Vzpostavite povezavo z računalnikom za nalaganje slik iz fotoaparata. Kamera se lahko poveže preko Wi-Fi ali s kablom USB.

Povezovanje preko USB

Priključite fotoaparat s priloženim kablom USB. Nato lahko uporabite programsko opremo NX Studio za kopiranje slik v računalnik za ogled in urejanje.

Namestitev NX Studio

Pri nameščanju programa NX Studio boste potrebovali internetno povezavo. Za najnovejše informacije, vključno s sistemskimi zahtevami, obiščite Nikonovo spletno mesto.

 • Prenesite najnovejši namestitveni program NX Studio s spodnjega spletnega mesta in sledite navodilom na zaslonu za dokončanje namestitve.
  https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Upoštevajte, da s starejšimi različicami programa NX Studio morda ne boste mogli prenesti slik iz fotoaparata.

Kopiranje slik v računalnik z uporabo NX Studio

Za podrobna navodila glejte spletno pomoč.

 1. Povežite fotoaparat z računalnikom.

  Ko izklopite fotoaparat in se prepričate, da je pomnilniška kartica vstavljena, priključite priloženi kabel USB, kot je prikazano.

  Uporaba bralnika kartic

  Slike je mogoče kopirati tudi s pomnilniške kartice, vstavljene v čitalnik kartic drugega proizvajalca. Vendar morate preveriti, ali je kartica združljiva z čitalnikom kartic.

 2. Vklopite kamero.

  • Zagnala se bo komponenta Nikon Transfer 2 programa NX Studio. Programska oprema za prenos slik Nikon Transfer 2 je nameščena kot del NX Studio.

  • Če se prikaže sporočilo, ki vas poziva, da izberete program, izberite Nikon Transfer 2.

  • Če se Nikon Transfer 2 ne zažene samodejno, zaženite NX Studio in kliknite ikono »Uvozi«.

 3. Kliknite [ Začni prenos ].

  Slike s pomnilniške kartice bodo kopirane v računalnik.

 4. Izklopite fotoaparat.

  Ko je prenos končan, odklopite kabel USB.

Windows 10 in Windows 8.1

Windows 10 in Windows 8.1 lahko prikažeta poziv za samodejno predvajanje, ko je kamera povezana.

Kliknite pogovorno okno in nato [ Nikon Transfer 2 ], da izberete Nikon Transfer 2.

macOS

Če se Nikon Transfer 2 ne zažene samodejno, potrdite, da je fotoaparat povezan, nato zaženite Image Capture (aplikacijo, ki je priložena sistemu macOS) in izberite Nikon Transfer 2 kot aplikacijo, ki se odpre, ko je kamera zaznana.

Pozor: Prenos videoposnetkov

Ne poskušajte prenesti videoposnetkov s pomnilniške kartice, ko je ta vstavljena v fotoaparat druge znamke ali modela. S tem bi lahko videoposnetke izbrisali, ne da bi jih prenesli.

Opozorilo: Povezovanje z računalniki
 • Med prenosom ne izklopite fotoaparata in ne odklopite kabla USB.

 • Ne uporabljajte sile in ne poskušajte vstaviti konektorjev pod kotom. Pazite tudi, da so konektorji ravni, ko odklapljate kabel.

 • Pred priklopom ali odklopom kabla vedno izklopite fotoaparat.

 • Prepričajte se, da je baterija fotoaparata popolnoma napolnjena, da zagotovite, da prenos podatkov ni prekinjen.

USB vozlišča

Povežite kamero neposredno z računalnikom; kabla ne priključujte prek zvezdišča USB ali tipkovnice. Priključite fotoaparat na vnaprej nameščena vrata USB.

Ethernet in brezžična omrežja (Wi-Fi)

Za več informacij glejte »Vgrajena brezžična povezava« ( Vgrajena brezžična povezava ) in »Ethernet/WT-6« ( Ethernet/WT-6 ).

Vgrajen Wi-Fi

Povežite se s pomočjo elementa [ Poveži se z osebnim računalnikom (vgrajen Wi-Fi) ] v nastavitvenem meniju fotoaparata. Lahko se povežete neposredno ali prek brezžičnega usmerjevalnika.

Povezava preko brezžičnega usmerjevalnika

Neposredna brezžična povezava

Brezžični oddajnik WT-6

Z izbirnim brezžičnim oddajnikom WT-6 se lahko kamera poveže z računalniki ali ftp strežniki z uporabo [ Wired LAN/WT ] v nastavitvenem meniju. Uporabite Camera Control Pro 2 (na voljo posebej) za nadzor kamere in shranjevanje slik v računalnik. Povezava je zanesljivejša od tiste, ki jo ponuja vgrajen Wi-Fi v fotoaparatu.

Ethernet povezave

S kablom Ethernet drugega proizvajalca se lahko kamera poveže z računalniki ali strežniki ftp z uporabo [ Wired LAN/WT ]. Uporabite Camera Control Pro 2 (na voljo posebej) za nadzor kamere in shranjevanje slik v računalnik.