S fotoaparatom lahko uporabljate naslednjo Nikonovo programsko opremo:

Računalniška programska oprema

Računalniška programska oprema Nikon je na voljo v Nikonovem centru za prenose. Preverite različico in sistemske zahteve ter ne pozabite prenesti najnovejše različice.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

  • Camera Control Pro 2 (na voljo za nakup): upravljajte fotoaparat na daljavo iz računalnika in shranite fotografije neposredno na trdi disk računalnika. Indikator povezave z osebnim računalnikom ( c ) bo prikazan na zgornji nadzorni plošči fotoaparata, če zaženete Camera Control Pro 2, ko je fotoaparat povezan z računalnikom.

  • NX Tether : Uporabite za privezano fotografiranje, ko je fotoaparat povezan z računalnikom. Osvetlitev, ravnovesje beline in druge nastavitve fotoaparata je mogoče prilagoditi na daljavo z uporabo kontrolnikov na zaslonu računalnika.

  • NX Studio * : Oglejte si in uredite fotografije in videoposnetke, posnete z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati. NX Studio je mogoče uporabiti za natančno nastavitev datotek v Nikonovem edinstvenem formatu NEF/NRW (RAW) in njihovo pretvorbo v JPEG ali TIFF (obdelava NEF/RAW). Ne podpira le slik NEF/NRW (RAW), ampak tudi fotografije JPEG in TIFF, posnete z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati, za naloge, kot je urejanje tonskih krivulj ter izboljšanje svetlosti in kontrasta.

    • Obstoječi uporabniki morajo prenesti najnovejšo različico, saj starejše različice morda ne bodo mogle prenesti slik iz fotoaparata ali odpreti slik NEF (RAW).

  • Pripomoček za brezžični oddajnik : Pripomoček za brezžični oddajnik je potreben, če želite fotoaparat povezati v omrežje. Združite fotoaparat z računalnikom in prenesite slike prek Wi-Fi.

Aplikacije za pametne telefone (tablete).

Aplikacije za pametne telefone lahko prenesete iz Apple App Store® ali Google Play™. Za najnovejše informacije obiščite Nikonovo spletno mesto.

SnapBridge : Prenesite fotografije in filme iz fotoaparata v svojo pametno napravo prek brezžične povezave.