θα φορτιστεί και το EP-5B δεν θα τροφοδοτήσει την κάμερα όταν είναι συνδεδεμένος ένας προσαρμογέας AC φόρτισης.

Έλεγχος του επιπέδου των μπαταριών στο MB-N11

Όταν το MB-N11 είναι συνδεδεμένο, το επίπεδο της μπαταρίας που παρέχει ισχύ στην κάμερα εμφανίζεται στην οθόνη λήψης και στον πίνακα ελέγχου ενώ η κάμερα είναι ενεργοποιημένη ( Επίπεδο μπαταρίας ).

 • Ο θάλαμος που περιέχει την μπαταρία που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή υποδεικνύεται από ένα εικονίδιο δίπλα στο επίπεδο της μπαταρίας στην οθόνη λήψης.

 • Πρόσθετες πληροφορίες, όπως η ηλικία της μπαταρίας και το ακριβές επίπεδο της μπαταρίας, μπορούν να προβληθούν χρησιμοποιώντας το στοιχείο [ Πληροφορίες μπαταρίας ] στο μενού ρυθμίσεων.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση

Λάβετε υπόψη τις ακόλουθες προφυλάξεις κατά τη χρήση του MB-N11.

 • Το άγγιγμα των επαφών ισχύος / σήματος με μεταλλικά αντικείμενα μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. αντικαταστήστε το καπάκι επαφής πριν από την αποθήκευση ή μεταφορά της μπαταρίας.

 • Η λυχνία πρόσβασης της κάρτας μνήμης της κάμερας μπορεί να ανάψει όταν το MB ‑ N11 είναι συνδεδεμένο ή αφαιρείται από την κάμερα.

 • Όταν χρησιμοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή με το MB-N11 και τον προαιρετικό προσαρμογέα στήριξης FTZ, συνδέστε τα τρίποδα στη βάση τρίποδα είτε στον φακό είτε στο MB-N11, όχι στη βάση τρίποδα στο FTZ.

  Φακός

  ΜΒ-Ν11

  FTZ

 • Το MB-N11 δεν διαθέτει διακόπτη τροφοδοσίας. Χρησιμοποιήστε το διακόπτη λειτουργίας κάμερας για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κάμερα.

Μηνύματα προειδοποίησης κάμερας

Εάν η κάμερα εμφανίζει ένα από τα ακόλουθα μηνύματα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 • Εάν η κάμερα εμφανίζει το μήνυμα [Η απελευθέρωση κλείστρου είναι απενεργοποιημένη. Φορτίστε την μπαταρία. ], τοποθετήστε μια εφεδρική μπαταρία. Απενεργοποιήστε την κάμερα πριν συνεχίσετε εάν η εν λόγω μπαταρία έχει εισαχθεί στο θάλαμο B ή εάν υπάρχει μόνο μία μπαταρία στη θήκη και έχει τοποθετηθεί στο θάλαμο A.

 • Εάν η κάμερα εμφανίζει το μήνυμα [ Σφάλμα. Πατήστε το κουμπί λήψης για επαναφορά. ], πατήστε το κουμπί λήψης. Εάν το πρόβλημα παραμένει ή επαναλαμβάνεται συχνά, συμβουλευτείτε έναν αντιπρόσωπο σέρβις της Nikon

Εάν αποσυνδέεται το κάλυμμα της θήκης

Προκειμένου να προστατευθεί το κάλυμμα του θαλάμου συγκράτησης από ζημιές, μπορεί να αποκολληθεί εάν ασκηθεί δύναμη ενώ είναι ανοιχτό. Το κάλυμμα θαλάμου συγκράτησης μπορεί να επανασυνδεθεί όπως φαίνεται

 • Πριν συνδέσετε ξανά το κάλυμμα του θαλάμου συγκράτησης, σύρετε το κάλυμμα έτσι ώστε ο μεντεσές να είναι ορατός.

Προδιαγραφές

Πηγή ενέργειας

Μέχρι δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου EN ‑ EL15c *

 • Οι μπαταρίες EN ‑ EL15b / EN ‑ EL15a / EN ‑ EL15 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, αλλά σημειώστε ότι ο αριθμός των φωτογραφιών που μπορούν να ληφθούν ή το μήκος των ταινιών που μπορούν να εγγραφούν σε μία μόνο φόρτιση (αντοχή μπαταρίας) είναι μικρότερος από ό, τι με EN-EL15γ.

Χρόνος φόρτισης

Περίπου 5 ώρες και 30 λεπτά

 • Απαιτούμενος χρόνος για τη φόρτιση δύο μπαταριών EN ‑ EL15c χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα AC φόρτισης EH ‑ 7P. Υποθέτει μια θερμοκρασία περιβάλλοντος 25 ° C (77 ° F) και ότι οι μπαταρίες έχουν εξαντληθεί.

 • Οι μπαταρίες EN ‑ EL15a και EN ‑ EL15 δεν μπορούν να φορτιστούν χρησιμοποιώντας το EH ‑ 7P. Χρησιμοποιήστε έναν συμβατό φορτιστή μπαταρίας.

Φις φόρτισης

USB Type C. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη σύνδεση του προσαρμογέα AC φόρτισης EH ‑ 7P και όχι για μεταφόρτωση εικόνων ή για άλλους σκοπούς.

Θερμοκρασία λειτουργίας

0 ° C – 40 ° C (+32 ° F – 104 ° F)

Διαστάσεις (Π × Υ × Β)

Περίπου 138,5 × 113,5 × 76 mm / 5,5 × 4,5 × 3 ίντσες, εξαιρουμένων των προβολών

Βάρος

 • Περίπου 455 g / 1 lb 0,1 ουγκιές (με δύο μπαταρίες EN ‑ EL15c)

 • Περίπου 295 g / 10,5 oz (χωρίς μπαταρίες)

 • Η Nikon διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την εμφάνιση, τις προδιαγραφές και την απόδοση του προϊόντος που περιγράφεται σε αυτό το εγχειρίδιο ανά πάσα στιγμή και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος

Η κάμερα ενδέχεται να μην λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες (περίπου 10 ° C / 50 ° F ή χαμηλότερες) όταν τροφοδοτείται από μερικώς φορτισμένες μπαταρίες. Σε κρύο καιρό, φορτίστε ένα σετ μπαταριών πριν από τη χρήση και φυλάξτε το άλλο σε ζεστό μέρος, έτοιμο να αντικατασταθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Μόλις ζεσταθούν, οι κρύες μπαταρίες ενδέχεται να ανακτήσουν μέρος της φόρτισης τους.

Αντοχή μπαταρίας με μπαταρία

Η προσάρτηση μιας προαιρετικής μπαταρίας με δύο πλήρως φορτισμένες μπαταρίες EN-EL15c αυξάνει τον αριθμό των λήψεων και τη διάρκεια των ταινιών που μπορούν να εγγραφούν (αντοχή μπαταρίας) κατά περίπου 1,9 φορές πάνω από την ποσότητα που μπορεί να τραβηχτεί μόνο με την κάμερα.

Σύνδεση τροφοδοτικού και μετασχηματιστή AC

Απενεργοποιήστε την κάμερα πριν συνδέσετε έναν προαιρετικό σύνδεσμο τροφοδοσίας και έναν προσαρμογέα AC.

 1. Ανοίξτε τα καλύμματα του θαλάμου μπαταρίας ( q ) και του συνδετήρα τροφοδοσίας ( w
 2. Τοποθετήστε τη φίσα τροφοδοσίας EP B 5B
  • Φροντίστε να εισαγάγετε το βύσμα στον σωστό προσανατολισμό.

  • Χρησιμοποιώντας το βύσμα για να κρατήσετε πατημένο το πορτοκαλί μάνδαλο της μπαταρίας στη μία πλευρά, σύρετε το βύσμα στον θάλαμο μπαταρίας έως ότου το μάνδαλο κλειδώσει τον σύνδεσμο στη θέση του.

 3. Κλείστε το κάλυμμα του θαλάμου μπαταρίας.

  Τοποθετήστε το καλώδιο του συνδετήρα τροφοδοσίας έτσι ώστε να περάσει μέσα από την υποδοχή του συνδετήρα τροφοδοσίας και κλείστε το κάλυμμα του θαλάμου μπαταρίας.

 4. Συνδέστε τον προσαρμογέα εναλλασσόμενου ρεύματος EH ‑ 5d / EH ‑ 5c / EH ‑ 5b στην υποδοχή τροφοδοσίας EP ‑ 5B.

  • Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας AC στην υποδοχή AC του μετασχηματιστή AC ( e ).

  • Τοποθετήστε το βύσμα DC στην υποδοχή DC IN ( r ).

  • Ένα P εμφανίζεται όταν η κάμερα τροφοδοτείται από τον μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος και την υποδοχή τροφοδοσίας.