Nyomja meg az A ( L ) gombot a fókusz és az expozíció rögzítéséhez.

Automatikus expozíció (AE) rögzítése

A ( L ) gomb megnyomásával az expozíció az aktuális beállításon rögzíthető. Az AE-rögzítés használható a felvételek újrakomponálására egy olyan téma mérése után, amely a végső kompozícióban nem lesz a kiválasztott fókuszmezőben, és különösen hatékony szpot vagy középre súlyozott fénymérés esetén.

Fókuszzár

Nyomja meg az A ( L ) gombot, hogy rögzítse a fókuszt az aktuális témára, amikor az AF-C van kiválasztva fókuszmódhoz. Ha élességrögzítést használ, válasszon más AF-mező módot, mint az automatikus mező AF.

Fókusz és expozíció rögzítése

Kövesse az alábbi lépéseket a fókusz és az expozíció rögzítésének használatához.

 1. Állítsa be a fókuszt és az expozíciót.

  Helyezze a témát a kiválasztott fókuszpontba, és nyomja le félig a kioldógombot a fókusz és az expozíció beállításához.

 2. Fókusz és expozíció rögzítése.

  Ha félig lenyomja a kioldógombot, nyomja meg az A ( L ) gombot a fókusz és az expozíció rögzítéséhez (megjelenik egy AE-L ikon).

  Kioldó gomb

  A ( L ) gomb

 3. Komponálja újra a fényképet és készítse el.

  Az élesség rögzítve marad a felvételek között, ha félig lenyomva tartja az exponálógombot ( AF-S ), vagy A ( L ) gombot, így több fénykép készíthető egymás után ugyanazzal a fókuszbeállítással.

Ne változtassa meg a fényképezőgép és a téma közötti távolságot, amíg az élességrögzítés érvényben van. Ha a téma mozog, fókuszáljon újra az új távolságra.

AF-S

Ha az AF-S van kiválasztva élességállítási módhoz, vagy ha a fényképezőgép AF-S használatával fényképez, amikor az AF-A van kiválasztva élességállítási módhoz, a fókusz rögzítődik, amíg az exponálógombot félig lenyomja (az élesség akkor is rögzül, ha A ( L ) gomb megnyomva).

A kioldó gomb használata az expozíció rögzítéséhez

Ha a Be (félig lenyomva) van kiválasztva a c1 egyéni beállításnál ( Exponálógomb AE-L ), az expozíció rögzül, miközben a kioldógombot félig lenyomja.