Nove funkcije, ki so na voljo z različico vdelane programske opreme kamere “C” 1.30, so opisane spodaj.

Hitrost izbire točke ostrenja (C 1.20 in novejši)

Možnost [ Hitrost izbire točke ostrenja ] je bila dodana nastavitvi po meri a17 [ Možnosti točke ostrenja ]. Hitrost, pri kateri je mogoče ciklično premikati točke ostrenja pri fotografiranju z iskalom, tako da držite podizbirnik ali pa 1 , 3 , 4 ali 2 na večnamenskem izbirniku izberete med [ Normalno ], [ Visoko ] in [ Ekstra visoko ].

Vzdrževanje osvetlitve (C 1.30 in novejši)

Nova možnost, [ Keep exp. ko se f/ spremeni ], je bil dodan v meni Nastavitve po meri na položaju b8. V načinu osvetlitve M lahko dejanja, kot je zamenjava objektiva z drugačnim razponom zaslonke, ko je izbrano [ Izklop ] za [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Samodejni nadzor občutljivosti ISO ] v meniju fotografiranja povzročijo nenamerne spremembe zaslonke in posledično tudi do izpostavljenosti. Izbira druge možnosti kot [ Vzdrževanje osvetlitve je izklopljeno ] za [ Keep exp. ko se f/ spremeni ] omogoča fotoaparatu, da prilagodi hitrost zaklopa ali občutljivost ISO, da ohrani konstantno osvetlitev.

 • Vzdrževanje izpostavljenosti ohranja konstantno izpostavljenost, ko:

  • prilagodite povečavo na zoom objektivih, ki imajo različne največje zaslonke pri najmanjšem in največjem zoomu,

  • priključite telekonverter, oz

  • spremenite razdaljo fotografiranja med uporabo mikro objektiva.

 • Različne nastavitve za kompenzacijo sprememb zaslonke lahko izberete med [ Hitrost zaklopa ] in [ občutljivost ISO ]. Izberite [ Vzdrževanje osvetlitve izklopljeno ], da onemogočite vzdrževanje osvetlitve.

 • Odvisno od objektiva in pogojev fotografiranja fotoaparat včasih morda ne bo ohranil konstantne osvetlitve.

 • Vzdrževanje osvetlitve pri filmih ni na voljo.

Priklic funkcij fotografiranja (C 1.20 in novejši)

Element [ Priklic funkcij fotografiranja (zadrži) ] je bil dodan nastavitvi po meri f3 [ Kontrole po meri ]. Če dodelite to vlogo kontrolniku, vam omogoča priklic predhodno shranjenih vrednosti za takšne nastavitve, kot sta način osvetlitve in merjenje, tako da enkrat pritisnete gumb med fotografiranjem z iskalom. Prejšnje vrednosti lahko obnovite z drugim pritiskom na gumb.

 • Če želite izbrati nastavitve, ki jih prikličete, ko pritisnete gumb, označite [ Priklic funkcij fotografiranja (zadrži) ] in pritisnite 2 . Razpoložljivi predmeti in možnosti so večinoma v skupni rabi z [ Recall shooting functions ]. Izjema je možnost, izbrana za [ AF-ON ], ki je ni mogoče shraniti z uporabo [ Priklic funkcij fotografiranja (zadrži) ].

 • Indikatorji načina osvetlitve v iskalu in zgornji nadzorni plošči utripajo, medtem ko so priklicane nastavitve v veljavi.

 • Po priklicu nastavitev lahko prilagodite hitrost zaklopa in zaslonko z gumbi za upravljanje.

  • Prilagoditve za način P se izvedejo s prilagodljivim programom.

  • Če je za nastavitev po meri b4 [ Enostavna kompenzacija osvetlitve ] izbrana druga možnost kot [ Off ], lahko kompenzacijo osvetlitve prilagodite z vrtenjem gumba za upravljanje.

 • Pogoji, pod katerimi nastavitev ni mogoče shraniti ali priklicati, so enaki kot pri [ Recall shooting functions ].

 • [ Priklic funkcij fotografiranja (zadrži) ] je mogoče dodeliti [gumb za predogled ], [ gumb Fn1 ], [ gumb Fn2 ], [ gumb Fn za navpično fotografiranje ], [ gumb AF-ON ], [ središče podizbirnika], [ Gumb AF-ON za navpično fotografiranje ], [ Gumb za snemanje filma ] ali [ Funkcijski gumbi za ostrenje objektiva ].

Nova možnost središča podizbirnika (C 1.20 in novejši)

V meni Nastavitve po meri na položaju f13 je bila dodana nova možnost, [ Preferiraj središče podizbirnika ]. Čeprav pri privzetih nastavitvah podizbirnika ni mogoče uporabiti za pozicioniranje točke ostrenja, medtem ko je središče pritisnjeno, izbira [ Off ] za [ Prednostni podizbirnik center ] vam omogoča, da držite središče in še vedno postavite točko ostrenja s pritiskom na pod-izbirnik . izbirnik gor, dol, levo ali desno.

 • To vam omogoča, da pozicionirate točko ostrenja, medtem ko istočasno uporabljate središče podizbirnika v vlogi, izbrani za nastavitev po meri f3 [ Kontrole po meri ] > [ Središče podizbirnika ]. Zlasti je treba omeniti, da če je [ način AF-območja ] dodeljen sredini podizbirnika, lahko zdaj držite sredino podizbirnika, da začasno preklapljate načine AF-območja, ne da bi pri tem izgubili možnost izbire točke ostrenja. .

Samodejna fina nastavitev AF (C 1.11 in novejši)

Poziv, prikazan za zoom objektive v 4. koraku »Samodejna fina nastavitev AF« ( Samodejna fina nastavitev AF ), se je spremenil. S pritiskom na gumb X se boste zdaj vrnili neposredno v pogovorno okno, kjer lahko izberete preostali položaj povečave ([ WIDE ] ali [ TELE ]).

je bil

Ko dokončate fino nastavitev AF za največji kot ali največji zoom, boste morali postopek ponoviti za preostali element. Pritisnite gumb X , izberite [ Prepiši vrednost za obstoječi objektiv ] in ponovite korake od 2 do 4.

Je sedaj

Ko končate fino nastavitev AF za največji kot ali največji zoom, pritisnite gumb X in izberite preostali položaj povečave ([ WIDE ] ali [ TELE ]). Ponovite koraka 3 in 4, da dokončate samodejno fino nastavitev za izbrani element.

Izbira pasov (C 1.10 in novejši)

Uporabniki lahko zdaj izberejo pas (2,4 GHz ali 5 GHz) za izbrani SSID, ko se povezujejo v brezžično omrežje prek brezžičnega oddajnika WT-6, ki je priključen na D6. Za povezavo z omrežji, ki delujejo na izbranih pasovih:

 1. V nastavitvenem meniju pojdite na [ Žični LAN/WT ] > [ Možnosti ] > [ Frekvenčni pas usmerjevalnika ] in izberite frekvenčni pas usmerjevalnika.
  • Izberite [ 2,4 GHz ] ali [ 5 GHz ] za povezavo samo z omrežji, ki delujejo v izbranem pasu.

  • Izberite [ 2,4 GHz/5 GHz ] za povezavo z omrežji, ki delujejo v katerem koli pasu.

 2. V nastavitvenem meniju pojdite na [ Wired LAN/WT ] > [ Network settings ] in izberite [ Create profile ].
 3. Izberite [ Čarovnik za povezavo ].
 4. Izberite vrsto povezave in poimenujte profil.
 5. Ko ste pozvani, da izberete način povezave, izberite [ Iskanje brezžičnega omrežja ].
  • Kamera bo poiskala aktivna omrežja v bližini in navedla njihove SSID.

  • Navedena bodo samo omrežja, ki delujejo v pasu ali pasovih, izbranih za [ Frekvenčni pas usmerjevalnika ]. Pas je naveden poleg omrežja SSID.

  • Če izberete [ 2,4 GHz/5 GHz ] pri povezovanju prek brezžičnih usmerjevalnikov, ki delujejo v obeh pasovih, bo kamera navedla SSID-je v pasu ali pasovih, ki jih je zaznal brezžični oddajnik.

 6. Sledite navodilom na zaslonu.
  • Ko je nastavitev končana, se lahko kamera poveže z izbranim omrežjem.

  • Pas za trenutno omrežje se prikaže na zaslonu [ Wired LAN/WT ], ko je povezava vzpostavljena.