• A Nikon előzetes írásos engedélye nélkül a termékhez mellékelt kézikönyvek egyetlen részét sem lehet reprodukálni, továbbítani, átírni, visszakereső rendszerben tárolni, vagy bármilyen nyelvre lefordítani semmilyen formában, semmilyen eszközzel.
 • A Nikon fenntartja a jogot, hogy a jelen kézikönyvekben leírt hardver és szoftver megjelenését és műszaki adatait bármikor és előzetes értesítés nélkül megváltoztassa.
 • A Nikon nem vállal felelősséget a termék használatából eredő károkért.
 • Bár minden erőfeszítést megtettünk annak biztosítására, hogy a kézikönyvekben szereplő információk pontosak és teljesek legyenek, nagyra értékelnénk, ha bármilyen hibára vagy hiányosságra felhívná a Nikon helyi képviselőjének figyelmét (a címet külön adjuk meg).

Megjegyzés a másolási és sokszorosítási tilalomról

Ne feledje, hogy a szkennerrel, digitális fényképezőgéppel vagy más eszközzel digitálisan másolt vagy sokszorosított anyag birtoklása a törvény által büntethető.

 • Törvény által tiltott tárgyak másolása vagy sokszorosítása

  Ne másoljon és ne reprodukáljon papírpénzt, érméket, értékpapírokat, államkötvényeket vagy önkormányzati kötvényeket, még akkor sem, ha ezeken a másolatokon vagy reprodukciókon „Minta” bélyegző található.

  Külföldi forgalomban lévő papírpénz, érmék vagy értékpapírok másolása vagy sokszorosítása tilos.

  A kormány előzetes engedélye hiányában tilos a kormány által kibocsátott, fel nem használt bélyegek vagy levelezőlapok másolása vagy sokszorosítása.

  Tilos a kormány által kibocsátott bélyegzők és a törvényben előírt hiteles okmányok másolása, sokszorosítása.

 • Figyelmeztetések bizonyos másolatokra és reprodukciókra vonatkozóan

  A kormány figyelmeztetéseket adott ki a magáncégek által kibocsátott értékpapírok (részvények, váltók, csekkek, ajándékutalványok stb.), ingázó bérletek vagy kuponjegyek másolataira vagy reprodukcióira, kivéve, ha a szükséges minimális másolatot üzleti célból kell biztosítani. egy cég által. Ezenkívül ne másoljon vagy reprodukáljon a kormány által kiadott útleveleket, állami szervek és magáncsoportok által kiadott engedélyeket, személyi igazolványokat és jegyeket, például bérleteket és étkezési kuponokat.

 • Tartsa be a szerzői jogi megjegyzéseket

  A szerzői jogi törvény értelmében a szerzői joggal védett alkotásokról a fényképezőgéppel készített fényképek vagy felvételek nem használhatók fel a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül. Kivételek vonatkoznak a személyes használatra, de vegye figyelembe, hogy a kiállításokról vagy élő előadásokról készült fényképek vagy felvételek esetén még a személyes használat is korlátozható.

Csak Nikon márkájú elektronikus tartozékokat használjon

A Nikon fényképezőgépeket a legmagasabb szabványoknak megfelelően tervezték, és összetett elektronikus áramköröket tartalmaznak. Csak a Nikon által kifejezetten ezzel a Nikon digitális fényképezőgéppel való használatra jóváhagyott Nikon márkájú elektronikus tartozékokat (beleértve az objektíveket, töltőket, akkumulátorokat, töltőáram-adaptereket és vakutartozékokat) tervezték és bizonyítottan működik az elektronikus áramkör működési és biztonsági követelményeinek megfelelően.

A nem Nikon elektronikus tartozékok használata károsíthatja a fényképezőgépet, és érvénytelenítheti a Nikon garanciáját. A jobb oldalon látható Nikon holografikus pecséttel nem ellátott, harmadik féltől származó újratölthető Li-ion akkumulátorok használata zavarhatja a fényképezőgép normál működését, illetve az akkumulátorok túlmelegedését, meggyulladását, megrepedését vagy szivárgását okozhatja.

A Nikon márkájú tartozékokkal kapcsolatos további információkért forduljon a helyi hivatalos Nikon márkakereskedőhöz.

Fontos képek készítése előtt

Mielőtt fontos alkalmakkor fényképezne (például esküvőn vagy utazásra vinné a fényképezőgépet), készítsen próbafelvételt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fényképezőgép megfelelően működik. A Nikon nem vállal felelősséget a termék hibás működéséből eredő károkért vagy elmaradt haszonért.

Az élethosszig tartó tanulás

A Nikon „Élethosszig tartó tanulás” elkötelezettségének részeként a folyamatos terméktámogatás és oktatás mellett folyamatosan frissített információk érhetők el online a következő oldalakon:

Látogassa meg ezeket a webhelyeket, hogy naprakész legyen a legújabb termékinformációkkal, tippekkel, a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokkal (GYIK), valamint általános tanácsokkal a digitális képalkotással és fényképezéssel kapcsolatban. További információk a Nikon helyi képviselőjétől kérhetők. Nézze meg a következő URL-t a kapcsolatfelvételi információkért: https://imaging.nikon.com/