b (automatikus) mód egyszerű, „mutass és lőj” filmfelvételhez is használható.

 1. Kapcsolja be a kamerát.

  A monitor világít.

 2. Válassza ki a film módot.

  Forgassa a fénykép/film választót 1 állásba. Vegye figyelembe, hogy a beépített vaku és az opcionális vakuegységek nem használhatók, ha a fényképezőgép videó módban van.

 3. Válassza a b módot.

  Forgassa a módválasztó tárcsát b .

  Üzemmód tárcsa

 4. Felvétel megkezdése.

  Nyomja meg a filmfelvétel gombot a felvétel elindításához. Amíg a felvétel folyamatban van, a kamera megjelenít egy felvételjelzőt és a hátralévő időt. A kamera a felvétel közben bármikor újra fókuszálható, ha megérinti a témát a kijelzőn. A hang rögzítése a beépített mikrofonon keresztül történik; felvétel közben ne takarja le a mikrofont.

  Filmfelvétel gomb

  Felvétel jelző

  Hátralevő idő

 5. Felvétel befejezése.

  A felvétel befejezéséhez nyomja meg ismét a filmfelvétel gombot. A memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa világít, miközben a fényképezőgép befejezi a mozgókép mentését a memóriakártyára. Ne vegye ki a memóriakártyát és ne vegye ki az akkumulátort, amíg a lámpa ki nem alszik és a felvétel be nem fejeződött.

  Memóriakártya hozzáférési lámpa

A 0 ikon

A 0 ikon azt jelzi, hogy nem lehet mozgóképet rögzíteni.

Mozgókép módban az exponáló gomb teljes lenyomásával a felvétel megszakítása nélkül készíthetők fényképek. A kioldási mód (egykockás vagy sorozatos) a felvétel megkezdése előtt kiválasztható a filmfelvétel menü Release mode (save frame) opciójával (figyelembe kell venni, hogy a kiválasztott beállítástól függetlenül csak egy fénykép készíthető minden lenyomással videózás közben felvétel van folyamatban). Fénykép készítésekor egy C ikon villog a kijelzőn.

Fényképezés Film módban

Vegye figyelembe, hogy a fénykép mód beállításai nem vonatkoznak a mozgókép módban készült fényképekre, és a fényképek akkor is készíthetők, ha a téma nincs fókuszban. A fényképek jó minőségű JPEG formátumban kerülnek rögzítésre, a mozgókép képkockaméretéhez jelenleg kiválasztott méretben. Ha a Filmfelvétel menüben a Feloldási mód (kocka mentése) beállításnál a Folyamatos lehetőséget választja, a felvétel szüneteltetése közben a képkocka sebessége a Frame size/frame rate (Frame size/frame rate) beállítástól függően változik. Minden filmmel legfeljebb 40 fénykép készíthető.

Fényképezés közben

Villódzás, sávok vagy torzulások láthatók a kijelzőn, valamint a fluoreszkáló, higanygőz- vagy nátriumlámpák alatt vagy mozgásban lévő témával készült fényképeken és videókon, különösen, ha a fényképezőgépet vízszintesen pásztázzák, vagy egy tárgy vízszintesen nagy sebességgel mozog. a kereten keresztül. Szaggatott élek, színfoltok, moaré és fényes foltok is megjelenhetnek. Világos területek vagy sávok jelenhetnek meg a keret egyes részein villogó jelekkel és más szaggatott fényforrásokkal, vagy ha a témát rövid ideig villogó vagy más erős, pillanatnyi fényforrás világítja meg, miközben zaj (véletlenszerűen elhelyezkedő fényes pixelek, köd vagy vonalak), és váratlan színek jelenhetnek meg, ha ráközelít a nézetre az objektíven keresztül. Villogás léphet fel, ha mozgókép rögzítése közben nagy rekeszértéket használ.

Ne irányítsa a fényképezőgépet a nap vagy más erős fényforrás felé. Ennek az óvintézkedésnek a figyelmen kívül hagyása a fényképezőgép belső áramkörének károsodását okozhatja.

Filmek rögzítése

A rögzítés automatikusan véget ér, ha eléri a maximális hosszúságot, vagy ha eltávolítja az objektívet, másik módot választ, vagy a fénykép/film választógombot C állásba forgatja. Vegye figyelembe, hogy a beépített mikrofon rögzítheti a fényképezőgép vagy az objektív által adott hangokat az optikai rezgéscsökkentés, az automatikus élességállítás vagy a rekesznyílás módosítása során.