Pri snemanju filmov upoštevajte naslednje točke:

 • Glede na hitrost zapisovanja na pomnilniško kartico se lahko snemanje konča pred največjo dolžino ( Velikost sličic/hitrost sličic in kakovost filma ).

 • Upoštevajte, da se število predmetov, ki jih je mogoče zaznati v [ Face-priority AF ], med snemanjem filma zmanjša.

 • Ikona 0 ( Filmi ) označuje, da filmov ni mogoče snemati.

 • [ Spot metering ] med snemanjem filma ni na voljo.

 • Bliskavica ( Uporaba bliskavice na fotoaparatu ) ni mogoče uporabiti.

Snemanje filma: način osvetlitve
 • Če je motiv preveč ali premalo osvetljen v načinu P ali S , zapustite in znova zaženite pogled v živo ali izberite način A in prilagodite zaslonko.

 • Med snemanjem je mogoče prilagoditi naslednje nastavitve osvetlitve:

način

Zaslonka

Hitrost zaslonke

Občutljivost ISO2

P , S 1

3

A

4

3

M

4

4

44

 1. Nadzor osvetlitve v načinu S je enak kot v načinu P.

 2. Če je v meniju za snemanje filma izbrano [ On ] za [ Electronic VR ], ko je občutljivost ISO nastavljena na vrednost od Hi 0,3 do Hi 5, bo občutljivost ISO omejena na 102400.

 3. Zgornjo mejo občutljivosti ISO lahko izberete z možnostjo [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Maksimalna občutljivost ] v meniju za snemanje videoposnetkov.

 4. Če je v meniju za snemanje videoposnetkov izbrana [ Vklop ] za [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Samodejni nadzor ISO (način M) ], lahko zgornjo mejo občutljivosti ISO izberete z možnostjo [ Maksimalna občutljivost ].

Prilagajanje ravnovesja beline med snemanjem filma

Ravnotežje beline lahko med snemanjem filma prilagodite tako, da držite gumb U in zavrtite glavni gumb za upravljanje. Če je izbrano [ Samodejno ] ali [ Fluorescentno ], lahko izberete podmožnost z vrtenjem gumba za podukaze.

Snemanje filmov v načinu M

V načinu M lahko hitrost zaklopa nastavite na vrednosti med 1/25 s in 1/8000 s (najpočasnejša razpoložljiva hitrost zaklopa se razlikuje glede na hitrost zaklopa) .

Brezžični daljinski upravljalniki in daljinski kabli

Če je za nastavitev po meri g2 [ Snemanje filmov ] izbrana [Nastavitev po meri ] > [ Sprožilec ], lahko gumbe za sprostitev sprožilca na izbirnih brezžičnih daljinskih upravljalnikih in daljinskih kablih pritisnete do polovice, da začnete pogled v živo, ali pritisnete do konca. za začetek in konec snemanja filma.

Uporaba zunanjega mikrofona

Za snemanje filmskega zvoka je mogoče uporabiti dodatne stereo mikrofone ME-1 ali brezžične mikrofone ME-W1.