Za vaš fotoaparat Nikon je na voljo različna dodatna oprema.

Viri energije
 • Li-ionska baterija za ponovno polnjenje EN-EL18c: baterije EN-EL18c lahko uporabljate z digitalnimi fotoaparati Nikon D6. EN-EL18c baterije je mogoče polniti in kalibrirati s polnilniki baterij MH-26a.

  • Uporabite lahko tudi baterije EN‑EL18b/EN-EL18a/EN-EL18. Upoštevajte pa, da je z EN-EL18 mogoče posneti manj slik z enim polnjenjem kot z EN‑EL18c/EN‑EL18b/EN‑EL18a ( vzdržljivost baterije ).

 • Polnilnik baterij MH-26a : MH-26a se lahko uporablja za polnjenje baterij EN‑EL18c/EN‑EL18b/EN‑EL18a/EN‑EL18. MH-26a se lahko uporablja tudi za kalibriranje baterij.

  • Namesto MH-26a lahko uporabite polnilnike baterij MH-26.

 • Napajalni priključek EP-6, napajalnik EH-6c : Uporabljajte napajalnike za napajanje fotoaparata za daljša obdobja.

Prevleke za čevlje

Prevleke za dodatno opremo BS-3/BS-1: Pokrovčki za dodatno opremo ščitijo čevlje za dodatno opremo, ko ni nameščena nobena bliskavica ( Prevleka za dodatno opremo BS-3 ).

Pokrovčki za telo

Pokrov ohišja BF-1B/Pokrov ohišja BF-1A : pokrovček ohišja preprečuje vdor prahu v fotoaparat, ko objektiv ni nameščen.

Dodatki za okularje iskala
 • DK-19 Gumijasta kapa za oči: Gumijasta kapa za oči, ki se lahko namesti na iskalo fotoaparata. DK-19 olajša videnje slike v iskalu in preprečuje utrujenost oči.

 • DK-17C Leče iskala z dioptrsko prilagoditvijo : Te leče je mogoče spustiti v okular iskala in tako zadovoljiti potrebe daljnovidnih in kratkovidnih fotografov. Izbirajte med lečami z dioptrijo −3, −2, 0, +1 in +2 m −1 . Pred nakupom leče preizkusite v trgovini, saj se rezultati lahko zelo razlikujejo od osebe do osebe. Leče za nastavitev dioptrije ( Pritrditev leč iskala za nastavitev dioptrije ) se lahko uporabljajo za dioptrije, ki presegajo obseg nadzora za nastavitev dioptrije fotoaparata (−3 do +1 m −1 ).

 • Povečevalni okular DK-17M : Ko je nameščen na iskalo fotoaparata, DK-17M poveča povečavo za približno 1,2×.

 • Povečevalnik okularja DG-2 : DG-2 poveča prizor na sredini iskala. Uporabite ga v situacijah, ki zahtevajo posebno natančno osredotočenost.

 • Adapter za okularje DK-18 : adapter, ki se uporablja za pritrditev povečeval DG-2 ali nastavkov za gledanje pod pravim kotom DR-3 ( odstranitev adapterja za okular ).

 • DK-27 adapter za okular : DK-27 je priložen fotoaparatu.

 • DK-14/DK-17A Iskalniki okularjev proti meglenju : Ti okularji iskala preprečujejo zameglitev v vlažnih ali hladnih razmerah.

 • DK-17F Finder okular, prevlečen s fluorom : DK-17F je priložen fotoaparatu. Zaščitno steklo ima Nikonov edinstven, enostaven za čiščenje fluorov premaz na obeh površinah.

 • Nastavek za gledanje pod pravim kotom DR-5: DR-5 se pritrdi na okular iskala pod pravim kotom, kar omogoča ogled slike v iskalu od zgoraj, ko se fotoaparat uporablja za fotografiranje v »široki« (ležeči) orientaciji . Izbirajte med povečavami 1× in 2× * , prva za ogled celotnega okvirja, druga pa za večjo natančnost pri ostrenju. Podprto je tudi prilagajanje dioptrije.

  • Robovi okvirja niso vidni, ko je pogled povečan.

 • Nastavek za gledanje pod pravim kotom DR-4: DR-4 se pritrdi na okular iskala pod pravim kotom, kar omogoča ogled slike v iskalu od zgoraj, ko se fotoaparat uporablja za fotografiranje v »široki« (ležeči) orientaciji .

Filtri
 • Za zaščito leče lahko uporabite filtre nevtralne barve (NC).

 • Kamere ni mogoče uporabljati z linearnimi polarizacijskimi filtri. Namesto tega uporabite krožni polarizacijski filter C-PL ali C-PLII.

 • Filtri lahko povzročijo zasenčenje, ko je motiv uokvirjen proti močni svetlobi ali ko je v kadru svetel vir svetlobe. Filtre je mogoče odstraniti, če pride do ghosting.

 • Matrično merjenje RGB in 3D-RGB morda ne bo dalo želenih rezultatov s filtri s faktorji izpostavljenosti (faktorji filtra) nad 1× (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12); predlagamo, da namesto tega izberete [ Center-weighted metering ]. Za podrobnosti glejte priročnik za filter.

 • Filtri, namenjeni fotografiranju s posebnimi učinki, lahko motijo samodejno ostrenje ali elektronski daljinomer.

Brezžični oddajniki 1, 2

Brezžični oddajniki WT-6 : uporabite brezžični oddajnik za nalaganje slik po brezžičnem omrežju ali nadzor kamere iz računalnika s programom Camera Control Pro 2 (na voljo posebej). Slike lahko fotografirate in brskate tudi na daljavo iz računalnika ali pametne naprave.

 1. Zahteva brezžično omrežje in nekaj osnovnega znanja o omrežju. Ne pozabite posodobiti programske opreme brezžičnega oddajnika na najnovejšo različico.

 2. Brezžičnih oddajnikov WT-5 ni mogoče uporabiti.

Brezžični daljinski upravljalniki
 • Brezžični daljinski upravljalniki WR-R10/WR-T10 : Ko je WR-R10 priključen na deset-pinski oddaljeni terminal s pomočjo adapterja WR-A10, lahko kamero upravljate na daljavo z brezžičnim daljinskim upravljalnikom WR-T10.

  • WR-R10 se lahko uporablja tudi za nadzor radijsko vodenih bliskavic.

  • Za sinhronizirano sproščanje, ki vključuje več kot eno kamero, pripravite več kamer s priloženimi seznanjenimi enotami WR-R10.

 • Brezžični daljinski upravljalnik WR-1: enote WR-1 se uporabljajo z brezžičnimi daljinskimi upravljalniki WR-R10 ali WR-T10 ali z drugimi daljinskimi upravljalniki WR-1, pri čemer enote WR-1 delujejo bodisi kot oddajniki ali kot sprejemniki. Ko je WR-R10 ali WR-1, ki je konfiguriran kot sprejemnik, priključen na deset-pinski oddaljeni terminal, se lahko WR-T10 ali drugi WR-1, konfiguriran kot oddajnik, uporablja za fotografiranje na daljavo. Nastavitve kamere je mogoče prilagoditi tudi z uporabo WR-1, ki je konfiguriran kot oddajnik.

 • Prepričajte se, da je bila vdelana programska oprema za WR-R10 in WR-1 posodobljena na najnovejše različice (različica vdelane programske opreme WR-R10 3.0 ali novejša in različica vdelane programske opreme WR-1 1.0.1 ali novejša). Za informacije o posodobitvah vdelane programske opreme obiščite Nikonovo spletno mesto za vaše območje. Ko posodabljate vdelano programsko opremo za WR-R10 z različic pred različico 2.0 na različico 3.0 ali novejšo, se posvetujte s pooblaščenim serviserjem Nikon.

Dodatki za oddaljene terminale

Kamera je opremljena z deset-pin daljinskim terminalom za daljinsko upravljanje in samodejno fotografiranje.

Ko terminala ne uporabljate, obvezno zamenjajte pokrov priključka. Prah ali druge tujke, ki se nabirajo v kontaktih priključkov, lahko povzročijo okvaro fotoaparata.

 • Daljinski kabli MC-22/MC-22A (dolžina približno 1 m/3,3 ft) : daljinski sprožilci z modrimi, rumenimi in črnimi priključki za povezavo z daljinskimi napravami za sprožitev zaklopa, kar omogoča nadzor prek zvočnih ali elektronskih signalov.

 • Daljinski kabli MC-30/MC-30A (dolžina približno 80 cm/2,7 ft) : daljinski sprožilec; lahko uporabite za zmanjšanje tresenja fotoaparata.

 • Daljinski kabli MC-36/MC-36A (dolžina približno 85 cm/2,8 ft) : daljinski sprožilec s časovniki za fotografiranje v intervalih.

 • MC-21/MC-21A Podaljški (dolžina približno 3 m/9,9 ft) : Lahko se priključi na ML-3 ali MC-serije 20, 22, 22A, 23, 23A, 25, 25A, 30, 30A, 36, ali 36A, vendar upoštevajte, da dveh ali več podaljškov ni mogoče povezati skupaj.

 • Povezovalni kabli MC-23/MC-23A (dolžina približno 40 cm/1,4 ft) : uporabite MC-23 ali 23A za povezavo dveh kamer prek njihovih deset-pinskih priključkov za hkratno delovanje.

 • MC-25/MC-25A Adapterski kabli (dolžina približno 20 cm/7,9 in.) : deset-pinski na dvopolni adapterski kabli za povezavo z napravami z dvopolnimi sponkami, vključno z radijskim krmilnim kompletom MW-2, MT- 2 intervalometer in ML-2 modulitni kontrolni komplet.

 • WR-A10 WR Adapter : Adapter, ki se uporablja za povezavo brezžičnih daljinskih upravljalnikov WR-R10 s kamerami z deset-pinskimi terminali.

 • Komplet daljinskega upravljalnika ML-3 Modulite : Omogoča infrardeči daljinski upravljalnik na razdaljah do 8 m (26,2 ft).

USB kabli
 • UC-E24 USB kabel : USB kabel s priključkom tipa C za povezavo s kamero in priključkom tipa A za povezavo z napravo USB.

 • UC-E25 USB kabel : USB kabel z dvema priključkoma tipa C.

HDMI kabli

HC-E1 Kabel HDMI : kabel HDMI s priključkom tipa C za povezavo s kamero in priključkom tipa A za povezavo z napravami HDMI.

Mikrofoni
 • ME-1 Stereo Mikrofon : Priključite ME-1 na vtičnico za mikrofon kamere za snemanje stereo zvoka. Uporaba zunanjega mikrofona prav tako zmanjša možnost zaznavanja hrupa opreme, kot so zvoki, ki jih oddaja objektiv med samodejnim ostrenjem.

 • Brezžični mikrofon ME-W1 : brezžični mikrofon Bluetooth. Uporabite ME-W1 za snemanje izven kamere.

Pokrovi priključkov

Pokrov priključka UF-6 za kable za stereo mini vtič : preprečuje nenamerno odklop kablov z mini vtičem za dodatne stereo mikrofone ME-1.

Združljivi dodatki
 • Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na državo ali regijo.

 • Za najnovejše informacije si oglejte našo spletno stran ali brošure.

Prevleka za čevlje BS-3

Priloženo prevleko za dodatno opremo lahko uporabite za zaščito čevlja za dodatno opremo ali za preprečevanje odboja svetlobe od kovinskih delov čevlja na fotografijah. Prevleka zdrsne v čevelj, kot je prikazano. Če želite odstraniti pokrov, trdno držite fotoaparat, s palcem pritisnite pokrov navzdol in ga potisnite v prikazani smeri.

Pritrditev leč iskala za nastavitev dioptrije

Odstranite okular iskala DK-17F, preden namestite lečo iskala za nastavitev dioptrije. Istočasno pritisnite zapaha na obeh straneh adapterja okularja, da sprostite zaklep okularja ( q ), nato pa odvijte okular, kot je prikazano ( w ).

Odstranitev adapterja okularja

Pritisnite in dvignite zapaha na obeh straneh hkrati ( q ) in odstranite adapter, kot je prikazano ( w ).

Sponka za kabel HDMI/USB

Da preprečite nenamerno prekinitev povezave, pritrdite priloženo sponko na kable HDMI ali na priloženi kabel USB, kot je prikazano (upoštevajte, da sponka morda ne bo ustrezala vsem kablom HDMI drugih proizvajalcev). Ilustracije prikazujejo kabel USB.

USB kabel

HDMI kabel

Kabel HDMI in kabel USB se uporabljata hkrati

Priključitev napajalnega priključka in napajalnika

Izklopite fotoaparat, preden priključite izbirni napajalni priključek in napajalnik.

 1. Odstranite pokrov predalčka za baterije BL-6.

  Dvignite zapah pokrova prostora za baterije, ga obrnite v odprt ( A ) položaj ( q ) in odstranite pokrov predalčka za baterije BL-6 ( w ).

 2. Napajalnik EH‑6c povežite z napajalnim priključkom EP-6.

  • Kabel za enosmerni tok napeljite čez vodilo kabla napajalnega priključka ( q ) in ga potisnite navzdol, dokler ni na dnu reže.

  • Vtič DC vstavite v priključek DC IN ( w ).

 3. Vstavite napajalni konektor.

  Popolnoma vstavite napajalni priključek v predalček za baterije, kot je prikazano.

 4. Zapahnite napajalni priključek.

  • Obrnite zapah v zaprt položaj ( q ) in ga zložite navzdol, kot je prikazano ( w ).

  • Da preprečite, da bi se napajalni konektor med delovanjem premaknil, se prepričajte, da je varno zaskočen.

  • Nivo baterije ni prikazan na zgornji nadzorni plošči, medtem ko se fotoaparat napaja prek napajalnika in napajalnega priključka.